Што би ми препорачале од Алан По ?
имаш и во Англиски Центар збирка раскази и поезија

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што би ми препорачале од Алан По ?
"Сестрата на Сигмунд Фројд" од Гоце Смилевски.
Многу ми се допадна книгава, и е една од ретките што толку ме има извадено од кожа.
Прв пат да сочувствувам толку со ликовите.
Многу ме вади од такт глупавоста и наивноста на жените,и нивното идеализирање,ама особено маленкоста и кукавличлукот на мажите,како и криењето зад своите жени или мајки.
Неспособноста на дел од жените да ја видат реалната слика, дека позади сликата свторена за нивниот "љубен" маж, може да постои само обичен човек или само една обична кукавица.
Книгата е лесна и читлива и е само 180 страници, кој можат да се прочитаат за неколку саати.
Книгава ја чекам долго време. Прво ја најавија АЕА издавачката куќа пред 3 години. Ама нели ја заторија книжарницата и немаат издадено нови книги подолго време.Конечно! За неколку дена излегува во продажба! Колку само долго го чекав моментот.
![]()
Што ке кажете за овој комплет ама и за авторот? Јас лично немам читано али добив предлог да ја читам Марина од К.Р.З сеуште ја немам побарано али колку што прочитав нешто кратко на нет мислам дека ке бидее супер. Може некој предлог на книги слични по содржина ко овие на КРЗ а да ги има на Македонски?? Фала.