Трпе и Трпана

• Креатор на темата Креатор на темата InF3cTeD
  • Време на започнување Време на започнување
Трпе и Трпана имале пет машки деца близнаци. Трпе решил да ги крсти сите пет деца ПЕРО. Роднините кога го прашувале зошто сите пет деца ги крстил ПЕРО тој им одговарал:
- Епа кога ке викнам перо донеси ми пиво ќе добијам пет пива а не едно.

Малиот Трпе го прашува татка си.
- Тато како доаѓаат на свет бебињата?
- Пааа, види сине, како да ти кажам, штркот ги носи.
- Тато, тогаш кој го секса штркот?

Малиот Трпе оди во спалната кај неговите и вика:
-Тато, ти си најголема циција!
-Зошто сине?
-Па мама кога спие со комшијата, тој ми дава по 100 денари, а ти ни еден денар ми немаш дадено.

Наставничката го прашува Трпе:
-Кое време е, ако кажам дека ќе се омажам?
-Крајно!:pos2::pos2:

Трпана начукала 147 кила и отишла на доктор.- Аман докторе помагај, не можам да дишам од дебелина.- Па добро, како за почеток да почнеш со една вежба со мрдање на главата.- Како тоа мислите со мрдање на главата?- Па така, прво од лево на десно, па од десно на лево, секогаш кога ќе ви понудат нешто за јадење!

Дошло некое дете од Кина на размена во школо во Македонија и учителката, откако го претставила на класот како Ченг Чунг Чао, рекла дека секој од учениците, освен Трпе, може да му постави по едно прашање. Прашуваат децата какво е времето во Кина, какви се школите, дали играат фудбал итн. и на крај едно дете го прашува новово дете што му значи името. Кинесчето одговара:
- Син на седум татковци.
Во тој момент се јавува Трпе од последна клупа:
- Знаев јас дека ти не можеш толку жут да бидеш само од две јајца.

Малиот Трпе оди во спалната кај неговите и вика: - Тато, ти си најголема циција! - Зошто сине? - Па мама кога спие со комшијата, он ми дава по 100 денари, а ти ниеден денар ми немаш дадено

Трпе и Трпана го гледале па телевизија изборот за Мис и Трпе рекол: "Гледај, Трпано, оваа е како Мерцедес, а ти си како комбајн!" Кога си легнале вечерта, Трпе ја прашал Трпана: "Ќе сe погалиме ли малку?" "Зар за една сламка да го палам комбајнот?"- одговорила Трпана.:pos2::pos2:

Наставничката ги прашува учениците што сакаат да бидат кога ќе пораснат. Митко: Јас сакам да бидам пилот. Игор: Јас сакам да бидам лекар. Ивана: Јас сакам да бидам мајка. Цветко: Јас ќе и помогнам на Ивана да стане мајка.

На час по географија наставничката му вели на Трпе да ја покаже Америка. Станува Трпе и ја покажува. Потоа наставничката прашува:
- Кој ја откри Америка? – Ајде Марко.
Марко одговара:
- Америка ја откри .. Трпе !!

Колегите го прашуваат Трпе што и земал на девојката за роденден.
- А бе имаше само 500 денари во новчаникот, да имаше повеќе и тие ќе и ги земев.

Трпе ја испратил Трпана во продавница да купи смрзнато пиле. По некое време се враќа збунета. - Трпе, има пилиња од 150, 100 и 20 денари. Овие од 20 денари имале сида, и сега кое да го купам? - Аман бе жено, нема да ги дупиме.

Трпе ја кара Трпана:
-Доста пушиш бе, аман престани еднаш со тие цигари. Пуши ја барем онаа работа кога веќе мораш.
-Како да престанам бе, каде да ги најдам 20 комада на ден?

Го прашуваат Трпе дали би поебал мечка за 100 евра.
- Зошто да не, кога би имал пари!

Три недели после венчавката, Трпана и се јавува на мајка си.
- Мамо, Трпе и јас имавме ужасна расправија!
- Смири се ќерко, не е ни приближно толку лошо колку што мислиш. Во секој брак има по некоја расправија.
- Знам мамо, знам, ама што да правам со телото?

Малиот Трпе ја прашал учителката дали може да разговара со неа после часот. Учителкта:
Што е Трпенце?
Трпе:
Учителке премногу сум паметен за да останам во овој клас, многу ми е досадно. Сакам директно во Гимназија. За ова бил известен и директорот, кој на малиот Трпе му рекол да полага тест.
Малиот Трпе полага половина чест, директорот е презадоволен, на крај учителката сакала да му постави дополнителни прашања.
Учителката:
Добро, Трпенце. 1. Кравата има 4 а јас две. Што е тоа?
Трпе:
Нозе госпоѓо.
Учителката точно.
2. Каде жените имаат највиткани влакна?
Директорот се спрема да интервенира кога Трпе вели: во Африка.
3. Учителката што е тоа: меко, а на рацете на жените станува тврдо? Директорот ококорил очи, но Трпе рекол: Лак за нокти.
4. Учителката: што имаме ние жените и мажите на средина на нозете? Трпе: Колена!
6. Учителката: А што има мажената жена пошироко од немажената? Директорот не им верува на ушите! Трпе: Кревет!
7. Учителката: Кој дел од моето тело е најважно? Трпе: Јазикот!
8.Учителката кој збор почнува со „п“ може да биде суво и влажно и мажите многу сакаат да го гледаат? Трпе: Пат!
Директорот без здив целиот препотен, го прекинува тестот и вика: Па ти Трпе не си за во гимназија, туку право за факултет! Дури и јас би одговорил погрешно на прашањава...

Се срекаваат Трпе и Тарзан во џунгла:
Тарзан: јас Тарзан!
Трпе: јас Трпе!
Тарзан: моја Џејн!
Трпе: моја Трпана!
Тарзан: моја Чита!
Трпе: моја не чита неписмена е!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom