Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.031
- Поени од реакции
- 61.953
Ne e ni Realnost ni Stvarnost tuku Realitet :stoznam:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стварност е баш збор од просториве, реалност е странски термин кој е присвоен...![]()
нешто што го нема ТатарСрбите со говорна мана у ствари немат памет - а сега провери што значи "памет" на македонски говор,
Само уште ова ни требаше, Бугар(ин) да ни кажува дека „стварност“ не е македонски сбор, туку „дејствителност“![]()
Зборот „стварност“ постои во македонскиот јазик и се користи како таков.oho, feeling playful today? Looking to be spanked?
Ке ми цитирате ли, господине, барем един пример на употреба (а не "користење") на "стварност" од страна на Миладинови, Цепенков, Шапкарев или кој да е друг преродбеник? Пошто сум уверен дека за нула време ке ви извадам десетина примери на "дејствителност"...
... Шапкарев, Цепенков и таа багра, твореле и живееле во Бљгарија, нормално е да го користеле зборот „дејствителност“ почесто иако ти не си бил со нив 24/7 за да видиш дали го користеле и зборот стварност за што можеме да шпекулираме до сабајле, па затоа ќе го земеме нивниот пишан збор како репер.
Стварност е старословенски збор
и тоа што Македонците ги имаат сиве овие зборови (стварност, реалност и дејствителност), укажува на тоа дека македонскиот јазик е богат. Криво ти е, така?
Зборот „стварност“ постои во македонскиот јазик и се користи како таков.
Еј, знаеш дека твоиве херои не ги користеле ни зборот решо, тостер, компјутер и ред други неологизми?
Значи, истите не треба да бидат прифатени во македонскиот јазик според твојата ригидна логика пошто Шапкарев е реперот за тоа кои зборови се македонски, а кои не?
Губи се од тука, бруко.
"Сакал да ги ремети Кајгана, објавил слика на форум, но кога се вратил да ги прочита коментарите уследил шок!"
Сум се исполнувал? Нема врска, баш е тешко да му докажеш на не толку бистар момак дека навистина не е бистар колку што мисли.
Тука дискутираме за "стварност", а не за "ствар". Не се резили понатаму, во ред е, се обиде да фатиш сеир ама не успеа. Но, тоа не треба да биде причина за разочарување. Ти посакувам повеќе среќа следниот пат, сигурен сум дека ќе направат грешка во блиска иднина.
Тчаос!![]()
и се регистрираш на мак форум за да ми го кажеш оваТочно. Нема памет, нема идентитет, нема вистина, нема ништо. Реалност - за жалост.
Како си не прочитал значи, еј, алал да ти е! : )Шок може да уследи на некој типац како тебе, што глуми манга на малолетници на форум и тоа му е једина сатисфакција во животот. Мене лабаво ми е, знам со какви типци праам муабет и знам дека идоли ви се Трендо и офф.нет. Прочитај си го уште еднаш твојот последен пост... многу, многу глуп обид за глумење на некаков си супериорен тип. Али сфаќам, форумот на некои им е живот.
Тчаос, намиг? ВТФ? Поздрав.
Па ае кафана бе!!!Како еден од неговите креатори, горд сум што утре ќе прославиме 10 години успешно матење Кајгана.
Абе, нели правевме пред 5 дена?Па ае кафана бе!!!