Dave
subcomandante
Што ги хакираат овие КУРир воопшто.....бомба за нив само...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ФОТО: Згодната скопјанка Моника ќе ви го сврти умот
Сабота, 12 Октомври 2013 18:15
Моника Атанасова има 19 години и студира на Факултетот за бизнис и логистика.
http://www.kurir.mk/magazin/scena/133327-FOTO-Zgodnata-skopjanka-Monika-ke-vi-go-svrti-umot
Признавам, ми го сврти умот. На гз паднав
![]()
Даре Смиланов е млад и амбициозен автор роден во Валандово 1999 година...Најдобрите 11 нови серии.
Текстов ако го има пишувано човек со појше од 8 години, ја главава ја сечам. Толку неповрзани реченици и печатни грешки јас во тетратка од ученик немам видено, а не па во новинарски текст. Зар немаат сајтовиве бре некој што го проверува материјалот?
Не знам дали е дискутирано, немам листано низ темава ама да кажам дека ми се сере од наслови за сообраќајки, жртви и сл. Значи, маме им ебам на оние фоторепортери/новинари што се тепаат за да дојдат до подобра слика и трчаат да ја дадат во редакција за да се објави. Па мајку му бе, имајте малку осет према семејствата. Покажете почит.
Другар ми вика, тоа го прават за да се крене свеста на народот, совесно да се вози. Абе, фиромјанин нема совест, заебете ги тие вести бре луѓе, заебете ги. Ако веќе толку сакате да известувате, дајте смао како вест. Заебете ги тие ударни вести, слики, видеа. Па плус и бараат аматерски видеа, па плаќаат за нив. Ужасни се, ужасни!
Бекстејџ со гала-забава за петтиот роденден - Вест е најуспешен печатен проект
"Вест" доби награда за најуспешен печатен проект, од естрадниот магазин "Бекстејџ" на МТВ, кој со гала-манифестација, го прослави петтиот роденден, во Музејот на ВМРО во Скопје. Лани "Бекстејџ" стартуваше со кампањата "Успех", со која ги наградува најуспешните во јавниот живот.
"Вест" ја доби наградата за насловната страница по повод својот 13. роденден, кога 13 новинарки се сликаа во градници, под мотото "Не покажувај ми ги мене, покажи му ги на лекарот".
"'Вест' е единствен, поинаков од другите, храбар и зрачи со добрина и разбирање. Такви се и дамите од Редакцијата што го направија овој потег, поинакви од другите, храбри и свесни за својата улога во општеството", рече главниот и одговорен уредник на "Вест", Горан Михајловски, кога ја прими наградата.
Низ кус документарец, "Бекстејџ" нe потсети на почетоците во малата редакција во 50 квадрати, до Канскиот и Берлински филмски фестивал, чиј редовен гостин е. Атрактивните новинарки и водителки стигнаа од МТВ до Музејот на оригинален начин, со новиот двокатен автобус, на кој е залепено нивното лого.
Тамара Тодевска доби награда за најдобра пејачка, Влатко Лозаноски за најдобар пејач, ДНК за најдобар албум за "Срце" и хит на годината, "Петар за појадок и пауза" на "Метрополис" за радиопроект, "Вкусот на традицијата" со Андријана Алачки за најдобар ТВ-проект, Скопскиот фестивал за најдобар фестивал. Лино Червар е најуспешен тренер, КК МЗТ - најдобар спортски клуб, С.А.Р.С. балкански бенд кој најмногу настапувал во Македонија, а Есма Реџепова е наградена за национален уметник. Легендарната српска актерка Сека Сабљиќ доби награда за особен придонес во македонскиот филм.
"Пет години се бориме со индиската сапуница 'Малечката невеста' и сличните на неа. Ќе постоиме додека Каролина снима албуми, а "Металург" освојува титули", рече одговорниот уредник на "Бекстејџ", Александар Блажевски.
Туркиш Ерлајнс лета веќе четири пати дневно до Истанбул- секој ден по два пати.