Треба да направиме муабет...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Сметам дека не треба да се користи реченицата бидејќи секогаш асоцира на негативен контекст.

А шо ако ставрно треба да ти каже нешто негативно (во случајов да ти раскине) зарем не би сакал предходно да имаш некое навестување, како што е реченицава? :) Чисто она, да бидеш подготвен?
Ја сметам дека треба да користи заради тоа, да не биде наеднаш како гром од ведро небо :)

Најчесто,да не речам секогаш,се користи како вовед за раскинување.Инаку во друг случај,не би потенцирала толку,и не би го започнала разговорот баш со таа реченица.Звучи многу строго и ладно.

Зашто (речиси) секогаш кога ќе се спомне оваа реченица од страна на партнерот/ката,другата страна мисли дека станува збор за раскинување?

Сум забележала кај многу луѓе кои ќе ја слушнат оваа реченица веднаш помислуваат дека партнерот ќе им раскине.

Дали навистина оваа реченица секогаш претставува вовед за прекинување на врската?

Колку често ја користите оваа реченица и дали само кога сакате да раскинете или кога сакате да потенцирате нешто битно поврзано со врската?
..не ми се десило ова уште..ама ќе го биде..
..инаку според другиве шо ми кажуале .. е дека коај ќе го каже тоа кажуа шо сака да се попрае во везата..и ако не биде така...готово..раскинуање =(
..па незнам..ја го сваќам као разговор кој треба да доведе до подобруање на везата помеѓу двајцата..разговор за сите проблеми ... за сето она шо не ти се допаѓа у веза со него/неа као се понаша..и така натаму...

Корен на најголемите проблеми во врска, барем јас така сметам, е недостигот на комуникација, така да оваа фраза не мора секогаш да е крај

Значи според мене има 2 значења.. или дечкото ке и бара, или ке е раскинување. (не секад раскинување, али муабетот е со таа тематика. Ако не се поправат стварите у скоро време - крај). :)

Јес да немора секад тоа да значи, но ја искористил некој за други цели?

Обично кај повеќето луѓе кога ќе ја слушнат оваа реченица одма на памет им паѓа раскинување или такво нешто, но немора да значи тоа, знам ситуации кога едноставно се требало нешто да се разговара со намера да се подобри врската или пак некој проблем што се случил и аско партнерот/ката сака да го сподели...

Секогаш кога ја користам ова реченица мислам дека треба да напрајме муабет за врската(во негативна смисла)ако успее да ме убеди нема да раскиниме ама ако ја употребам спремна сум на раскинување.

Оваа реченица мислам дека предизвикуват многу паника..сум ја користела ама не е убо, имам осетено како е и не е убо да се користи, според мене

Па да, реченицава е прилично негативна, ама многу е битен и изразот на лицето. Ако е со таков тажен тон и намуртено лице секако дека ќе помислам одма на раскинување. Инаку јас оваа реченица имав еднаш само прилика да ја чујам, со првиот дечко кој ми се јави и по телефон муабетот го започна со овие зборови: Пробував да те најдам, немав време, ама мислам дека треба да правиме муабет... по што следеше раскинување. Во живо ја немам чуено, ама и не сакам баш, како што сум јас емотивна, веројатно одма ќе ми се насолзат очите.

Јас ја немам искористено досега со дечко, се надевам нема ни да морам да ја искористам. Е сега ми се случило со другарка или другар да речам треба да правиме муабет, ама не било секад негативно, зависи од моментот.

Па реченицава најчесто се користи за раскинување ама се користи и за многу поубави работи како на пример одење во поинтимна фаза од врската или нешо слично :)

Зашто (речиси) секогаш кога ќе се спомне оваа реченица од страна на партнерот/ката,другата страна мисли дека станува збор за раскинување?

Сум забележала кај многу луѓе кои ќе ја слушнат оваа реченица веднаш помислуваат дека партнерот ќе им раскине.

Дали навистина оваа реченица секогаш претставува вовед за прекинување на врската?

Колку често ја користите оваа реченица и дали само кога сакате да раскинете или кога сакате да потенцирате нешто битно поврзано со врската?

Не се слагам дека секогаш раскинувањето почнува со треба да правиме муабет зошто многу муабети ми почнале така и не завршиле со раскинување.Тоа го кажувам кога сакам да потенцирам нешто што ми смета,најчесто!Кога сум многу изнервирана го кажувам и сакам да постигнам нешто со тој муабет.А мојот муабет ако раскинувам со некого почнувал најчесто со `искрено мислам дека вака више не иде,ова не ми се свиѓа она не ми се свиѓа....` ама сеа од сега ќе бидам покреативна .:pipi:

Па ја мислам дека таа реченица е вовед на раскинување барем и во мојот случај беше така му пишав смс дека треба да да разговараме и тој мислам дека уште тогаш беше свесен на што идам и што всушност ке донесе тоа:nesvest:

Секогаш кога ќе ја слушнам оваа реченица помислувам на нешто лошо:nesvest: Особено во врска. Но има разлика. Ако во врска се случи вакво нешто помислуваш на раскинување, а што ако некој друг ти рече? Другарка или било кој? Е тогаш што ќе да е а? :raz:Најмногу се ежам кога мајка ми ќе ми рече: "Маријана, требит муабет да прајме". :icon_lol:

кога би дошло до раскинување, не би и ги рекол овие зборови... би ја викнал да искочиме онака, ке прошетаме, ке анализираме што не е било у ред со врската и така на крај ке и кажам...

Zavisi kako go kazuva toa, ako e mnogu seriozen znaci nesto ne e vo red, ako e nasmean onda ima nes ubavo za kazuvanje. Vo najgolem broj slucaevi so ovaa recenica se pocnuva govorot za raskinuvanje ali ne sekogas, ima slucaevi i koga se upotrebuva kako voved za druga rabota, za toa deka e vreme da imat seks, na primer.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom