Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Пробајте пешачење до работа/факултет и назад секој ден плус трчање вечер и таман доаѓа 20+ км дневно (барем мене така ми излегува :)) што е солидна вежба за издржливост и ојачување на нозе, плус ако имате ранец со тежина кога пешачите не кога трчате уште подобро. Исто обрнете внимание на исхраната и дигестивниот систем од таму доаѓа цела енергија дали за трчање или извршување на секојдневни активности сепак многу битен "детал". За да бидете во топ форма на маратонот мора и малку подолгорочно да обрнете внимание на исхраната затоа што резултатите не доаѓаат преку вечер. Исто битно е и да се одморите неколку дена пред 6-ти мај значи последниот напорен тренинг од 21км 1 недела пред главното случување, а неделата пред трката само 5-ки... барем јас така мислам дека е најдобро. :)

На 27ми Мај најверојатно ке има државно првенство во планинско трчање,па после маратонот удрете малце на угорници па и таму да се пријавеме :)
Daj link od event ili neso takvo. p.s. mn e pointeresno da trcas u grad odkolku vo krugovi...pogolema motivacija ke imate site i mn podobro vreme ka napraite ;)

Пробајте пешачење до работа/факултет и назад секој ден плус трчање вечер и таман доаѓа 20+ км дневно (барем мене така ми излегува :)) што е солидна вежба за издржливост и ојачување на нозе, плус ако имате ранец со тежина кога пешачите не кога трчате уште подобро. Исто обрнете внимание на исхраната и дигестивниот систем од таму доаѓа цела енергија дали за трчање или извршување на секојдневни активности сепак многу битен "детал". За да бидете во топ форма на маратонот мора и малку подолгорочно да обрнете внимание на исхраната затоа што резултатите не доаѓаат преку вечер. Исто битно е и да се одморите неколку дена пред 6-ти мај значи последниот напорен тренинг од 21км 1 недела пред главното случување, а неделата пред трката само 5-ки... барем јас така мислам дека е најдобро. :)

И секако, психичкиот фактор мислам дека игра голема улога тука :)

Daj link od event ili neso takvo. p.s. mn e pointeresno da trcas u grad odkolku vo krugovi...pogolema motivacija ke imate site i mn podobro vreme ka napraite ;)
Нема ивент на фб, има страна http://www.facebook.com/skopskimaraton и сајтот skopskimaraton.com.mk
Ногу е појака оваа трка од онаа пред 2 недели. Има скутери со камера,хеликоптер над тебе лета и народ има многу,постарите луѓе сите ме бодреа лани :D

Мамата, вака изгледа долго... Ама позабавно отколку трчање во круг во секој случај! :)

Абе... долгичко некако/ Ќе го истрчате ли дечки? :D Мене ме фати страв... демотивација е ова :D

581597_10150744553556435_372815741434_9304325_1459773414_n.jpg

мајцата за маратонот :)
--- надополнето: 20 април 2012 во 13:10 ---
Абе... долгичко некако/ Ќе го истрчате ли дечки? :D Мене ме фати страв... демотивација е ова :D
абе мотивација треба да ти биде ова :D
ќе биде тешко не викам не,ама чувството на целта е... :)

Ако го истрчам полумаратонот за помалку од 2 часа, ќе си се почастам со патичињава за следниот маратон :))
Еден, два.

Ептен ми фатија нога кога ги пробав, полесно нешто немам облечено.

Ако го истрчам полумаратонот за помалку од 2 часа, ќе си се почастам со патичињава за следниот маратон :))
Еден, два.

Ептен ми фатија нога кога ги пробав, полесно нешто немам облечено.
ако влезеш под 2 саати по еден сок или пиво за сите членови од форумот шо ке трчаат :P

Во 19:30 на Наша ТВ ке има емисија за скопскиот маратон.

Абе волонтери, добивте инфо шо како?

Другар ми атакува на првите три места на 5 километри (лани мислам дека заврши на 4 место).
Друг другар на први 3 места во полумаратон :)

Јас ќе почекам уште некоја година :icon_mrgr:

Кога трчам, ме боли "цеваницата"... патиките не чинат или што, си трчам на асфалт/ :D некој друг со сличен проблем?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom