Трчање преку препреки или freestyle running

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На ју тјуб имаш туторијали па можете од таму да научите многу работи, многу е битно да вежбате што почесто.
Исто така дома прави склекови, стомачни, грбни, ножни склекови, трчај итн.

Јас тренирав сам пред некое време се додека не ја скршив ногата. Тренирав и гимнастика 3-4 години, а фристајл си тренирав сам низ градот. Оградата во училиштето што ми беше основното на главната порта беше висока 2.60 и на два зафати ја прескокнував.:wink: Ама веќе оддамна немам тренирано и трчано, можеби цела година и немам кондиција, а плус тоа и не сум во форма имам пивски стомак. :helou:

Струмичани ако има некој заинтересиран да се збереме, ама може само така за убивање време. За повторно да се замарам професионално со тоа мислам дека неможам. :wink:

Струмичани ако има некој заинтересиран да се збереме, ама може само така за убивање време. За повторно да се замарам професионално со тоа мислам дека неможам. :wink:

Дек ти па, тука во струмица луд ке те направат ако трчаш на сите страни.:uvo:

Што е ова , во струмица многу луѓе се за parkour a?

Што е ова , во струмица многу луѓе се за parkour a?
Многу сме, ама не сакаме да почнеме, зошто ке не сметаат за лудаци, а и нема некои добри места каде би можеле да вежбаме.

Има дека, ке се најде место не е за тоа. Проблемот е што ако почнаш да рипаш/трчаш на некои јавни места, пр. дек... дек... аа... фонтаните на булеварот, или... ох брее стварно нема места :)...

Во гимназијата, поточно на ѕидовите кај тие дрвјата спроти фонтаната, тие ѕидови се прилично високи и добри за тренирање. Ама на сред центар и глуп народ.. што сакаш повеке да кажам...:smir:

Многу сме, ама не сакаме да почнеме, зошто ке не сметаат за лудаци, а и нема некои добри места каде би можеле да вежбаме.

И јас се соочив со тој проблем како што ќе мислат луѓето за мене. Меѓутоа сватив дека овој да го речеме спорт е слобода во урбаните средини.
Настанал со цел да создадеш телесна способност да стигнеш од точка А до точка Б но и точка Ц и Д, а да можеш и да се вратиш на точка А по најкраток или најбрз можен начин.
Самата вештина се смета за хумана бидејќи на тој начин можеш да си помогнеш себеси и на некого друг што е во опасност.

Има дека, ке се најде место не е за тоа. Проблемот е што ако почнаш да рипаш/трчаш на некои јавни места, пр. дек... дек... аа... фонтаните на булеварот, или... ох брее стварно нема места :)...

Во гимназијата, поточно на ѕидовите кај тие дрвјата спроти фонтаната, тие ѕидови се прилично високи и добри за тренирање. Ама на сред центар и глуп народ.. што сакаш повеке да кажам...:smir:

Во право си, ќе те направат луд. Иначе јас вежбав со еден другар во гимназијата каде што се гради новиот дел. Доста добро каскадерско место е, има и високи ѕидови, и скали, и прозорци, и се што ти е потребно. А денес пак треснав во школото во салата:pos2:

Gimnazijata e super za vezbanje, ama loso e sto e vo strogiot centar. Ke najdeme nekoe drugo, samo da razmislime podobro. Ako se dogovorime nekako moze da vezbame.

Во право си, ќе те направат луд. Иначе јас вежбав со еден другар во гимназијата каде што се гради новиот дел. Доста добро каскадерско место е, има и високи ѕидови, и скали, и прозорци, и се што ти е потребно. А денес пак треснав во школото во салата:pos2:

Како тресна. На што мислаш? Да не се излизга од јажињата?

Абе паднав од тие магарињата што се за прескокување. Сакав да го скокнам во стилот како што е на клипот.

Запази го скокот што почнува од 0:51 до 0:53. Е така сакав и ги направив двата чекори со рацете, ама не успеав да слетам на нозе. Среќа си ставив душек пред тоа. :pos2:

Тоа е double kong и е тешко прво научи само еднаш со рацете па после двапати.

Лол аман бе. Полека, прво со рацете извежбај па после така. Ај можеби ке пробам и јас утре. Ако е там магаренцето.

Ништо. Во гимназијата Венци не дава ништо да се чепне. Одма на котек рипа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom