Трчање преку препреки или freestyle running

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
По ѕид може во секој момент, посебно на коше. Во 8-мо одд го допирав таванот на училницата 3,5 м висок. (за тие од струмица, во никола вапцаров).

Ама ова е Македонија, глуп народ и за се што праваш а они што не го прават ке те сметат за чуден/луд...

Касно е да се обидам вакво нешто пак? Има некаде каде "тренират" за вакви работи?

Ако си од Струмица незнам каде да најдеш луѓе, тука во Скопје има.
Бај д уеј не е касно.

ОК. Има само еден проблем... Имам Osgood-Schlatter на колената. :cry: (факинг гроинг ап) Болка не чуствувам веке година и пол, освен при некој многу силен удар, од метал или цемент. Викаш ке имам некои проблеми?

EDIT: Планирам од утре да почнам да ги вежбам колената да видам колку ке може да издржам. Хоупфули ит вил бе гууд.

ОК. Има само еден проблем... Имам Osgood-Schlatter на колената. :cry: (факинг гроинг ап) Болка не чуствувам веке година и пол, освен при некој многу силен удар, од метал или цемент. Викаш ке имам некои проблеми?

EDIT: Планирам од утре да почнам да ги вежбам колената да видам колку ке може да издржам. Хоупфули ит вил бе гууд.

Звучи сериозно, во parkour поприлично се случуваат оптеретувања на колената посебно при скокови т.е. падови од високо и тоа на дврда подлога бидејќи се се случува надвор.
Ако болката ти е голема при доскок незнам дали да почнуваш со ова. Несакам да те обесхрабрам ама ќе имаш проблеми, ти провери си сам ќе знаеш.

Многу ми се свиѓа ова ама неам способности да го применувам. Иначе и јас се возбудувам кога ке гледам некој спот со вакви типови или некој клип. Во Македонија тешко дека има вакви типови. Не викам дека нема ама ретки се.

Многу ми се свиѓа ова ама неам способности да го применувам. Иначе и јас се возбудувам кога ке гледам некој спот со вакви типови или некој клип. Во Македонија тешко дека има вакви типови. Не викам дека нема ама ретки се.

Зашто немаш способности? За ова има секој способности .........ок сега малку тежината ќе ти прави проблем али може да се ослабе. Секако на почеток правиш основни вежби и прескокнувања па со тек на време се усовршуваш т.е. се ослободуваш од ментална блокада, пошто има и фактор страв.
Кај нас има неколку луѓе кои го вежбаат ова, јас од неодамна им се приклучив.:helou:

Зашто немаш способности? За ова има секој способности .........ок сега малку тежината ќе ти прави проблем али може да се ослабе. Секако на почеток правиш основни вежби и прескокнувања па со тек на време се усовршуваш т.е. се ослободуваш од ментална блокада, пошто има и фактор страв.
Кај нас има неколку луѓе кои го вежбаат ова, јас од неодамна им се приклучив.:helou:
И брат како оди со вежбањето? Тешки се вежбите и дали си уште на почетното ниво или веке премина на повисоко?

И брат како оди со вежбањето? Тешки се вежбите и дали си уште на почетното ниво или веке премина на повисоко?

Пошто еднас неделно се среќаваме а и почна да врне малку тренингот е отежнат.
Инаку на почетно ниво сум со учење на прерипување на високи препреки на различни начини, потребно е да имаш добра физичка кондиција не само за трчање туку е потребно да имаш сила т.е. мускули, бидејќи доста од товарот го ставаш на раце кога се креваш и на нозе при доскок.
Има неколку почетни вежби за учење на паѓање со тркалање при доскок од поголеми висини, за да не си ги заебеш нозете.
Еве неколку видеа за почетници ако има заинтересирани како се почнува:

Друже не е тежината таман сум. Него онака нема кај да скокаш, треба да имаш многу добра кондиција, да знаеш како да паднеш и нешо друго. Треба време. Ама јас имам доволно обврски. За тоа викам неможам.

Пошто еднас неделно се среќаваме а и почна да врне малку тренингот е отежнат.
Инаку на почетно ниво сум со учење на прерипување на високи препреки на различни начини, потребно е да имаш добра физичка кондиција не само за трчање туку е потребно да имаш сила т.е. мускули, бидејќи доста од товарот го ставаш на раце кога се креваш и на нозе при доскок.
Има неколку почетни вежби за учење на паѓање со тркалање при доскок од поголеми висини, за да не си ги заебеш нозете.
Еве неколку видеа за почетници ако има заинтересирани како се почнува:
Брат фала на видеата. Јас сум заинтересиран за вакво нешто, ама треба со некој да почнам да го вежбам тоа, зошто сам не бива.
Друже не е тежината таман сум. Него онака нема кај да скокаш, треба да имаш многу добра кондиција, да знаеш како да паднеш и нешо друго. Треба време. Ама јас имам доволно обврски. За тоа викам неможам.
Незнам какви обврски би имало дете кое е 8-мо одд. Абе брат сигурно имаш двапати неделно по саат и пол слободни. Тоа време искористи го за вежбање паркур.

Друже најверојатно утре ќе вежбаме треба да се контактираме........ако не врне се разбира па ако сакаш кажи на пп.
Точно дека сам за почеток е тешко подобро е со некој што знае па ќе ти објасни.

Еве усте едно видео после долго тренирање што може да се прави:

Друже најверојатно утре ќе вежбаме треба да се контактираме........ако не врне се разбира па ако сакаш кажи на пп.
Точно дека сам за почеток е тешко подобро е со некој што знае па ќе ти објасни.

Еве усте едно видео после долго тренирање што може да се прави:
Brat ne sum od Skopje, taka da ne mozam da treniram so vas. Od Strumica sum. Koj od Strumica bese zainteresiran za ova, pa da stapam vo kontakt so nego?

Ах штета................имаше некој пиша дека е од струмица види претходните постови.:smir:

Ах штета................имаше некој пиша дека е од струмица види претходните постови.:smir:
Ke se najdeme so covekot i ke vidime dali ke mozeme da vezbame so nego. Samo edno nesto me interesira, kako ovie sto vezbaat so godini Zmija 123 i Bushav, od nekoj naucile (trener) ili sami vezbaat?

Ke se najdeme so covekot i ke vidime dali ke mozeme da vezbame so nego. Samo edno nesto me interesira, kako ovie sto vezbaat so godini Zmija 123 i Bushav, od nekoj naucile (trener) ili sami vezbaat?

Змија и неговите другари се гимнастичари или биле одредено време па дознале за ова, а за бушав незнам не доаѓа со нас. Има други почетници кои почнаа да доаѓаат што дознале и сакаат да вежбаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom