Транспорт и шпедиција

Што направи, завршија работа? И што цена доби? :)

Сопругов нашол некои, ќе му ја завршат цела работа за 13.000 денари. Добра цена е, или го зезнале? Пошто уште не е касно да најдеме други :)

Сопругов нашол некои, ќе му ја завршат цела работа за 13.000 денари. Добра цена е, или го зезнале? Пошто уште не е касно да најдеме други :)
Ако вкупно за двете пратки е таа цена супер е.

Стандард.Се знае како се вози.Како сите така и јас.Да се проба нешто па ќе видиме.Со секое ново искуство учиш.Јасно ми е дека среќата е најбитна.А и до шоферот е многу.Дефект во ЕУ гз ќе боли ќе видиме како ќе оди.
--- надополнето: 23 мај 2013 во 22:11 ---

Фреја мислам дека е.Тазе е па че видиме.Јасно ми е дека како за сите така и за мене.Само што проблемот е дека јас сакам да се зима повеќе.Не е за алчност туку за напредок во работата бизнисот.Како ќе се одржава.Мора да се мисли и на најлошо.Сега не дај боже да се случи најлошото.А тоа кредити и скапа кола па после курви и уживанција тука си во пропаст.Можеш да си ја ставиш јамката.Платата на шоферот на прво место.Е сега ако се погоди некој идиот шофер тогаш лоша работа.Факт е дека маваат нафта тоа е нормално мора да врти нешто и за нив.Па да живееш со месеци во 3метри квадратни и тоа не е лесно..

Aj i jas malce da vi se uklucam u muabetov...Super e toa sto si kupil kamion... samo za gore vo EU ne e bitna samo cenata sto ti ja nudi spedicijata.Mozno e nekoj sto ti nudi 80 centi da e podobar od toj sto ti nudi 85 centi.Ke prasas zosto? Znaci mozno e taa spedicija sto ti nudi 80 centi od km da ti pokriva i patarini vo nekoi drzavi,da ne ti naplakja prikolki,da ti plakja i prazni kilometri itn...Moj sovet ti e da ne se zaletuvas samo na pogolema cena za kilometar,toa ne mora nisto da znaci.Jas sum vekje 4 godini vo toj biznis i nauciv mnogu raboti,se vrzuvav so mnogu nasi firmi koi kao demek naogjaat turi,a ustvari ti zemaat golem procent od tvojata zarabotka,ama sega sam si naogjam turi za kamionite( na BG tabli se) i mnogu mi e polesno.Imam i kamioni od drugi firmi sto gi vodam i tie se zadovolni.Ako ti treba nekoj sovet za pocetok slobodno pisi...A megju drugoto bi te sovetuval da ne vozis za Freja zasto tie se ubi boze,so niv ke si imas mnogu problemi,steti na prikolki,ne priznaeni kilometri i red drugi raboti.Ako ti treba rabota za kamionot slobodno pisi mi...

Aj i jas malce da vi se uklucam u muabetov...Super e toa sto si kupil kamion... samo za gore vo EU ne e bitna samo cenata sto ti ja nudi spedicijata.Mozno e nekoj sto ti nudi 80 centi da e podobar od toj sto ti nudi 85 centi.Ke prasas zosto? Znaci mozno e taa spedicija sto ti nudi 80 centi od km da ti pokriva i patarini vo nekoi drzavi,da ne ti naplakja prikolki,da ti plakja i prazni kilometri itn...Moj sovet ti e da ne se zaletuvas samo na pogolema cena za kilometar,toa ne mora nisto da znaci.Jas sum vekje 4 godini vo toj biznis i nauciv mnogu raboti,se vrzuvav so mnogu nasi firmi koi kao demek naogjaat turi,a ustvari ti zemaat golem procent od tvojata zarabotka,ama sega sam si naogjam turi za kamionite( na BG tabli se) i mnogu mi e polesno.Imam i kamioni od drugi firmi sto gi vodam i tie se zadovolni.Ako ti treba nekoj sovet za pocetok slobodno pisi...A megju drugoto bi te sovetuval da ne vozis za Freja zasto tie se ubi boze,so niv ke si imas mnogu problemi,steti na prikolki,ne priznaeni kilometri i red drugi raboti.Ako ti treba rabota za kamionot slobodno pisi mi...
Камионите ти се комплет со приколки? Наплатата како ти иде, на колку дена ти се турите?

Камионите ти се комплет со приколки? Наплатата како ти иде, на колку дена ти се турите?

Да, возилата се комплет со приколки.За ЛКВ Валтер возиме Германија-Данска.Наплатата е 12 дена од датум на фактура,а може и на три дена да се наплати со 3% провизија

Да, возилата се комплет со приколки.За ЛКВ Валтер возиме Германија-Данска.Наплатата е 12 дена од датум на фактура,а може и на три дена да се наплати со 3% провизија
За ЛКВ Валтер вози и мој другар со два камиони, некако далеку од фалење е работава според него. Ти си задоволен?

За ЛКВ Валтер вози и мој другар со два камиони, некако далеку од фалење е работава според него. Ти си задоволен?

Зависи каде вози и што цена има,нив секторите им се независни еден од друг.Ние предходно возевме Германија-Шведска и од таму не бев ич задоволен ,премногу бродот ја кочеше работата,имаше опција да се вози и преку мала Данска со двата брода,ама таму од 200км во Данска плаќаа само 100.Тука на моменталнава релација Германија-Данска сум задоволен,веќе две години возиме.Е сега зависи,може пријателот твој вози со нивни приколки па му ги наплаќаат околу 700 евра а тоа не се малку пари.За тоа е попаметно да се земе приколка на лизинг,само 200 евра е месечна рата и плус може од горе да си се врати со тура,валтер наоѓа тури до Бугарија и од Бугарија,и да си ги сервисира камионите во Македонија.

Може ќе идам малце оф топик ама се утепав од барање каде може да се набави (полага) за лиценца за шпедитер/застапување пред царинска управа итн итн. имам завршено средно транспорт и шпедиција а за да влезам негде на работа во шпедиција бараат лиценца...

Pola od *gazdive* ne može ni troškovite da si gi pokrijat. Site se falat a ustvari najmalku 70% se u dupka. I tamu nikoj ne plaka.

I zapadnjacite se iskvarija, i tamu probuvaat na sekakov možen način da te zakolat. Ili so neplakanje,ili so cena,ili so penali.

Decki daj kazete kako moze da se pripremi 20' kontejner za export od MK, najrazlicni artikli. Koja firma kaj nas se zanimava so ovoj biznis i kade moze da se obratam za sovet i pomos.
Blagodaram odnapred.

Decki daj kazete kako moze da se pripremi 20' kontejner za export od MK, najrazlicni artikli. Koja firma kaj nas se zanimava so ovoj biznis i kade moze da se obratam za sovet i pomos.
Blagodaram odnapred.
Нумеро 1 на нашиот пазар за бродски транспорт:
Блу бел

адреса: Св.Кирил и Методиј 50/6 (М.Х.Јасмин)
место: Скопје
телефон: (02) 3130 106
телефон 2: (02) 3214881
локација: спроти Рамстор

Краток преглед за Блу Бел Маритајм:

• Најголема компанија во контејнерскиот и класичен бродски транспорт за Југоисточниот дел на Балканот
  • Прва приватна бродска агенција во Македонија
  • Дел од нашите клиенти се во "Top Fortune Global 500 list’"
  • Агенти за понатамошен транспорт на најголемите бродски линии
  • Преставништва и сестрински фирми во Косово, Црна Гора и Бугарија

Покрај бродскиот превоз во основа на Блу Бел Маритајм располагаме со наш возен парк на сопствени товарни возила, посебно оделение за Железнички превоз, Оделение за Царинско посредување и контејнерски терминал во Гевгелија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom