Aj i jas malce da vi se uklucam u muabetov...Super e toa sto si kupil kamion... samo za gore vo EU ne e bitna samo cenata sto ti ja nudi spedicijata.Mozno e nekoj sto ti nudi 80 centi da e podobar od toj sto ti nudi 85 centi.Ke prasas zosto? Znaci mozno e taa spedicija sto ti nudi 80 centi od km da ti pokriva i patarini vo nekoi drzavi,da ne ti naplakja prikolki,da ti plakja i prazni kilometri itn...Moj sovet ti e da ne se zaletuvas samo na pogolema cena za kilometar,toa ne mora nisto da znaci.Jas sum vekje 4 godini vo toj biznis i nauciv mnogu raboti,se vrzuvav so mnogu nasi firmi koi kao demek naogjaat turi,a ustvari ti zemaat golem procent od tvojata zarabotka,ama sega sam si naogjam turi za kamionite( na BG tabli se) i mnogu mi e polesno.Imam i kamioni od drugi firmi sto gi vodam i tie se zadovolni.Ako ti treba nekoj sovet za pocetok slobodno pisi...A megju drugoto bi te sovetuval da ne vozis za Freja zasto tie se ubi boze,so niv ke si imas mnogu problemi,steti na prikolki,ne priznaeni kilometri i red drugi raboti.Ako ti treba rabota za kamionot slobodno pisi mi...