Транспорт и шпедиција

Ne mislam deka ke napravam koj znae sto samo me interesira tie sto vekje rabotat so ovaa,, Kolku zarabotka imaat mesecno Minimalna i maksimalna po mesec... Inaku da gi cuvam parite tesko ako ne za kamion ke otidat za nesto drugo :)
Минимално 400, максимално 1000ка без дефекти во месецот.

Fala :)
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 20:43 ---

Inaku na pocetokot od tepava ima napishano deka mesecno se vozi od 10 000 do 15 000 kilometri po 0.85E po kilometar toa se 8500 ako vozis 10 000 km.. SAMO 400 ke ti ostanat 7100 za za nafta i za sofer ?

Inaku na pocetokot od tepava ima napishano deka mesecno se vozi od 10 000 do 15 000 kilometri po 0.85E po kilometar toa se 8500 ako vozis 10 000 km.. SAMO 400 ke ti ostanat 7100 za za nafta i za sofer ?
Ти возиш според програм на шпедицијата, не според реални километри. Пример ако ти реално извозиш 10000км, кај нив стои дека си извозил 9000км. 100км потрошена нафта автоматски си у минус у пресметка, не постојат тие км.На крај на месец ти чукаат редовно една казна до две тоа е пракса 100/200 евра за каснење, 100 евра за чукната приколка, 100 евра за влакно на гумата. И сума сумарум 400 евра чисти ќе ти останат. Поверојатно е месецот да се движиш од 500 до 700, одколку 1000ка. Ако те погоди еден дефект од 2500 евра влагаш у минус неколку месеци вожња.
Не е муабетов да те разубедам да не купиш возило, муабетов е да размислиш во што вложуваш. Требало роднините да ги прашаш колку кредит имаат земено.

Ти возиш според програм на шпедицијата, не според реални километри. Пример ако ти реално извозиш 10000км, кај нив стои дека си извозил 9000км. 100км потрошена нафта автоматски си у минус у пресметка, не постојат тие км.На крај на месец ти чукаат редовно една казна до две тоа е пракса 100/200 евра за каснење, 100 евра за чукната приколка, 100 евра за влакно на гумата. И сума сумарум 400 евра чисти ќе ти останат. Поверојатно е месецот да се движиш од 500 до 700, одколку 1000ка. Ако те погоди еден дефект од 2500 евра влагаш у минус неколку месеци вожња.
Не е муабетов да те разубедам да не купиш возило, муабетов е да размислиш во што вложуваш. Требало роднините да ги прашаш колку кредит имаат земено.
Пореален одговор здравје!

Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta

Ne mislam deka ke napravam koj znae sto samo me interesira tie sto vekje rabotat so ovaa,, Kolku zarabotka imaat mesecno Minimalna i maksimalna po mesec... Inaku da gi cuvam parite tesko ako ne za kamion ke otidat za nesto drugo :)
Volvo e volvo tuka nema sto da se rezonira.Isto i skanija
Matematika najdi si nekoj tamu vo holandija ne baraj preku makedonija,od 0.85 evro do 1 evro moze kw zavrsis raBOta.Ako go vozis na Holandski tablici ke ti davaat poveke ama znaes deka pogolem trosok imas taka =,rabotnik osiguanje i danok.Pa misli mu ja.Inace od 1000 do 3000 eurici mozes da zarabotuvas so 1 kamion ama defektot e vo bonus.Znaci bonusot od Dzeb go plakas ne go stavas,,,,,...........

Искрен одговор еве, пријател мој купи Ивеко стралис 2007 еуро5 со 360 000км, 18 000 евра го кошташе додека тргне да вози, само што се качи, вториот месец турбината му заеба 3500 еура го кошташе со среќа, без таа среќа над 6000 евра, месец дена стоеше таму во германија додека го средат, шофер си плакаш таму секако, значи 25000 евра на старт а не си добил ништо, е од тогаш наваму еве 3 цели месеци ги извози камионот без проблем од 2000 до 2500 евра чисти пари вади со платен шофер :) и јас сум во план да купам па ке видиме со господ напред
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 01:49 ---
и да не заборавам, штом си одлучил за волво, подобра опција ти е Рено Магнум еуро5 но гледај да немаат повеќе од 500 000 , имаат волво мотор DXi а поефтини се , , и барем за почеток, да ти остане некоја пара за работа оти незнајш како ке тргне, ако се оде добро после нова година можеш слободно уште еден да си купиш и тогаш веќе поинаку ке гледаш на работите како се одвиваат

Zdravo na site...Imam nekolku prasanja... Na raspolaganje imam okolo 45 000 evra i sum vo plan da kupam Volvo FH13 520 EURO 5 2007 godina so pominati 600 000 km...Negova cena e 35 000 evra...
Dali e dobar izbor ovoj kamion, (VOLVO) so 600 000 km?
Uste kolku ke mi treba da go sredam (dali ke mozam da zapocnam so ostanatite 10 000 evra)?
Kolku cista zarabotka mesecno bi imal posle 2-3 meseci?... Blagodaram i ve molam za podetalen odgovor..

Кнопикс, Волво и Сканија се на подиумот кога станува збор за камиони. Е сега, 600.000км, не се за потценување макар било и Волво. Дали е реална километражата ? Дали, како и каде е одржаван ? Ламелата +- ако не е сменета ќе треба да се мења, инјекторите исто треба да се проверат... таа километража е најкритична за купување на камион, затоа што во Европа ги возат ги возат, и кога ќе им поминат 5 години, ги продаваат. Провери ги и 440ките, 520ката е појак, следствено на тоа и поскап/

Ти имаш една предност, имаш кеш пари - не земаш кредит. Колку ќе ти останат, за тебе се :) Размисли добро, со еден камион малце е тешко...

п.с. Еден камион, и шофер да имаш- за мене тоа е луксузирање...
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 03:00 ---

Што се разбираш ти, гледај горе што возат по 3000 им остануваат чисти :D :D :D
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 03:06 ---
од тогаш наваму еве 3 цели месеци ги извози камионот без проблем од 2000 до 2500 евра чисти пари вади со платен шофер :)

Каде и што вози другар ти, и колку е ова искрено ? Тебе така ти е пренесено, и ти така пренесуваш, ама ради вакви приказни луѓе заглавуваат во кредити. Каде остануваат 2300еур месечно, со платен шофер ?

Зашто големите МКД фирми кои имаат по 10-20 камиона не возат горе ? 10 камиона х 2000 месечно чисти (минималец според тебе) = 20.000 месечно чисти. Годишно тоа се ~250.000 евра чисти/ За 5 години (5 нека бидат), со 10 камиони- милион еура треба да имаат чисти значи :D А они возат Италија, Германија, Турција... :D Да не ги спомнувам овие со по 20-30 камиона/

Народе, земајте кредити, ставајте хипотеки и купувајте камиони !

Што се разбираш ти, гледај горе што возат по 3000 им остануваат чисти :D :D :D

Дај боже да земаат по 2000/3000 евра месечно чисти, дај боже. Али некој лаже во ситуацијава, само незнам кој и кого лаже:)
Без разлика несакам да испадне дека го минираме пријателот или ние сме злобни, завидливи итн. Нека купи и нека проба, па нека каже колку му остануваат. Додека сам не пробаш, мислиш дека те лажат луѓето.

Спенс ти кажувам како е и така е нема зошто да ме лажат, плус друго инфо имам тетин си има негов камион Сканија еуро2 124л 400кс сам си ја возе релација шведска данска и има месеци кога ке начека нафта по 80 центи(читај на црно во буриња а не од картици директно) му излевале по 5500 еур чисти , патем тука сме да се мотивираме и да си помогнеме ако сме во можност, а тие што имаат по 10 камиони или 20 и незнам колку распрашај се како стигнале до толку камиони :) или со мамење преку каското или со стари пари од татко дедо и прадедо и кажзи ми една фирма од МК која почнала наеднаш со 5 камиони :) и ке ја затвориме темата ;)

Спенс ти кажувам како е и така е нема зошто да ме лажат, плус друго инфо имам тетин си има негов камион Сканија еуро2 124л 400кс сам си ја возе релација шведска данска и има месеци кога ке начека нафта по 80 центи(читај на црно во буриња а не од картици директно) му излевале по 5500 еур чисти , патем тука сме да се мотивираме и да си помогнеме ако сме во можност, а тие што имаат по 10 камиони или 20 и незнам колку распрашај се како стигнале до толку камиони :) или со мамење преку каското или со стари пари од татко дедо и прадедо и кажзи ми една фирма од МК која почнала наеднаш со 5 камиони :) и ке ја затвориме темата ;)

Добро... И јас сум слушал многу приказни, ми кажувале толку остануваат волку ова она, ама кога ќе седнеш сам да направиш математика не излегува толку. Не дека ве демотивираме и слично, само ве предупредуваме, зашто имало случаеви кои што се залетале па сега едвај крпат крај со крај.. Со среќа :)

Ајде да прашам.
Сакам да пренесам машина од Прилеп до Тетово. Машината има 2.2 тона и големина колку еден двосед (само повисока).
Плус уште една машина од Скопје до Тетово, тежи околу тон, голема колку една фотеља.
Колку би била цената ако овие машини се пренесат на едно одење, на две? Совет некој?

Ајде да прашам.
Сакам да пренесам машина од Прилеп до Тетово. Машината има 2.2 тона и големина колку еден двосед (само повисока).
Плус уште една машина од Скопје до Тетово, тежи околу тон, голема колку една фотеља.
Колку би била цената ако овие машини се пренесат на едно одење, на две? Совет некој?

Овие ти се најефтини:

Каргоекспрес

адреса: Солунска 192-а
место: Битола
телефон: (047) 241 327
телефон 2: (02) 3120652
локација: спроти зграда Бетон

Ако неможат да ти помогнат околу релацијава, кажи ќе најдам други што можат :)

Овие ти се најефтини:

Каргоекспрес

адреса: Солунска 192-а
место: Битола
телефон: (047) 241 327
телефон 2: (02) 3120652
локација: спроти зграда Бетон

Ако неможат да ти помогнат околу релацијава, кажи ќе најдам други што можат :)

Никој не се јавува, ваљда бидејќи недела е. Утре ќе пробаме. Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom