Tour De France 2012

Кој возач ке победи на Tour de France 2012

• Бредли Вигинс

Гласови: 3 13,6%
  • Кадел Еванс

Гласови: 6 27,3%
  • Френк Шлек

Гласови: 4 18,2%
  • Денис Менчов

Гласови: 0 0,0%
  • Виченцо Нибали

Гласови: 0 0,0%
  • Ван Дер Брук

Гласови: 1 4,5%
  • Самуел Санчез

• Роберт Хесинк

• Пиер Роланд

• Некој друг

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Прво да прашам, кој е овој Вигинс и на што хемија е??? :)
Гарант е некоја нова хемикалија у прашање. Англичаниве решиле да го освојат турот.
Вака убедливо на хронометар 2-3 мин. пред сите други на времето возеше Индуреин. Тој беше феномен и за него се знаеше дека ванземаљац :) . Сите после него со слични перформанси се покажа и докажа дека биле под дејство.
Вигинс, до вчера ни чул ни видел нешто специјално во врска со него, отеднаш растура. (n)
Браво за Скај ако успеале да ископаат нов феномен, ќе видиме понатака како ќе вози.

Ако испадне како неговите колеги Рис, Улрих, Армстронг, Контадор... кои после десет години ќе речат „абе знаете јас малку користев...“ срам да му е.

ПС. Јас сеуште си навивам за Еванс ама тешко дека на ридските етапи може да направи предност од 5 мин. Толку му требаат за да ја неутрализира предноста од зверов на хронометрите.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Нема кој не користи стероиди или хемии на ова чудово,невозможно е да извозиш толку километри за тоа време.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Имаат они и дозволени но и недозволени супстанци, а и мене не ми се верува ова што го возат скај. Едноставно не е можно, на најдобриот хронометраш да му дадеш 21 сек - Фрум возач кој никогаш не бил во центарот на вниманието и никогаш немал такви резултати; и скоро цела минута да му дадеш на Канчелара - Вигинс што до сега незнам дали некогаш го има победено Канчелара на хронометар.
Едноставно неможе тоа така.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Многу од возачите не се согласуваат дека Sky се на допинг. Еве Брајкович шо рече:

"Couple of years ago everyone was laughing at TeamSky for doing million things trying to improve performance, now when they're flying it's very easy to say they must be doing something... Yes, they are, training, nutrition, dedication, etc. well deserved".

Се надавем дека на Фрум ке му дадат да се бори за Жолтата маици(за разлика од Вуелта кога го зафркнаа) оти мислам дека е подобар од Вигинс(пред неколку етапи кога останаа само он Вигинс Еван и Нибали Вигинс му рече да забави од можел и он да отпадне).

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Што се чудите бе Вигинс од секогаш бил при врвот но секогаш му фалело тоа малку,но ме зачуди со хронометрот,го сметав за добар хронометраш али вчера како извозе како на тешки дроги да е :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Дајте стрим од денешната етапа,нешто нема Еуроспорт кај мене.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Победа на Роланд ;)

И Фрум fucking amazing :) Нема да му дадат да ја освои тркава но се надевам дека ке оди на Вуелта против Контадор и Шлек.

T

Torchyrus

Гостин
Порано пратев повеќе сега скоро и ич сакам да ве прашам дали знаете дали Тoм Бoнен од Белгија се натпреварува ли ? за него сум , а ако не се натпреварува после него би сакал Кадел Еванс да победи :)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Немаат шанси овие против најдобрите типични качувачи Шлек и Контадор, нема шанси да ги пратат во планините единствено тие ја имаат таа експлозивност и темпо во планините.
Порано пратев повеќе сега скоро и ич сакам да ве прашам дали знаете дали Тoм Бoнен од Белгија се натпреварува ли ? за него сум , а ако не се натпреварува после него би сакал Кадел Еванс да победи :)
Том Бонен баш денес победи на етапа на Турата низ Полска. Таму вози тој.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
http://translate.google.com/translate?sl=da&tl=en&js=n&prev=_t&hl=da&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http://drupal-sporten.tv2.dk/tour/2012-07-12-sluk%C3%B8ret-froome-er-her-hj%C3%A6lpe-bradley

Froome's lieutenant for the man in the yellow jersey, Bradley Wiggins, and the lieutenant was obviously asked to stop its attacks and let himself fall back to his captain.

"I'm here to help Bradley, and I hold myself to," says Christopher Froome.
"It depends on how the team chooses to run the race, and that was the way that Team Sky decided to run, and I stick to it."

Then the Englishman with the Kenyan roots asked what he thought about the decision, and here the answer was short and dry.
"I am part of a team. And I do what I do."

Многу ми е жал за човеков :place: А почињам и Sky многу да ги мразам поради вакви работи...

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Штета...Фрум ме потсети на нападите на Енди и Алберто како само ги откачи сите...но по тимската наредба мораше да го чека Бредли :(

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Фрум повеќе заслужува да ја носи маицата од Бредли. Но ќе ги видам кога ќе цркне на некој од наредните планини Бредли. Штета што нема кој да напаѓа инаку ќе видевме дали ќе беше така како што е

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Само Нибали може да направи нешто ама тимов некако слаб му е. Басо порано во топ 5/6ти завршуваше сега касни 30 минути...

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Мене највеќе овој тур ме разочара Самуел Санчез,а и мислам дека и Ван ден Брук ја имаа теаа експлозивност...само треба да работат повеќе заедно со Нибали :)
--- надополнето: 12 јули 2012 во 22:36 ---
Рампа за Петаки и Реншоу денеска,не стигнале на време ми се чини :)

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
и Роланд :) Штета шо подна на една етапа(имаше повреда па затоа отпадна и на следната етапа). Може треба Нибали Ван ден Брук и Роланд да работат заедно.

Рампа за Петаки и Реншоу денеска,не стигнале на време ми се чини :)
И канчелара си отиде оти жена му е бремена...

Kajgana Shop

На врв Bottom