Touch

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Не го контролира, туку го "гледа" и со соодветни алатки како бауер може да смени нешто.
Второ, како да не си досфатил, семејството не беше воопшто рандом, туку беше аплоадирано сосе клипот од девојката што пее, пријател на женските кои стартуваа фан клуб и клипот went viral. Индиецот не доби ненадејно повик, туку тоа беше телефонот на човекот кој си го гледаше семејството, се јави до операторот оти беше недостапен и таа ја заврши работата за него, додека беше on hold. И сето тоа е концептот, наводно поврзаност, луѓе кои им е судено да се "допрат".

И мене ме импресионираше, само ме разочара во што мислам дека ќе се претвори, и мислам дека нема многу да го објаснат патернот. И така. Фина серија.

Јас пак си реков ќе искакаш нешо за Џек Бауер. :D

Е ова се барат од серија, да мислиш на нејзе доста време од ко ќе ја изгледаш. Плус од секогаш ме привлеквеле вакви теми. Јако склопена приказна, комплексна ама не премногу за да преминит во претенциозно срање(khmtreeoflifekhm). Моќни сцени, со клише сведено на минимум. Браво стварно.

Јас пак си реков ќе искакаш нешо за Џек Бауер. :D

Е ова се барат од серија, да мислиш на нејзе доста време од ко ќе ја изгледаш. Плус од секогаш ме привлеквеле вакви теми. Јако склопена приказна, комплексна ама не премногу за да преминит во претенциозно срање(khmtreeoflifekhm). Моќни сцени, со клише сведено на минимум. Браво стварно.

Па види.. го какам Џек Бауер како лик од серија, оти тоа во 24 е поголема научна фантастика и од серијава.:pos: Имам пишано дека Кифер знае да глуми и е супер, а малце ја исхејтав дека мислам ќе премине во слична на 24. Нов Џек. Секоја епизода нови случаеви каде овој ќе ги решава, тука таму случајот ќе фати во епизода-две а онака генералната приказна ќе биде во фокус само во финале или опенинг на сезона. Се надевам како Фринџ ќе излезе, случаевите да ги навраќаат и да имале некоја поента. Не само да остане да виси во воздух "povrzani se". Инаку ќе чекав да се насоберат, вака ќе продолжам оти ме наежи на повеќе наврати. Како што напиша, моќни сцени. :)

Па тоа и го кажав де. Too much use of the butterfly effect.
А клипот што се појавува на плоштад ајде-де. Вирално видео. Али што мајка бараа сликите?!?! Зарем има некој човек на светов што ќе објави приватни слики од некое рандом семество на огромни екрани на сред плоштад во еден од најголемите градови во светот? Која би била поентата на тоа?
Не си ја сфатил ситуацијата. Еве како одеше тоа:
Во телефонот беа неговите слики, и откако го изгуби, сите што го добиваа после тоа споделуваа пораки преку тој телефон и намерно го препуштаа на патниците да го носат во други земји. Значи тој беше сопственик на телефонот, па после тој се најде во Ирска (мислам таму беше) кај пејачката. И тој што ја снимаше намерно го стаде во некој багаж за да се најде во Токио. И во секоја земја некој снима по нешто или сликал, а на билбордот се најдоа сликите едноставно затоа што пријателот на таа јапанката имал добри врски со сопствениците на билбордот и ги пушти сите работи кои се наоѓаат во телефонот.

Еве на пример замисли тој телефон завршил на аеродромот во Скопје.... тешко дека ќе одеше негде на друго место после.

Никој го нема спомнато магичното зборче "Lost" при нова sci-fi серија, ама јас ќе го спомнам (не во лош контекст). Досега ниеден пилот после Lost не ме фасцинирал олку. Само малку сум скептик за wow моментите во наредните епизоди, имам чувство дека во пилотот појдоа All in. :)

И тоа со бомбата, ако ја извадиш батеријата е точно.

Ако место звучник, или слушалки, на тој приклучок, врзеш прекинувач некаков, кој ќе се активира од рецимо телефонски повик, или бројач (аларм), ќе го активира тоа што е на излезот.

Ја вадиш батеријата, нема што да се активира.

Damn it фразата е повторно присутна тука:icon_lol:

Интересно изгледа. Ми се допадна серијава. Барем пилотов. Единствено што ја гледав е поради Џек Бауер, ама сеа ќе ја гледам поради тоа што се одвива во серијата. Доста добро изгледа.

Damn it фразата е повторно присутна тука:icon_lol:

Интересно изгледа. Ми се допадна серијава. Барем пилотов. Единствено што ја гледав е поради Џек Бауер, ама сеа ќе ја гледам поради тоа што се одвива во серијата. Доста добро изгледа.
Да, да. Пилотов е одличен. Сега за сега има 10ка, да видиме колку ќе му намалиме од наредната серија или ќе се одржи на десетче :)
Damn it!

Мислам дека ова ќе биде одлична серија. Многу добро сценарио, актери, добро осмислена.
Во секоја серија има по некој пропуст, ама досега немам некоја забелешка за оваа серија.
И не барајте влакно во јајцето
Кој не ја разбира нека не ја гледа :)

Мислам дека ова ќе биде одлична серија. Многу добро сценарио, актери, добро осмислена.
Во секоја серија има по некој пропуст, ама досега немам некоја забелешка за оваа серија.
Не е за сите а? :pos:

Не е за сите а? :pos:

Па најверојатно не :icon_lol:

А не знам дали ја гледате серијата Шерлок од BBC
Многу добра серија.. која не е за секого.. посебно ако ја гледаш без превод хахахаха

Чекај бре па ти една епизода има само до сега :pos::pos::pos:

Никој не го спомна Смоуки од Лост. Или го заборавивте.:) Ми требаше време да ми текни од кај ми е познат тој со бингото.
Одличен старт, ама и јас се потплашувам дека можно е да замине во клише. Не дека нешто има најави за тоа од пилотот, напротив, ама поучени од тоа како се движеа досега серииве...

Никој не го спомна Смоуки од Лост. Или го заборавивте.:) Ми требаше време да ми текни од кај ми е познат тој со бингото.
Одличен старт, ама и јас се потплашувам дека можно е да замине во клише. Не дека нешто има најави за тоа од пилотот, напротив, ама поучени од тоа како се движеа досега серииве...

а се чудам зошто од старт ми беше антипатичен пожарникарот :cool:

Јас не ја гледав Лост, ниту пак имам нешто слично гледано, така да за мене нема клише :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom