TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.835
Поени од реакции
1.591
Целава работа со Тотал Тв е ветар и магла! Аплицирав пред 2 месеци им се јавував секој божји ден немат се опрема и на крај си ставив Мах Тв и рат сум плус за доплнителен тв не се доплаќа месечно туку еднаш и тоа 900 денари и крај Тотал може имат подобара програмска понуда ама услуга и однос катастрофа!

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Макс тв ако ги стави во ХД ќе ви ги испразни џебовите. :D Иначе на тотал тв нема никакви прекини пошто иде преку сателит. Ако твоите повеќе сакаат да гледаат српски канали, тотал тв ти е идеален, а и плус ти викам од спортски има: SPORT KLUB, SPORT KLUB+, MOTORS TV, ESPN AMERICA, FISHING AND HUNTING, EUROSPORT 1 I 2, SPORT KLUB HR И ХД КАНАЛИТЕ. Ама спорт клуб не се наплаќа додатно на тотал тв како што е на макс тв. :D
Договорено, ама во случај ти ако ги снимаш сериите за моиве дома па да ми ги праќаш со брзина на светлината преку некое чудо па навремено тие кога ќе сакаат само да притиснат PLAY и да гледаат, ех да го немав тој проблем :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Целава работа со Тотал Тв е ветар и магла! Аплицирав пред 2 месеци им се јавував секој божји ден немат се опрема и на крај си ставив Мах Тв и рат сум плус за доплнителен тв не се доплаќа месечно туку еднаш и тоа 900 денари и крај Тотал може имат подобара програмска понуда ама услуга и однос катастрофа!
Е за тоа другар имаш јако право. Ама си требал да викнеш некој брз дилер, ти си барал излеа од дилерот Мобилиа и они немаат моментално. И јас се мислам кога ќе ми заврши договорот да идам на макс тв, ама се мислам уште пошто макс тв нема баш добри канали. Ама ќе размислам, може ќе идам на макс тв или на близу. :)
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:02 ---
Договорено, ама во случај ти ако ги снимаш сериите за моиве дома па да ми ги праќаш со брзина на светлината преку некое чудо па навремено тие кога ќе сакаат само да притиснат PLAY и да гледаат, ех да го немав тој проблем :D
Ама боље остани си на макс тв, тотал не ти е баш сигурно, може ќе ти се зафркне опремата и ќе го бараш после дилерот еден месец, како што го барав јас. :D
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:03 ---
Е за тоа другар имаш јако право. Ама си требал да викнеш некој брз дилер, ти си барал излеа од дилерот Мобилиа и они немаат моментално. И јас се мислам кога ќе ми заврши договорот да идам на макс тв, ама се мислам уште пошто макс тв нема баш добри канали. Ама ќе размислам, може ќе идам на макс тв или на близу. :)
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:02 ---

Ама боље остани си на макс тв, тотал не ти е баш сигурно, може ќе ти се зафркне опремата и ќе го бараш после дилерот еден месец, како што го барав јас. :D
И јас може ќе идам на макс тв зошто е постабилно и ако ми се зафркне ќе имам техничка служба. :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767

И јас може ќе идам на макс тв зошто е постабилно и ако ми се зафркне ќе имам техничка служба. :)
:facepalm: Само во Близу да не ти текнало да одиш покрај Тотал ТВ и Макс ТВ. Врти сучи пак Макс ТВ испадна најдобра алтернатива.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
:facepalm: Само во Близу да не ти текнало да одиш покрај Тотал ТВ и Макс ТВ. Врти сучи пак Макс ТВ испадна најдобра алтернатива.
Ама близу е закон за интернет. Mакс тв има само 30GB лимит. :)

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Ако може некој да ми каже тоа што е во првите 3 месеци 50% попуст ако земам пакетите start/plus тие се некаде 550 денари ке бидат околу 250 денари во првите 3 месеци ? ;)

S

Sheldon Cooper

Гостин
МаксТВ ќе беше најдобра платформа да не идеше преку интернет. Вака ми зема добри 2 Мб од интернетот а и ХД каналите кочат оти немам оптика. За другото немам замерка. Снимање, видеотека, ХБО, македонски превод.. милина. Треба да размислат да пуштат сателитска платформа како што направија во Хрватска

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
МаксТВ ќе беше најдобра платформа да не идеше преку интернет. Вака ми зема добри 2 Мб од интернетот а и ХД каналите кочат оти немам оптика. За другото немам замерка. Снимање, видеотека, ХБО, македонски превод.. милина. Треба да размислат да пуштат сателитска платформа како што направија во Хрватска
Сателитска платформа нема шанси, ако пуштат сателитска ќе бидат закон. Во Хрватска многу го фалат Макс тв сат. :)
Ако може некој да ми каже тоа што е во првите 3 месеци 50% попуст ако земам пакетите start/plus тие се некаде 550 денари ке бидат околу 250 денари во првите 3 месеци ? ;)
Мислам дека ќе ти дадат пошто си нов корисник и сега на новите корисници им даваат 50% попуст. Ако планираш да зимаш, јави се во контакт центарот на 02-30-63-000 и прашај да ти дадат број од дилер кој што има моментално опрема, пошто сега моментално некои дилери немаат опрема. :)

П.С Ако го земеш само СТАРТ пакетот од 399ден ќе немаш попуст, а како што викаш дека ќе го земеш ТОТАЛ ТВ пакетот од 533ден тогаш ќе ти го дадат попустот. :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.569
Поени од реакции
22.277
Имам едно прашајне иако некако не ми се верува. Еден човек кој работи во Австрија има ТоталТВ и ми вика дека може така преку сателит да ги гледа Македонските канали на пример Сител, Канал5 итн. Дали ова е точно или само си кажува, мислам нема потреба да лаже човекот и затоа ме интересира.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Имам едно прашајне иако некако не ми се верува. Еден човек кој работи во Австрија има ТоталТВ и ми вика дека може така преку сателит да ги гледа Македонските канали на пример Сител, Канал5 итн. Дали ова е точно или само си кажува, мислам нема потреба да лаже човекот и затоа ме интересира.
Може ги гледа преку UBI WORLD TV, преку Тотал тв мислам дека ги нема, ги има само во Македонија. :) А ако идат како бонус канали може и стварно ги гледа пошто на www.totaltv.tv не ги пишува. :)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Јас исто имам ТоталТВ во Германија веќе 3 година(y),брат нека некој направи во МК договор,ти ресиверот со картичката под рамо и правец DE;)
Може ги гледа преку UBI WORLD TV, преку Тотал тв мислам дека ги нема, ги има само во Македонија. :) А ако идат како бонус канали може и стварно ги гледа пошто на www.totaltv.tv не ги пишува. :)
Момчево пишува за АВСТРИЈА, UBI WORLD TV е за АВСТРАЛИЈА

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.569
Поени од реакции
22.277
Јас исто имам ТоталТВ во Германија веќе 3 година(y),брат нека некој направи во МК договор,ти ресиверот со картичката под рамо и правец DE;)

Момчево пишува за АВСТРИЈА, UBI WORLD TV е за АВСТРАЛИЈА
А што све ќе можа да гледам? Ќе можам на пример и спорт пакетот да го гледа?

Kajgana Shop

На врв Bottom