TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Ме интересира дали некој од вас ја користи нивнава услуга и како е задоволен.

Total TV

п.с. врска немав кај да ја ставам темава
Нема потреба да ја ставаш никаде, зошто веќе постоеше :)
Ти го префрлив мислењето во веќепостоечката тема за Тотал ТВ.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Здраво на сите луѓе. Јас имам тотал тв и да ви кажам дека е закон за макс, бум и близу. Ги има сите балкански канали(Pink 9kanali, Prva Srpska tv, Avala, B92, RTS1, 2 i SAT, HRT1 и уште многу други канали кои што не можам сеа да ги набројувам). Сега сакам да зи земам уште еден ресивер(тотал тв куќа), ама го имам истиот проблем како и @mishko, дека ми треба телефонска линија на телеком, а ја имам на ОНЕ. Иначе, ова за телефонска линија е права глупост, тоа е само за да ти го гледаат вториот ресивер дали ти е дома, ама тоа е тоа, бараат линија на телеком. :( Поздрав и зимајте тотал тв, пошто е закон за сите кабелски во Македонија. :)

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Da prasam dali imaat OBN.. Nesto slusnav deka i hrvatskite Nova.. Ke gi pustaat dali e tocno?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
На MaxTV сум моментално, и сега за неколку дена ќе ми истече договорот, во Март 2012, а можда веќе е и истечен. Да прашан некој корисник на Тотал ТВ што имал и MaxTV претходно, како е задоволен, јас лично би сакал да се префрлам на Тотал ТВ поради HD каналите, SportKlub HD, SportKlub + HD, SportKlub Premium HD и двата Eurosport на HD резолуција, во превод - уживање. Дали се поголеми трошковите, а ако се дали се многу поголеми во однос на Макс ТВ и дали има можност со ресиверите на Тотал ТВ да се паузира, снима, премотува програма во живо како што има на MaxTV.

Однапред благодарам :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
На MaxTV сум моментално, и сега за неколку дена ќе ми истече договорот, во Март 2012, а можда веќе е и истечен. Да прашан некој корисник на Тотал ТВ што имал и MaxTV претходно, како е задоволен, јас лично би сакал да се префрлам на Тотал ТВ поради HD каналите, SportKlub HD, SportKlub + HD, SportKlub Premium HD и двата Eurosport на HD резолуција, во превод - уживање. Дали се поголеми трошковите, а ако се дали се многу поголеми во однос на Макс ТВ и дали има можност со ресиверите на Тотал ТВ да се паузира, снима, премотува програма во живо како што има на MaxTV.

http://www.totaltv.tv/Total+TV/603/Oprema.shtml

Погледај тука како се движат цените. Ако имаш ХД ресивер трошоците се поголеми, таму можеш да снимаш, да паузирап, додека на основниот ресивер не постои таква можност. Значи Основен сателитски HD DVR приемник плаќаш 2300 приклучна такса и плус 400 денари месечно претплата на основната претплата, за секој дополнителен ресивер уште 215 денара. Ова мислам дека е неисплатливо. Значи ако претплатата ти е 553 денара со ХД ќе имаш + 400 денара.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
http://www.totaltv.tv/Total TV/603/Oprema.shtml

Погледај тука како се движат цените. Ако имаш ХД ресивер трошоците се поголеми, таму можеш да снимаш, да паузирап, додека на основниот ресивер не постои таква можност. Значи Основен сателитски HD DVR приемник плаќаш 2300 приклучна такса и плус 400 денари месечно претплата на основната претплата, за секој дополнителен ресивер уште 215 денара. Ова мислам дека е неисплатливо. Значи ако претплатата ти е 553 денара со ХД ќе имаш + 400 денара.
Ветар во магла, многу е тоа, преку 1000 ќе дојде за 2 ресивери. Еден обичен, другиот HD... така мене ми треба.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292

Јас сум корисник на Тотал тв. Ако сакаш да ги гледаш ХД каналите ти треба ХД ресивер. Има два вида ХД ресивера, едниот е ХД ДВР(со снимање), а другиот е ХД ДВБТ(за прием и на домашни канали). ХД ДВР приемникот треба месечно да го плаќаш 400ден, а ХД ДВБТ е 200ден месечно. Иначе ако нејќеш ХД да земеш со плаќање, ти даваат СД ресивер бесплатно на користење или можеш да го купиш(не ти препорачувам да го купуваш зопто може на пример да ти се расипе и после кој знае дали ќе ти го направат). Види вака, од есен планираат да преминат во ХД стандард само, односно излеа ќе ни дадат ХД ресивери, па така да сега земи си СД и почекај до есен, можеби ќе даваат бесплатно ХД ресивери, а ако ти е длабок џебот земи си уште сеа ХД. Иначе ти е најефттино од сите оператори, само Тотал тв пакетот ти е евтин и си ги имаш сите канали од Макс тв и повеќе, имап и многу српски како: AVALA, PRVA, PINK 5-6 KANALI, RTS1, 2 I SAT, B92 I B92 INFO и уште многу други канали. Најдобро земи си го пакетот од 553ден(Тотал тв пакетот) и во него ги има сите овие канали што ти ги кажав и уштее мноооогу други, пошто сеа не можам да ти набројувам. :)
--- надополнето: 21 март 2012 во 20:41 ---
http://www.totaltv.tv/Total TV/603/Oprema.shtml

Имаш право, сега за сега е најдобар пакетот од 553денари. :) Ама како што кажав од есен можеби ќе прејдат во ХД и можеби ќе дадат бесплатни ХД ресивери на користење. :)
--- надополнето: 21 март 2012 во 20:43 ---
Ветар во магла, многу е тоа, преку 1000 ќе дојде за 2 ресивери. Еден обичен, другиот HD... така мене ми треба.
Надобро земи си обичен пакет од 553 денари и уживај, а ако имаш телефонска линија на телеком земи си уште еден ресивер и ќе ти направат тотал тв куќа. Задолжителна е телефонска линија за втор ресивер. :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ако дадат ХД ресивери (со снимање) на есен, тек тогаш ќе се префрлам, моите сакаат да снимаат, сите серии ги запратиле, катастрофа. На Тотал ТВ сакав да се префрлам пошо купивме телевизор LG LED 42" so Full HD, со сите работи па сега малце ми е глупо да гледам на SD резолуција. А да ми беше доволно длабок џебот, немаше да се мислам, ќе земев DreamBox HD 8000 (500 и кусур евра) и најквалитетен шеринг годишно (над 150 евра) и ќе гледам ко човек над 8000 канали, од кои преку 600 на HD, 80% од HD каналите на 1080i резолуција, епа сега пресметај ти, плус на тој ѕвер од ресивер ( DreamBox HD8000 ), нема што нема да правиш, да ставаш надворешен хард диск, на него снимаш содржини, снимаш на вградениот хард диск на дримбоксот, да враќаш назад, ова она, уживање.... ама уживањето се плаќа поскапо :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ако дадат ХД ресивери (со снимање) на есен, тек тогаш ќе се префрлам, моите сакаат да снимаат, сите серии ги запратиле, катастрофа. На Тотал ТВ сакав да се префрлам пошо купивме телевизор LG LED 42" so Full HD, со сите работи па сега малце ми е глупо да гледам на SD резолуција. А да ми беше доволно длабок џебот, немаше да се мислам, ќе земев DreamBox HD 8000 (500 и кусур евра) и најквалитетен шеринг годишно (над 150 евра) и ќе гледам ко човек над 8000 канали, од кои преку 600 на HD, 80% од HD каналите на 1080i резолуција, епа сега пресметај ти, плус на тој ѕвер од ресивер ( DreamBox HD8000 ), нема што нема да правиш, да ставаш надворешен хард диск, на него снимаш содржини, снимаш на вградениот хард диск на дримбоксот, да враќаш назад, ова она, уживање.... ама уживањето се плаќа поскапо :D
Епа ако ти е длабок џебот, зимај Тотал тв ХД ДВР. :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Епа ако ти е длабок цебот, зимај Тотал тв ХД ДВР. :)
Па ти кажав дека не е баш така, да беше така, не мислев многу за Тотал ТВ, одма ќе земав DreamBox најскапиот :)

Така да, до на есен на MaxTV па ако даваат на користење HD ресивери одма доаѓам на Тотал ТВ, или во случај да ги додадат Eurosport HD , Eurosport 2HD, сите СпортКлубови на HD, останувам на MaxTV.

И уште нешто да прашам, дали има некои технички проблеми со сликата на Тотал ТВ, да закочува, да нема телевизија или воглавно поминува без дефекти...?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Па ти кажав дека не е баш така, да беше така, не мислев многу за Тотал ТВ, одма ќе земав DreamBox најскапиот :)

Така да, до на есен на MaxTV па ако даваат на користење HD ресивери одма доаѓам на Тотал ТВ, или во случај да ги додадат Eurosport HD , Eurosport 2HD, сите СпортКлубови на HD, останувам на MaxTV.

И уште нешто да прашам, дали има некои технички проблеми со сликата на Тотал ТВ, да закочува, да нема телевизија или воглавно поминува без дефекти...?
Макс тв ако ги стави во ХД ќе ви ги испразни џебовите. :D Иначе на тотал тв нема никакви прекини пошто иде преку сателит. Ако твоите повеќе сакаат да гледаат српски канали, тотал тв ти е идеален, а и плус ти викам од спортски има: SPORT KLUB, SPORT KLUB+, MOTORS TV, ESPN AMERICA, FISHING AND HUNTING, EUROSPORT 1 I 2, SPORT KLUB HR И ХД КАНАЛИТЕ. Ама спорт клуб не се наплаќа додатно на тотал тв како што е на макс тв. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom