Тоше Проески

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
igri bez granici, boze cuvaj ja od zlo, i ovaa.." go molam nokva neboto da mi te vrati, od tvojto srce studeno pozdrav da isprati..."
isto i "vezi me za sebe usnama" :music2:
i "tvojte baknezi na mojte beli kosuli, cela nok mi budat spomeni.......":music5:

Да сите се убави, но последниот албум ми ги буди емоциите, а ЦРЕША ,,Човекот,, во мене.

Tose nema pesna koja ne mue ubava, koja bilo i da e toj da ja ispee taa ke bide hit na pr. site se smeeja so narodnite pesni Tose prv gi prepeja i od togas site pejaci pocnaa istoto da go pravat
a najmnogu mi se dopadnaa prvite so koi i porasna kako na pr Tajno Moja Usni na Usni Izlazime ako mozes itn itn

Da ve cue sega toshe kako se karate zaradi negoviot opus.......Stram da vi e....Toshe beshe i ke ostane makedonsko sonce edinstvenata nasha svetla tocka....bez razlika na koj jazik gi peel pesnite i na koj nacin komuniciral so publikata....samo da ne bidat sega bivsite jugosloveni kako grcite pa da se karame i za toa civ e toshe...e togash veke vojni ke ima....

pozraf

R.I.P. Tose

Тоше беше балканска ѕвезда , сите го сакаа . Но тој беше верен на македонија , Барем и тоа ** Јас сум Тоше и страсно навивам за Македонија , Јеее ** :back:

Немаш ни благодарам

Без конкуренција:

Немаш ни благодарам и Чија си!

Da ve cue sega toshe kako se karate zaradi negoviot opus.......Stram da vi e....Toshe beshe i ke ostane makedonsko sonce edinstvenata nasha svetla tocka....bez razlika na koj jazik gi peel pesnite i na koj nacin komuniciral so publikata....samo da ne bidat sega bivsite jugosloveni kako grcite pa da se karame i za toa civ e toshe...e togash veke vojni ke ima....

pozraf

R.I.P. Tose

Војни???? Е уште тоа ни фали и има се да испоубијам....Тоше се испромовира надвор од Македонија на најубав можен начин, секогаш знаеше да комуницира со публиката на најдобар начин....без разлика на кој јазик пееше никогаш не заборави од каде доаѓа.... Со таа слава што ја имаше, комотно можеше веќе да не не погледне нас македонците и да фане магла некаде каде што е подобро (значи било каде), ама ни остана верен до крај.
А за името Божилак, дај не траскајте глупости...не бил македонски збор...е каков е? Ц ц ц ...Божеее

Jas pak mislam deka e zvezda ,ne e bitno kakva.Si otide covekot ta dali bil srpska,balkanska ili svetska zvezda ic ne e vazno...vazno po nego ne zapozna svetot (vo pogolemi razmeri)pa toj peese sekakvi pesni pa duri i spanski ,a mislam deka sepak ne mozeme da go nareceme spanska zvezda ednostavno TOSE NACIONALE.....

Alal da ti e Toni ,isto taka i na MAca i taa mapisala nesto trogtelno...no za Toni nemam zborovi kako i mnogupati i sega si pustiv solza ,dve ... za Tose i mislam deka i nekoj da ja ispee ovaa pesna nikogas nema da zvuci kako da ja ispeese toj...nasiot Tose ....

Преубаво напишано...Се надевам ќе ја испее, па да биде песната уште еден tear jerker во мојата плејлиста.

Стварно убаво напишано и што е најважно од срце . Да се надеваме наскоро ќе ја сними па да ја слушнеме .

Od Tose Tajno moja, Igri bez granici, Gromovi na dusa i Soba za taga! edna ne znam da izdvojam... a mnogu mi se dopaga kako ja prepeal Ostala si uvek ista

"Полско цвеќе" ми е во последно време најубавата негова песна... :(

Игри без граници, Срце није камен и Волим осмјех твој

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom