TOP 10 MMORPGs, RPGs и слично...

Член од
20 јануари 2011
Мислења
46
Поени од реакции
1
Случајно денес глеав reviews за оваа Battle of the Immortals...ми изгледа прилично добро...некој да не ја има играно да ми каже шо мисли за играва ?

Истото прашање и за Divine Souls.
Играта е значи топ јас ја играм и закон е ако си почетник земи си Introduction ID и цепај од тоа зимаш само добар геар левел се фаќа лесно :toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
Под слично можам да набројам било која игра од било кој жанр... Можеби треба да се тргне тоа "и слично" од насловот и да се држиме само до RPG/MMORPG.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Под слично можам да набројам било која игра од било кој жанр... Можеби треба да се тргне тоа "и слично" од насловот и да се држиме само до RPG/MMORPG.
Тоа би било најдобро ;)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
Пошто сега приметив дека немам дадено моја топ 10 листа, сега ќе ја составам, да не испадне дека само тролам на темава :)

1. Star Wars Knights of the Old Republic
2. Mass Effect
3. Elder Scrolls
4. World of Warcraft (и покрај тоа што мене лично не ми се свиѓа којзнае колку и ја немам играно многу, сепак мора да се признае дека е најдобра MMORPG)
5. The Lord of the Rings Online (прво сакав да ја ставам пред WoW на листата, ама решив да внесам малку објективност)
6. Dragon Age
7. Fallout
8. Diablo
9. Baldur's Gate
10. The Witcher

Напомена: За насловите кои имаат повеќе продолженија, на листава го ставам серијалот како целина. Да сметав за секое продолжение посебно, или листата ќе имаше 20-30 игри или ќе ја составував неколку саати :)

Ќе ја обновам листава за неколку месеци, кога (се надевам) ќе излезат Guild Wars 2 и Star Wars: The Old Republic.

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Smert напиша:
1. Star Wars Knights of the Old Republic
2. Mass Effect
3. Elder Scrolls
4. World of Warcraft (и покрај тоа што мене лично не ми се свиѓа којзнае колку и ја немам играно многу, сепак мора да се признае дека е најдобра MMORPG)
5. The Lord of the Rings Online (прво сакав да ја ставам пред WoW на листата, ама решив да внесам малку објективност)
6. Dragon Age
7. Fallout
8. Diablo
9. Baldur's Gate
10. The Witcher
Одличен избор и одличен вкус брат. И мојата листа би била слична, само ја би ги додал, Planescape Torment, Jade Empire, Final Fantasy VII, Legend of Zelda, Deus Ex, Neverwinter Nights и уште многу други што не ми текнуваат во моментов.

Само што јас не би можел вака да ги одвојам во Топ 10 листа, само најдобрата можам да ја издвојам од сите RPG-а што сум ги играл, а тоа е Star Wars: Knights of the Old Republic.

Не сметаш ли дека ќе беше боље наместо да прават KotOR MMORPG да направеа прво KotOR 3, па после што сакаат нека прават со серијалот.

Некако приказната за Revan и The Exile ми остана незавршена. Иако пак сум excited за The Old Republic. :vozbud:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
Не сметаш ли дека ќе беше боље наместо да прават KotOR MMORPG да направеа прво KotOR 3, па после што сакаат нека прават со серијалот.

Некако приказната за Revan и The Exile ми остана незавршена. Иако пак сум excited за The Old Republic. :vozbud:
Приказната за Revan ќе се разјасни во The Old Republic.
Веќе објавија филмче во кое Revan ги наоѓа the true Sith и се соочува со императорот. Тука филмчето прекинува и ќе мораме да ја играме играта за да видиме што се случило таму. Инаку тоа се случува за време на Mandalorian Wars, во периодот на паѓањето на Revan и Malak на темната страна. И порано се претпоставуваше дека тие ја нашле Sith империјата, меѓутоа се сметаше дека мотив за покорувањето на целата галаксија по нивното враќање е да ја обединат и потоа да ја зајакнат со цел да ја одбранат од Sith империјата. По ова, најверојатно е дека Revan работел за интересите на императорот и по неговото враќање на светлата страна и победата врз Malak, т.е. по крајот на KotOR, се сеќава дека ја нашол Sith империјата и се враќа да ја уништи (во што очигледно не успеал). Останува да видиме и што се случува тогаш, дали Revan повторно се соочува со императорот итн...

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
My thoughts exactly . Ќе биде просе*равање у MMORPG closure да бараш. Олдскул РПГ ФДВ.

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Smert напиша:
Приказната за Revan ќе се разјасни во The Old Republic.
Знам, али нема да биде истиот филинг како во Single Player кампања.

И не ми се допаѓа до сега разврската за Revan што ја дадоа досега во SW:TOR, Revan ја што го знам заедно со The Exile заедно би ја поразиле Sith империјата. Тоа ќе беше одличен трет дел од KotOR. Стварно срам да им е на Bioware.

Е сега за SW:TOR, ќе има еден куп нубови во The Old Republic што ќе ме нервираат со спојлери и детско однесување. Па после овие поретките класи како Smuggler, Trooper, Bounty Hunter ќе изиграваат елити зошто се поретки и демек “посебни“, додека Jedi и Sith класите ќе бидат сметани за нубови само зошто ги има во огромен број. Исто како што беше со Death Knight-овите во WoW.

Најмногу ме плаши да не се развие, а сто посто ќе се развие шит Community како во WoW.

Во SW: TOR ќе бидеш еден од милиони џедаи и ситови, нема да се чувствуваш посебен, вака во Single Player игра си еден, посебен, најбољи, најачи, ака најголем шизик. :)

@bRutal_savaGe,

Мене баш ми се допадна Fable сите три дела, сега не се некое ремек дело, ама пристојни се.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Збор два за Chrono Trigger пред да почнам да ја поиграм?

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
bibil напиша:
Дека според многу луѓе е една од најдобрите RPG игри на сите времиња. :)

Никад не би имал живци до крај да ја изиграм ради застареноста, графиката, гејмплејот и слично.

Треба од бајаги вакви класици да направат римејк чисто ради приказната.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Go for it . Златното доба на jRPG , заедно со Xenosaga.
Немам време да посветам толку на РПГ сега , али ја имам у план чим зеам годишен :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Играта е значи топ јас ја играм и закон е ако си почетник земи си Introduction ID и цепај од тоа зимаш само добар геар левел се фаќа лесно :toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:
Почнав да ја играм и можам да кажам дека играта е многу добра...мислам дека пак ке се заразам со mmorpg's :uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom