Толеранција

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.857
Што е со толеранцијата кај вас?
Дали сте толерантни и колку? Имате некоја граница за се` или имате само работи кои ги толерирате скроз или не ги толерирате ич.
Што можете, а што неможете да толерирате?
Колку преголемата или премала толеранција знае да биде лоша или добра за нас?
И така ...:salut:

Толерирам многу малку, скоро ич. Едино и ќутам на професорката по хемија, пошо од инает ќе ми пишит кец. Со сите, и постари и помлади сум на рамна нога и не издржувам да не вратам.

Епа..што е толеранција..не знам како да го објаснам вака,а да не звучи глупо...си знам јас,ама не знам стварно да дадам некоја поконкретна дефиниција...
Е сега јас сум толерантна,па мислам дека и повеќе одошто треба...меѓутоа сепак за све треба да се има граници..не можам да толерирам некој кога пред мене извршува неправда..едноставно збеснувам...

Mnogu sum tolerantna. Toleriram i poveke od sto treba. Ponekogas koga vidam kako nekoj se odnesuva so mene i se podsetam kolku sum go tolerirala mi e krivo,ama toa e toa.

tolerancija ti e koga nema da dozvolis nekoj da te zajbava t.s. granicata do koja dozvoluvas nekoj da te zajbava ili da manipulira so tebe

Не толерирам луѓе кои немаат почит кон мене како и кон останатите како личност независно од нивните убедувања, определби или изглед.
Ама тоа што не ги толерирам не значи дека избувнувам туку едноставно ги игнорирам.

у принцип сум многу толерантен кон сите дур не ми стапне некој на жуљ :) после тоа... или целата нервоза собрана ја истурам или си одам едноставно зависи од тоа колку ми е собрано :)

Секогаш сум максимално толерантен и покрај тоа што луѓето во повеќето случаи не знаат да го ценат и не го заслужуваат тоа.

Pa se trudam da bidam toleranten,ali ne vo site situacii! Kako moze da toleriram nekoj ili nesto ako napravil nesto neprostlivo.Znaci vo mene ima tolerancija,ali ja upotrebuvam koga treba. Inace po priroda sum izbuvliv taka pa ne ni toleriram mng! :P

Tolerancija...
Teska rabota...:vozbud:
Toleriram do odredena granica...obicno togas se sekjavam na zborovite na dedo mi:Udri gomno da ti smrdi rakata...Sto si postignal?
Ali koga ke mi ja pomines granicata...napagjam i ne me interesira nisto vise...Nema proska!

Некогаш сум и премногу толерантна,се додека не видам дека некој тоа го злоупотребува.Е кога тоа ќе се случи,комплетно ја менувам сликата за тој некој и не толерирам веќе.После нема враќање...

Генерално премногу толерирам, понекогаш и на моја сметка, иако се случува ретко да го сместам некого по кратка постапка кај што му е местото :)
Ептен висока ми е точката на вриење, а онаа на мрзнење уште пониска :toe:

Никако не толерирам луѓе што не ме толерираат:)

Толерирам се и сешто од секого. Кога ке ми текне што се сум попуштил... Ама сето тоа има граница... Кога ке ми пукне филмот неможам да одговарам за моите постапки!(се трудам ова да го контролирам ама тешко кој ке ми стапне на нервата)

Dzish напиша:
Толерирам се и сешто од секого. Кога ке ми текне што се сум попуштил... Ама сето тоа има граница... Кога ке ми пукне филмот неможам да одговарам за моите постапки!(се трудам ова да го контролирам ама тешко кој ке ми стапне на нервата)
јас иам разлика само што кога ќе ми пукне филмот бегам од сите,оти не знам шо се може да се случи,да се испокарам со сите,и направам беља...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom