Tип на денот (Читај правила во прв пост)

• Креатор на темата Креатор на темата tufekciev
  • Време на започнување Време на започнување
Се сложувам за цел таков под-форум.
Со тоа што би имало посебна тема кај што ќе можат децава да си пишуваат типови со по 20 денари уплата без анализи, посебна тема кај што ќе мора тип со анализа.
Еден или два модератори таму (а сигурен сум дека ќе има заинтересирани коцкари од нас) и средена работа.

Ќе се среди на тој начин пратењето на квалитетни типови.

Кај сте другари добри сте, ај да давам нешто и јас одамна ме нема тука:

Монако Т2 2+ (2.30)
Реал Мадрид Б Т1 2+ (2.50)
Моментот кога сфаќаш дека 4 поста погоре Tomasino има напишано магистарски труд за ваквите предлози... :D

Khimki хен(-7,5) 1

Khimki се беспрекорни на домашен терен,имаат скор од 7-0-0 и скоро сите утакмици ги имаат победено со над 10 поени разлика,па не гледам зошто и денес не би победиле над 10...плус оваа недела имаа пауза од Евролига така да нема да калкулираат и ке играат сите играчи..со победа се израмнуваат со прво пласираната екипа,а со самата победа ке се оддалечат од денешниот противник кој е одма позади нив..Khimki е далеку поквалитетна екипа,така да очекувам лесна победа.
Иначе и јас сум за секоја утакмица да има објаснување зошто би се играла,без разлика дали е тоа сопствено мислење или превземено од разни страници за повредени играши и слично.

Tomasino за претседател! То ест за модератор!!!

Така ке биде подобро за сите оние кои сериозно се занимаваат со кладење.
Кога и да ја отворам темава се некој бара магија за утакмиците, некој кажува што изиграл, друг бара нешто ''сигурно'' за денес, друг пцуе, се копираат утакмици директно од фејсбук од некој што знае дојави...

Ако се постават малку построги правила ке се вроди со плод.

Што се однесува до барање на информации за натпреварите има милион страни кои можат да ви помогнат. Јас најчесто ги прегледувам овие

1. 2. 3. 4.

предлагам да се отвори нова тема за типови на која на која ќе биде нагласено постовите која содржина ќе ја содржат за да бидат валидни

за секој оф топик опомена,ако се повтори грешката бан од тема

мал ви е форумот не знаете да си отворите една тема за магија на спортска бе ??

eve vi i od mene dosta dobri strani, posebno za ako igrate na golem vlog, ako igrate na mal ne bi vi koristele mnogu mnogu

www.betrush.com
www.radnici.com

ali spored mene ako sami ne izvrsite analiza i ne procackate po cicko gugl, forumite na timovite, stranite na timovite i taka natamu, moze dosta pati da se zaebete

^Odlicna ideja, neka se otvori nova tema so vovedniot post na Tomasino + info za tie sto ke gi prekrsat pravilata deka ke bidat banirani od temata. Striktno samo tipovi so informaci, nikakvi bos muabeti i poplaki

^Odlicna ideja, neka se otvori nova tema so vovedniot post na Tomasino + info za tie sto ke gi prekrsat pravilata deka ke bidat banirani od temata. Striktno samo tipovi so informaci, nikakvi bos muabeti i poplaki
ne e muabetot nova tema, pak isto govno ke bide, muabetot e da se napravi pod forum Oblozuvanje
kaj sto na posebna tema ke imas analizi od rakomet, basket, fudbal i taka natamu,kaj sto ke ima posebna tema dobivka, posebna tema za "molenje" i "kobenje" posebna tema za kladinicarski sistemi, predlozi, sorabotki megju timovi i taka natamu i taka natamu

Добра идеа дечки, доста од тука играме на големи влогови.
Подфорум каде типовите би биле со анализа, информации сигурни и проверени.
Макар и 1,40 коефицеинт ама да биде покрепен со анализа.

Во склоп на муабетот на Tomasino , сите што се убедени за еден натпревар во денот е доволно за сите да бидеме победници, само може да има некој кој има контра факти за тој натпревар , поштено да си даде свое мислење. тоа од мене. еве на пример денеска јас би ја играл Олимпијакос - Пао кошарка на дербито во јужна МАКЕДОНИЈА.
Ова дерби секогаш било атрактивно со многу кошеви , оваа година првиот натпревар заврши со 60:64 за Олимпијакос. Пао ја нема повеќе српската клупа, Спанулис веќе не нивен член туку член на Олимп. Нетрпението во двата табори е огромна. Олимпијакос не верувам дека лесно би го совладал Пао иако оваа сезона почнува по малку да наликува на оној Пао кој освојуваше се. Нема посебни повреди во тимовите, оние ситни повреди што сезонски ги влечат играчите, истиот ритам може да го видиме и кога би биле комплетни. Пао сигурно ќе посакува да се одмазди за поразот во првиот натпревар сезонава но не верувам дека би успеал во тоа. Едно што сум сигурен е тоа што повеќе од 148 коша сигурно би имало на ова дерби дури и половина од границата за полувреме е повеќе од сигурна. Сепак за оние кои мислат дека Олимпијакос не би го победил овој натпревар им предлагам да ја играат двојка со хендикеп од 6 коша.
ТИП: 147.5 >
пс. се надевам дека темава конечно ќе заличи.

Иначе на Олимпијакос сега им се повреди стартерот Манцарис, ама Пепероглу би требало солидно да го замени. Иначе Панатинаикос заедо со Диамантидис има една од најдобрите одбрани во Европа, а сега им треба победа од 5 разлика за да избијат пред Олимпијакос на табела. Според мене би требало утакмицава да биде тесна..

Кај гејциве изиграв Спанулис над 15,5 поена би требало да земе 10 шута за 2 и некој за 3 поена + некое слободно фрлање башка најдобар играч им е ми се гледаше како најреална опција овде

Khimki хен(-7,5) 1

Khimki се беспрекорни на домашен терен,имаат скор од 7-0-0 и скоро сите утакмици ги имаат победено со над 10 поени разлика,па не гледам зошто и денес не би победиле над 10...плус оваа недела имаа пауза од Евролига така да нема да калкулираат и ке играат сите играчи..со победа се израмнуваат со прво пласираната екипа,а со самата победа ке се оддалечат од денешниот противник кој е одма позади нив..Khimki е далеку поквалитетна екипа,така да очекувам лесна победа.
Иначе и јас сум за секоја утакмица да има објаснување зошто би се играла,без разлика дали е тоа сопствено мислење или превземено од разни страници за повредени играши и слично.

72:60 ;)

Ве подржувам за нов подфорум.Така би можело да има све да си кажеме добивки,што не зафркнало,клевети маѓии,повредени играчи,форми,анализи и све што ке не доведе до добивка.

20:30 Arles-Monaco 2 2.10

INFO:
With only 24 points after 22 rounds Arles are on the edge of relegation zone . 5 wins 9 draws and 8 lsot matches so far . For today's game this team practicly will be without any experienced forward. Out are 3 of them : Dale , Sangale and Suarez . That is the reaosn why Arles have scored only 4 goals in last 10 matches :) plus one of their best midfielders Cardy is out as well . And with so many problems they will face the best team in the league Monaco . Away side have as well some missings , greek defender G. Tzavelas , Wolf also standard defender, midfielder Ferreira Carrasco , and Ndinga as well midfielder. But Monaco also proted two new names in the squad, who are incoming from first league teams . C. Medjani - came from Ajaccio and plays as MF , and Riviere in forward who was playing for Saint-Étienne .

The first match this year ended with easy 3:0 win for Monaco . Now we all nkow who is Monaco , and that will be promted for sure , but their ambitions are to be promoted as a winner of this competition , and with current squad , they can easy do it . 0:2 is how i see thsi game at end . odds are nice and worth to give a try .

21:00 Fereira-Estoril 1 2.05

ANALIZA:
Vec sam jednom tipovao na Ferreiru i pogodio, ekipa se trenutno nalazi pred sansom da zauzme visoku 3 poziciju na tabeli, samo je potrebno da veceras dobiju Estorila. To naravno nije nemoguca misija inace vi sada ovo ne bi ni citali. Ovaj tim Ferreire igra odlicno i ove sezone u ligi je uspeo samo da izgubi od Porta i Benfice. Na poslednjih 5 meceva u prvenstvu, 4 su dobili i jedan izgubili (od Benfice). Na drugoj strani imamo ekipu koja se nalazi na samoj sredini tabele i kojoj je zadatak, prevashodno, opstanak u ligi, za sada im taj zadatak ide od ruke (noge). Medjutim oni nisu toliko uspesni kao danasnji rival i na poslednjih 5 meceva u prvenstvu, uspeli su da dobiju samo jedan, uz 3 poraza i jednim neresenim mecom. Kao merilo njihove trenutno lose forme i losih igara je i poraz od Gil Vincentea i nereseno sa Olhanenseom u poslednja dva meca kod kuce. Danas za Estoril nece nastupiti par fudbalera , Anderson Luis (odbrana), Hugo Leal (vezni), Joao Paulo (napadac) i Bruno Nascimento (odbrana, prodat Kelnu). Ferreira bi trebala manje-vise da bude u kompletnom sastavu. Medjusobni dueli idu na ruku ovom tipu, do sadasnji skor je 4-4-0 u korist danasnjeg domacina. Kod kuce su samo jednom remizirali i to u kup utakmici davne 2009 godine. Kada se sve sabere i oduzme, ovo bi trebala da bude jos jedna pobeda Pacos de Ferreire u sezoni, pa cu ja svoju opkladu tako i postaviti. Tip 1.

некој ја спомна групата на фб.... е тоа беше стварно квалитетна група и мислам дека барем 70-80% од типовите излаваа.... знам и статистика се водеше за погодени/промашени се беше во ред но од еднаш престана се :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom