Во склоп на муабетот на
Tomasino , сите што се убедени за еден натпревар во денот е доволно за сите да бидеме победници, само може да има некој кој има контра факти за тој натпревар , поштено да си даде свое мислење. тоа од мене. еве на пример денеска јас би ја играл Олимпијакос - Пао кошарка на дербито во јужна МАКЕДОНИЈА.
Ова дерби секогаш било атрактивно со многу кошеви , оваа година првиот натпревар заврши со 60:64 за Олимпијакос. Пао ја нема повеќе српската клупа, Спанулис веќе не нивен член туку член на Олимп. Нетрпението во двата табори е огромна. Олимпијакос не верувам дека лесно би го совладал Пао иако оваа сезона почнува по малку да наликува на оној Пао кој освојуваше се.
Нема посебни повреди во тимовите, оние ситни повреди што сезонски ги влечат играчите, истиот ритам може да го видиме и кога би биле комплетни. Пао сигурно ќе посакува да се одмазди за поразот во првиот натпревар сезонава но не верувам дека би успеал во тоа. Едно што сум сигурен е тоа што повеќе од 148 коша сигурно би имало на ова дерби дури и половина од границата за полувреме е повеќе од сигурна. Сепак за оние кои мислат дека Олимпијакос не би го победил овој натпревар им предлагам да ја играат двојка со хендикеп од 6 коша.
ТИП: 147.5 >
пс. се надевам дека темава конечно ќе заличи.