ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
2011,2012 беше со дрога курви алкохол, па 2013 (тука негде мислам е промената), а 2014, 2015 беа само напред Вардаре. Викаш пред 2011 било со “само напред Вардаре“?
Памтам со Бате лето 2012, дроги курви и алкохол дававме 0:0 дур беше :D
И на кортео низ Скопје кога се идеше накај стадион така се пееше како што викаш ти.

Прашање до членови на Чкембари.

Дали освен овие (на сликата подолу) групата има издадено нешто друго во печатена верзија. Дали оваа година ќе продолжи да се издава односно дали се спрема јубилејниот десетти број и кога ќе биде достапен за нас во јавност.

Да живее Тифо сцената!

Attachments

• IMG_20251203_172110~2.jpg
    IMG_20251203_172110~2.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 33
2011,2012 беше со дрога курви алкохол, па 2013 (тука негде мислам е промената), а 2014, 2015 беа само напред Вардаре. Викаш пред 2011 било со “само напред Вардаре“?
Epa jas od 2007ma odam i se peese se bi dal jas za gool samo napred Vardare Vardar daj im gol posle ne znam ekipa pivo pocnaa da ja peat kako sto pamtam muabeti mozda i gresam pa okolu 2011 2012 se smeni i den denes se pee droga kurvi alkohol sto e katastrofa na neutralna publika imas deca mladi sto gi sakaat komiti i vardar koga slusaat toa si mislat kuzne sto se slucuva na tribina zapad

Прашање до членови на Чкембари.

Дали освен овие (на сликата подолу) групата има издадено нешто друго во печатена верзија. Дали оваа година ќе продолжи да се издава односно дали се спрема јубилејниот десетти број и кога ќе биде достапен за нас во јавност.

Да живее Тифо сцената!
Во 1998 година, Кице основачот на подгрупата Хаос Битола извади два броја од навивачкото списание Хаос.
За жал, истата година е убиен… :(
att.JQkUn7SjJd8aYM4hxT5cRVLq437bXIo31QhibnZ2YGs.jpeg

Кице:
IMG_3290.jpeg

И поздрав од еден бивши член на форумот:
att.ObgN9Bh1z4hKWqeI5rd_XZl0XyEo993KPQb0Ma4HB9c.jpeg

Во 1998 година, Кице основачот на подгрупата Хаос Битола извади два броја од навивачкото списание Хаос.
Прегледај го приврзокот 462659

Кице:
Прегледај го приврзокот 462667

Прегледај го приврзокот 462668
Кога сме кај Македонските изданија мора да се спомне Кице кој беше еден од најпрепознатливите личности на балканската сцена, има ненгово интервју во некое од изданија КОП. Беше уредник на списанието Хаос кое излезе во два броја.
Освен списанието Хаос се печатеше и списанието мактифо во кое и Кице имаше свој удел. Слава му.

Добра колекција, се надевам збогатена до денес.

Attachments

• IMG_20251203_172234.jpg
    IMG_20251203_172234.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 14
Од Пивска конверзација има 5 броја (4 броја + 1 ретро за Гокси).

Првиот број на Трибина запад излезе некаде во 2010 година. Мислам дека во право е @Crvci66, дека имаше 2 изданија само. Можеби @Задграничен Округ и @Комита Ултрас памтат подобро :D

Да, два броја беа само на Трибина Запад.
Со првиот број имаше и маици, а со вториот постер од Накова.

Имам неколку примероци плус дома, само не сум сигурен дали од првото или од второто издание. Доколку има некој заинтересиран за замена слободно нека пише, мене ми фали едно или две од Пивска Конверзација исто, само треба да проверам кои точно.

П.С Кога веќе ги спомнувате песните, тој период се пееше и нема гол, нема гол, што ќе правиме, вадете го џоинтот да го палиме. За покасно, сезоната кога игравме во Ѓорче да се промени во, дајте ни ја Накова да ја ебеме...

Оооо се би дал јас за гол, само напред Вардарееее, Вардар дај гол. Оригинал верзија од 90-тите, копија од Делије.

Таму некаде во 2010+ почна да се пее дрога, курви, алкохол. Како се смени текстот, се знае, ќе се нашмрка некој и ќе му текне нов текст. Исто како што се смени нема гол, нема гол што ќе правиме, од вадете ги бакљите/џпинтот во дајте ни ја Накова.
Исто како што во Со години го чекавме моментот, после делот со "повторно да бидеш прво место", се дереше цела трибина ТИЕСТО.
И најочајната за додавка, на Вардар го сакам јас од Попај морнарот, додавањето ајчина мајчина пичка ви мајчина.

Баш пред некој ден најдов фолдер ПЕСНИ во компјутер, со ворд документ со текстови од сите песни што сме ги пееле некаде до 2018 :D
Со што сум се замарал...

Прегледај го приврзокот 462659

Кице:
Прегледај го приврзокот 462667

Прегледај го приврзокот 462668
Имаш грешни информации во врска со Кице. Кице Стојчевски е убиен во 93та на 25 годишна возраст во Лео кој се наоѓаше во Пелагонка 2. Кице беше многу мирен човек и беше кик боксер како спортист. Не се сеќавам каде учеше средно. Во 1991 дојдоа и проблемите во Чкембарите и така се формираа некои подгрупи во кои во едната беше Кице баш таа што ја напиша. Кице беше ептен на педерски начин убиен 4 на 1 од кои двајца го совладаа газдата на Лео, а двајца Кице и еден од тие двајца копиљ од 19 години вади нож и го прободува Кице во грбот неколку пати. Така Кице починува во болницата во Битола. Затоа другари имајте ум во главата и не се тепајте за глупости, а посебно ова важи за тие од 18 до 21 годишна возраст. Клубот Лео баш поради тоа и затвори на крајот само не се сеќавам која година беше. Така што Кице немал шанси да го издаде ова списание кое колку што јас знам го печатеше Киро Дандаро.

Инаку малку се знај дека е првото убиство на мактифото врзано со навивачките групи и сите лоши работи шо ги носат, второто е Саздо. На сликата подолу се двајцата, настраданиот и тој шо го изврши делото кој по одредено време во затвор изврши самоубиство. За жал два млади животи затворија две фамилии, лоши работи

Attachments

• att.uwSFDFSmyIqXNw0W3SYZHQAKFhLkBx0_a2nRUnlV2D4.jpeg
    att.uwSFDFSmyIqXNw0W3SYZHQAKFhLkBx0_a2nRUnlV2D4.jpeg
    110,4 KB · Прегледи: 51
Инаку малку се знај дека е првото убиство на мактифото врзано со навивачките групи и сите лоши работи шо ги носат, второто е Саздо. На сликата подолу се двајцата, настраданиот и тој шо го изврши делото кој по одредено време во затвор изврши самоубиство. За жал два млади животи затворија две фамилии, лоши работи
Во 1994 е убиен и Васе Трпчевски Мујо, член на Војводи, од страна на Балисти. Избоден со нож.

Последно уредено:
Имаш грешни информации во врска со Кице. Кице Стојчевски е убиен во 93та на 25 годишна возраст во Лео кој се наоѓаше во Пелагонка 2. Кице беше многу мирен човек и беше кик боксер како спортист. Не се сеќавам каде учеше средно. Во 1991 дојдоа и проблемите во Чкембарите и така се формираа некои подгрупи во кои во едната беше Кице баш таа што ја напиша. Кице беше ептен на педерски начин убиен 4 на 1 од кои двајца го совладаа газдата на Лео, а двајца Кице и еден од тие двајца копиљ од 19 години вади нож и го прободува Кице во грбот неколку пати. Така Кице починува во болницата во Битола. Затоа другари имајте ум во главата и не се тепајте за глупости, а посебно ова важи за тие од 18 до 21 годишна возраст. Клубот Лео баш поради тоа и затвори на крајот само не се сеќавам која година беше. Така што Кице немал шанси да го издаде ова списание кое колку што јас знам го печатеше Киро Дандаро.
Шо пишиш ти бе? Арен си? :)
Како е убиен 93та?
А тогаш е сликан во касарна, 94та бил на одмор градиште, во 96та го има на видео со Лемго а во 98ма во списанието пиши Кице Стојчевски??????

IMG_3297.jpeg
IMG_3298.jpeg
Лемго 96та
att.i5U38QRQMLcVElZN0gUfpM5U_Wx6SZQamDziG_ozwBs.jpeg
Грешни информации имам?
IMG_3300.jpeg
IMG_3301.jpeg

Attachments

• att.i5U38QRQMLcVElZN0gUfpM5U_Wx6SZQamDziG_ozwBs.jpeg
    att.i5U38QRQMLcVElZN0gUfpM5U_Wx6SZQamDziG_ozwBs.jpeg
    70 KB · Прегледи: 11
Последно уредено:
Како е убиен 93та?
А тогаш е сликан во касарна, 94та бил на одмор градиште, во 96та го има на видео со Лемго а во 98ма во списанието пиши Кице Стојчевски??????

Прегледај го приврзокот 462696
Прегледај го приврзокот 462697
Лемго 96та
Прегледај го приврзокот 462699
Грешни информации имам?
Јас ги измешав годините другар сепак е Април 98ма. Сепак јас имам посведочено на овај настан и таков стрес ми предизвикува иако сум далеку. Одамна е и никогаш да не се повтори таква глупост. Син единец. Многу лоша беше и наредната 99та и 2001 година кога имаше дури и меѓуетнички тензии во градот и се кршеа локали. Ама тоа не е за на оваа тема.

Како е убиен 93та?

Прегледај го приврзокот 462696
Прегледај го приврзокот 462697
Лемго 96та
Прегледај го приврзокот 462699
Грешни информации имам?
Прегледај го приврзокот 462700
Прегледај го приврзокот 462702

Имам слушнато муабети една од причините за расправија а после и убиството е дека кице со негова екипа ојдоја Скопје на ракомет против Металург, кога Комити и му кинат дел од трансот CHAOS.
Има вистина во муабетот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom