ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Нив младината им е бетер позатуцана од постариве нема иднина…

абе кој им ги смислува најавите на младинава на чкембари затвор треба да лежи :pos: трагедија у пичку матер
Другарче глеј ти најавата на "Комитиве"...трагикомедии..остај ти за други,секој у свој двор

абе кој им ги смислува најавите на младинава на чкембари затвор треба да лежи :pos: трагедија у пичку матер
Ги имаш видено вашите последни 2 најавени? Или новото раководство на комити те блокна? Или па ти си новото раководство, па мислитр дека сте креативни со оние сликите глупи?

Шо се случва со профилот на Комити на фб бе !? :lolzz: Прво не извадоја слика од викендонот со Арсими, сеа аквариуми постират? :popce:
Веља Невељоа да не ви ја превезеде трибината?
Ауу каков дебакл…

Шо се случва со профилот на Комити на фб бе !? :lolzz: Прво не извадоја слика од викендонот со Арсими, сеа аквариуми постират? :popce:
Веља Невељоа да не ви ја превезеде трибината?
Ауу каков дебакл…
Па вие од секогаш сте ги хејтале најавите на Комити ,не е ова од сега.
Најдобра најава последниве 10 години ја имаат чкембари со коњите нема збор за тоа, само на таква најјава дојдовте едвај 100 луѓе.

Па вие од секогаш сте ги хејтале најавите на Комити ,не е ова од сега.
Најдобра најава последниве 10 години ја имаат чкембари со коњите нема збор за тоа, само на таква најјава дојдовте едвај 100 луѓе.
Зошто нема извештај од утакмицата со Арсими?

Прв пат влегвате во борба за шампионска титула од 2019 а митолошкиот миленик Вардар никогаш послабо непосакуван. И пред да ви се случи хаваријата со групата на која не се ситам а го заслужвате секое ситење од сите нг, Вардар не го сака обичниот скопски народ камо ли Македонија.
И не толку одамна, дали се сеќавате на вашата курч акција кога ѓи посетивте сите градој во Мк и извадивте крпи Росоман за Вардар Битола за Вардар итн. Дали тогаш не размисливте на вакви сценарија како моменталните?
Секое скопско маало си оформи своја група, дури едно ТФТ имаја свои навивачи, и то зборам за градски маала и маала од скроз централното подрачје. Овие млади групи на ЦПБ ФА Пирати допрва ќе јачат и тие деца не се враќат кај вас, тие си имат маалска приказна која ќе си ја терат, шансата за освојвање на скопје ја изгубивте со арогантноста и ништо поќе. Најарогантна група на балканот.
Давете се сега во сопствената крв, а и да се вратите пак некогаш, ќе ве гонат пак истите работи, оти вие самите ги поттикнавте.

На обичниот скопски народ и Македонија им е преку кур од истите лажни причи и ветувања 30 години и од приказните на кано и Миленко дека тукашниве екипи како Арсими, Работнички, Силекс (и вас би ве набројале они во истиве) не биле достојни за нас и од прикаски за некаков си европски Вардар. Преку кур им е од киднапирањето на клубот од власта и терање нивни политики преку истиот, преку кур им е од гледање одредени играчи, тренери и управи во клубот по диригенти од горе, преку кур им е и на голем дел од Комити од истите причи на секоја смена на власт, преку кур им е војување со нови „екипи“ под заштита од власта за борба и власт на трибината и постојано отцепување и делење. Затоа и маалски приказни како ТФТ биднуваат, попрво луѓе ќе се фокусираат на нешто такво, затоа што може да се сочуствуваат со истото и може да го чувствуваат како свое. Ништо од овој Вардар не ме поврзува со него освен името моментално ни мене ни многу други. Смешно е Пирати да ги вмешуваш во муабетов кога се активираат и они во зависност од власта, а ЦПБ и ФА се тотално друга приказна што постои во Скопје долго време.

Се фаќаш за налепници кои беа еден вид мобилизација меѓукои ради заебанција беше вметната Битола и Чаир, се фаќаш за градски маала и централно подрачје. Пред не толку дамнешно минато, клубот играше во 2-ра лига, противници беа уште понедостојните Кадино, Детонит и слични, па клубот имаше далеку поголема посетеност и бројки на гостувања кои биле незамисливи, пред се на баражите, ама во секој град и село имавме симпатии и подршка за разлика од минатото и сега. Се распродаде цел стадион за утакмица што не се ни одигра на крај, а требаше да е пред празни трибини. Се ова беше затоа што конечно народот препозна нешто искрено, а затоа и групата ги имаше тие бројки што ги имаше, и на баражите, и на прославата, и константноста во бројката без разлика на противникот, и се ова беше со минимален број на меѓусебни конфликти и тепачки, без никакви поделби и нетрпеливост (освен очекуваните инциденти на прославата со Железничар :D). Тогаш имаше и огромен број активни од централните подрачја, пример за тоа беа Лојал Фанс и еден куп луѓе и младина од Капиштец, Тафталиџе, Карпош, Центар.

Можда муабетот на Бакла читајки го од страна звучи реално, „неколку наркомани ја киднапираа групата“, ама позадината е малку подлабока од тоа, затоа што знаеме и ние и вие како се одвиваат тие работи во позадина и кој какви привилегии и заштита има. И ова го пишувам како неактивен член последнава година од истите причини кои ги набројав и сум присутен само на утакмиците на РК. Можеби делува како откажување, можеби е погрешно, ама едноставно се изгуби вербата, затоа што конечно имаше нешто вистинско и реално, конечно имаше убава насока за све присилно да го срушат. Едноставно, на огромен број им е смачено од овие работи по којзнае кој пат, и за жал, после ова, не гледам како би се вратиле назад. Му ебаа матер на Вардар со тие политички игри, остана клубот без никаков идентитет и гордост

Другарче глеј ти најавата на "Комитиве"...трагикомедии..остај ти за други,секој у свој двор
Претпоставувам од кој е пишано…
Кажете му на господинот дека не му личи на годините и ова не е приватен профил кај шо си пиши мајтапчиња, туку официјален профил на навивачка група:unsure:

Катастрофа:cenzura:

Претпоставувам од кој е пишано…
Кажете му на господинот дека не му личи на годините и ова не е приватен профил кај шо си пиши мајтапчиња, туку официјален профил на навивачка група:unsure:

Катастрофа:cenzura:
Не знам кој е , не сум во Комити , ама според досеткиве можам да претпоставам

На обичниот скопски народ и Македонија им е преку кур од истите лажни причи и ветувања 30 години и од приказните на кано и Миленко дека тукашниве екипи како Арсими, Работнички, Силекс (и вас би ве набројале они во истиве) не биле достојни за нас

ne se stavaj vo obicnjot skopski narod i makedonija zosto 100 pati e dokazano tokmu sprotivnoto, mnogu poveke publika na stadion i sala koga se igralo so asalni evropski ekipi. duri ako se zeme i minatoto kako primer godinite po osamostuvanjeto/zingo era imase mnogu poveke publika koga se igrase fudbal a ne ova sega... mesto da se odi napred kurton ekipi ne spustija na nivno nivo i zatoa e kako sto e.

toa sto se prodade stadionot za vreme na covid kolku e zasluga i na takvite koj vardar go sakaat i zamisluvaat kako tebe tolku e i na takvite sto vardar go sakaat i zamisluvaat poinaku.

vardar treba da ne obedinuva. sekogas ke ima razlicni vizii i toa e ok.

Auu najava na Komiti ednakva prvo za vtoro oddelenie, gospod vi vrakja za site pederski akcii shto gi imate napraveno niz godinite
Ете сега гледате какви беа сите ваши најави до пред некоја година :D Страшно нели?
Плус тешко дека Господ прати прва северџанска лига

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom