Thrash Metal

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Lilian напиша:
Види,види... да знаев дека тука имало толку трешери одамна ке се вклучев во муабетот.Во горе наведените групи заборавивте да ги спомнете Пантера!уствари можда сте ги спомнале,па не сум видела.
Трешот е права музика за вадење на бесот и гневот,но и многу повеќе од тоа!Ритамот,дисторзијата,скрим вокалите...тече низ моите вени! ТHRASH ME TILL DEAD!!!
scream?!? u thrash?!? pa osven u kreator ja ne sum slusnal i ne veruvam deka ima...:uvo:

Thrash mi e omilen pravec od metalot zaedno so heavy.
Omileni bendovi Metallica i Megadeth.

ok...zaso ja pesnine koi gi znam....i ne se neso tres...pr. Master of puppets <lele kolku ne s eppisuva vakaaa> , The Unforgiven,One,The Unforgiven II, i dr....

епа master of puppets е треш али останативе што ги пиша не се. преслушај ги првите четири албуми нa Metallica:Kill 'em all, Ride the lightning,Master of Puppets и And Justice for all и ке се увериш:)

Ne znam... mene Megadeth nikad ne mi bile nisto posebno...mustaine ic ne mi se svigja kako pee...inace zemete slusajte nekoi ponepoznati bendovi mrsnotii praat...pr.Demolition Hammer, Virgin Snatch (ovie messat i groove i taka pomoderni elementi), Municipal Waste(crossover thrash), Warbringer, Evile itn.

Во последно време Coroner и Conspirator. Must-have за сите трешери out there.

Да да да Коронер забораив да ги спомнам...а тие другите ги неам чуено. БТЊ, Razor, Overkill, Forbidden, Violator...се прашувам како ги забораифме овие фаци...

Слушнете Legion Of The Damned, Torture Squad, Bonded By Blood, Guillotine, No Return! Коронер не ми се допаѓаат многу, али овие бендови што ги наведов се можда подобри од нив, али и Коронер не се за потценување, али секој си има вкус.

Slayer, Kreator, Sodom, Tankard, Destruction, Exodys,Death Mechanism, Purgatory...po mene thrash e najbolji pravec u metal.

Единствена гранка во металот што нема бендови кои звучат тапа!

Сега во Сабота ќе има треш свирка , ќе биде лудница.
Last Act of Defiance
Furion
Infest
Embryotomy..

Сега во Сабота ќе има треш свирка , ќе биде лудница.
Last Act of Defiance
Furion
Infest
Embryotomy..
Нема да свират Embriotomy. Storm ќе свират наместо нив. Повеќе за ова имаш во темата за свиркава во Ноќен Живот.

Шо знам последно време од треш слушам Legion of the Damned, Sodom i Torture Squad. Дајте бе да слушнам некој нови трешери !!:salut:

пеер слушни ги Bonded By Blood ги слушав сеа че одам до кај аладин да ми ги дај на цд

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom