Thomson ST780WL i

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Онака да видам што има..... Ме нервира да имам нешто дома а да не му можам да го чепкам :pos2::pos2::pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Neznam brat kako da ti pomogna, javi se tamu na 0800 12345 prasaj gi.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Moze i da mu go kazat nisto cudno ako mu napravi dobra finta.Kazi mu deka imal tvoj ruter so N mreza i deka isto taka imas i lap top so N mreza i deka ti trebe pass-ot za da ja smenis rutata od pirelli-to na tvojot ruter za da ti e pobrza mrezata, bi trebalo da ti go kazat ne bi trebelo da te ogranicat dali ti ke koristis G ili N mreza.Ako t-home nema pari za novata tehnologija nekoj ima.
Mene mi go smenija ruterot i na 2-ot ruter bese istiot pass od prviot.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
Moze i da mu go kazat nisto cudno ako mu napravi dobra finta.Kazi mu deka imal tvoj ruter so N mreza i deka isto taka imas i lap top so N mreza i deka ti trebe pass-ot za da ja smenis rutata od pirelli-to na tvojot ruter za da ti e pobrza mrezata, bi trebalo da ti go kazat ne bi trebelo da te ogranicat dali ti ke koristis G ili N mreza.Ako t-home nema pari za novata tehnologija nekoj ima.
Mene mi go smenija ruterot i na 2-ot ruter bese istiot pass od prviot.
A koj e pasot mislam site Pirelli isti password imat ako mozes prati mi PM pa da probam fala pozdrav

Член од
12 мај 2008
Мислења
5
Поени од реакции
1
После „хакирањето“ со root акаунтот се направи рестарт и престана да свети сијаличката за VoIP.. за среќа имав backup и го вратив како што си беше, ама пак не свети сијаличката. :(
Можно ли е веќе да не работи VoIPот?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
После „хакирањето“ со root акаунтот се направи рестарт и престана да свети сијаличката за VoIP.. за среќа имав backup и го вратив како што си беше, ама пак не свети сијаличката. :(
Можно ли е веќе да не работи VoIPот?
ВОИП-от ти работи, само сега треба да се конфигурира одново т.е да се внесат некои броеви и лозинка (која што за секој телефонски број е различна) за да проработи. Решение ---> 080012345

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Мојот проблем со овај рутер е следен:
Кога лап-топот го поврзувам бежично, се е ок, таму во листата го наоѓа модемот, се конектирам, ако ми бара пасворд, го пишам, и долу ми се појавува порака дека е поврзано и дека сигналот е добар, што се би се рекло, изгледа дека се е ок. Ама не можам да сурфам никако. т.е. можам ама прво треба да го рестартирам модемот, па ќе има интерент извесен период, и потоа интернет нема т.е. не отвора ништо. А долу кај сатчето си кажва дека е поврзано и дека нема никаков проблем. Се јавив во грижа за корисници и таму нешто објаснуваја бла бла не помогна, пуштија налог, дојдоја истите луѓе што ми го монитраа, и како прво ми рекоа дека не било во нивна должност бежичниот интернет да се средува и ред тие работи, туку нивната задача било да го наместат само. и дека требало тоа сам да го направам.
арно ама, ако знаев, немаше да барам помош од нив, а ако изместам нешто, ќе ми речат после зошто си чепкал кога не си знаел и тн.
сега си мислам дали е можно да не е нешто модемот во ред, или до што можи да биди проблемот :(

P

Princ

Гостин
Може скриншот од Properties на wireless картичката од Control Panel -> Network Connections? Значи TCP/IP properties ми требаат.

P

Princ

Гостин
Ај прашање едно... има некој успешно поврзано и користено свич на рутеров?
Јас пробав, на трета порта го поврзав на рутерот (дека нели четвртата е резервирана за IPTV) и некогаш работи, некогаш не сака ни да чуе.
Енибади?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Ај прашање едно... има некој успешно поврзано и користено свич на рутеров?
Јас пробав, на трета порта го поврзав на рутерот (дека нели четвртата е резервирана за IPTV) и некогаш работи, некогаш не сака ни да чуе.
Енибади?
Само wireless Linksys имам поврзано и супер работеше, ама тој е рутер.

P

Princ

Гостин
И мене линксисот ми работи ако го поврзам директно на томсонот, ама ако ставам свич на томсонот и тука го поврзам линксисот... стап :)

Kajgana Shop

На врв Bottom