Мојот проблем со овај рутер е следен:
Кога лап-топот го поврзувам бежично, се е ок, таму во листата го наоѓа модемот, се конектирам, ако ми бара пасворд, го пишам, и долу ми се појавува порака дека е поврзано и дека сигналот е добар, што се би се рекло, изгледа дека се е ок. Ама не можам да сурфам никако. т.е. можам ама прво треба да го рестартирам модемот, па ќе има интерент извесен период, и потоа интернет нема т.е. не отвора ништо. А долу кај сатчето си кажва дека е поврзано и дека нема никаков проблем. Се јавив во грижа за корисници и таму нешто објаснуваја бла бла не помогна, пуштија налог, дојдоја истите луѓе што ми го монитраа, и како прво ми рекоа дека не било во нивна должност бежичниот интернет да се средува и ред тие работи, туку нивната задача било да го наместат само. и дека требало тоа сам да го направам.
арно ама, ако знаев, немаше да барам помош од нив, а ако изместам нешто, ќе ми речат после зошто си чепкал кога не си знаел и тн.
сега си мислам дали е можно да не е нешто модемот во ред, или до што можи да биди проблемот