The Walking Dead

Абе само тоа ќе е, мали групи педера, ништо со вирусот, ништо поголеми организации
А црнецот се надевам ќе го има повеќе. Опака глума.

Интересна епизода, да бидам искрен очекував многу повеќе од оваа епизода кога ја гледав најавата за оваа што ја имаше во предходната епизода. Нареднава епизода би требало да биде добра, конечно ќе се сретнат гувернерот и Рик face to face :)

Се вадат на фактот дека во моментот се гледа во огледало.

Криво ми е што црнците завршија кај Гувернерот. Им фали на групава во затворот црнец. Со црнец во групата барем знаеш кого прв ќе скинат во пукотници. Инаку од она Next time на крај што им е се насетува одлична наредна епизода и се надевам конечно соединување со ново-стар сојузник;)

Насетував дека ќе го вратат Морган. Ама не очекував дека го загубил синот. Нема шанси уште долго да остане во изолација. Кад тад мора да се придружи на групава. Многу ми се допаѓа како лик во серијава.

Иначе некој спомна за трансформации на ликовите во серијата. Да ми речеше некој дека Карл ќе ми стане еден од поомилените ликови ќе му се смеев во фаца. Ама Карл е станат прав bad ass оваа сезона. Како само ладнокрвно го упуца Морган свака му част. И она игнорирање на Lonely boy им беше добро. Покажаа колку е изменет светот во кој живеат.
Моментот со ранецот на крај ме пресмеа:pos:

И она игнорирање на Lonely boy им беше добро. Покажаа колку е изменет светот во кој живеат.
Моментот со ранецот на крај ме пресмеа:pos:

Jа па очекував кога се враќаа накаj затворот од негде пак да се поjави типот и да трча по нив. :D
Ептен смешен момент со ранецот дефинитивно :pos:

Цело време чекав да се врати црнецот, почнав да мислам и дека го заборавиле и нема да го дадат. Штета што е без син му, и се надевам дека ќе им се придружи наскоро. Очекував да се појави со син му во последен момент од некоја битка и да им помогне на Рик и компанија, ама ништо. Како и да е, баш добар лик е и би донел добро освежување.

Епизодава просечна.

последнава епизода е досадна... ништо посебно не се случува... а и серијава малце закривува - нема ништо ново во врска со вирусот... интересен беше моментот во 2рата сезона мислам кога тој научникот им кажа дека сите се носители на виросот - да имаше некој дел барем каде што ке бараа лек или каде што ке најдеа некои научници кои веќе работат на пронаоѓање на лек - експериментирања со „шетачите“ би било многу по интересно.. вака е чисто само борба за опстанок за живот...

последнава епизода е досадна... ништо посебно не се случува... а и серијава малце закривува - нема ништо ново во врска со вирусот... интересен беше моментот во 2рата сезона мислам кога тој научникот им кажа дека сите се носители на виросот - да имаше некој дел барем каде што ке бараа лек или каде што ке најдеа некои научници кои веќе работат на пронаоѓање на лек - експериментирања со „шетачите“ би било многу по интересно.. вака е чисто само борба за опстанок за живот...
Па тоа и е целта и приказната.....
Иначе само мене не ме занима премногу за вирусот ? :P

Песната од последната епизода кај кога си идат накај затворот.....

Одлична епизода, необична. Јас бев и повеќе од сигурен дека Морган пак ќе со сретнеме но никако не претпоставувам дека ќе го видиме во вакво издание. Секогаш замислував дека ќе се појави во одлучувачки момент да го спаси Рик и групата. Добро, има време и тоа да се случи, секако дека пак ќе го видиме.

Па тоа и е целта и приказната.....
Иначе само мене не ме занима премногу за вирусот ? :P

Песната од последната епизода кај кога си идат накај затворот.....

И мене не ме интересира вирусот. Досадни ми се такви сценарија во кое ќе пронајдат лек и сите среќно ќе си живеат до крај на животот. Сега за сега супер си се развива дејствието во серијава. Борба за опстанок и живеење на работ. Опасност демне од сите страни. Опушти се за момент и готов си. Права апокалипса. Нека си продолжат вака. Според мене многу многу развивање на ликовите во ваква серија не е потребно. Никој не е сигурен и секој може да скине конци во било кој момент. Вака ако тупат со тие приказни за ликовите отприлика се издаваат кој има повеќе шанси за преживување.

Инаку да бараат некој со лек за вирусот делува малку неверојатно. Атланта им беше најблиску. Не најдоа ништо. Опасноста од Walkers е преголема за да се одлучат да тргнат кон некое поголемо населено место. Видете колку месеци поминаа од почетокот а тие се уште на 1 сат возење од гратчето на Рик.

Да не знае некој дали ќе има и 3 серијал на Webisodes за серијава? Ми падна в очи делот со Ерин на почеток од епизодава. Се си мислам дека нареден серијал webisodes ќе биде околу неа :)

4ипол глумци епизодава
солидна беше

Инаку да бараат некој со лек за вирусот делува малку неверојатно. Атланта им беше најблиску. Не најдоа ништо. Опасноста од Walkers е преголема за да се одлучат да тргнат кон некое поголемо населено место. Видете колку месеци поминаа од почетокот а тие се уште на 1 сат возење од гратчето на Рик.
Ако за нешто не најдеш лек во Атланта тешко дека некаде во светот ќе најдеш.....:D
Таму е седиштето на CDC (Central Disease Control)......таму и беа кај тој лудиот што се разнесе.

Интересна епизода јес да очекував поголема организација во градот.
Кога видов дека се вракаат во градот кај што почна серијата знаев дека таму ке го најдат црнецот,онака уверен бев,само не знаев дека е сам и полуден од изолација,син му го изгубил и тоа на доста гаден начин од жена му...
Многу јако глуми и јак лик е,мора да се врати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom