The Walking Dead

Искрено ова со спобудалувањево на Рик ми е многу глупо и со оглед на тоа дека ќе продолжи наредниве епизоди, имам чувство дека ќе ми ја зезне третава сезона.
И (y) за Глен сега кога ќе стане бедес

Мерл јес да е психопат но Дерил му е брат и се чуствуваше дека неможе да го остави,го пукаше она братското,совеста го јадеше и одлучи да продолжи со него што е сосема логично јес да Мерл е вечити куртон.
Гувернерот ќе прави опасен comeback ќе ја прави големата тек допрва :)
Од новата група нигерот и нигерката делуваат поштени и разумни додека тој белецот постариот изглеа као да може да му се уврти некој филм и да направи фрка.
Рик почна да трипа шо може многу да влијае негативно на серијата поради тоа што ке нема акција ке биде споро и ке конзумира многу време од епизодата трипајки ја Лори и со тоа ке го тупи многу...

Или ќе трипа наоколу или ќе му земат пиштолот и ќе го затворат во некоја од ќелиите. Па ко ќе дојди гувернерот ќе го пуштат да ја направат голема.

Во поглед на тоа како заврши полу-финалето мислам дека премногу глупаво се расплете клифхенгерот, по антиклиматично разрешница немам гледано одамна. Знам дека уште пола сезона следи па ова беше очекувано, но можеби со некој похрабар сценарист ќе имаше поинаков исход. Да беа црнци во прашање... :LOL:

Второ ме нервираше што цел град спремен да прави бунт, готови да излезат и да згазат некој, оваа плавава искача и ги испишманува за 1 мин со очајно лош говор?! Колку само лошо беше сето тоа одглумено од целата толпа хахаха. Прво се дерат кај е лидерот ау бау ќе го бесат, по 20 сек "yeah she is right, lets go home folks". Ова беше најглупава сцена од целата епизода со исклучок на сцените со емо кинезот и девојка му.

Трето. Не ми се допаѓа насоката во која се движи ликот на Rick, премногу исфорсирано ми делува целото тоа. А баш чекав 2-3 месеци да се подсетам колку е badass! Кога Merle се курчи и Rick му мава заушка ми беше моментот.

Искрено просечна епизода. Но и покрај негативностите не ми беше досадна и се радувам што серијата продолжува. Со нетрпение ја очекувам следната епизода.

Во поглед на тоа како заврши полу-финалето мислам дека премногу глупаво се расплете клифхенгерот, по антиклиматично разрешница немам гледано одамна. Знам дека уште пола сезона следи па ова беше очекувано, но можеби со некој похрабар сценарист ќе имаше поинаков исход. Да беа црнци во прашање... :LOL:

Второ ме нервираше што цел град спремен да прави бунт, готови да излезат и да згазат некој, оваа плавава искача и ги испишманува за 1 мин со очајно лош говор?! Колку само лошо беше сето тоа одглумено од целата толпа хахаха. Прво се дерат кај е лидерот ау бау ќе го бесат, по 20 сек "yeah she is right, lets go home folks". Ова беше најглупава сцена од целата епизода со исклучок на сцените со емо кинезот и девојка му.

Трето. Не ми се допаѓа насоката во која се движи ликот на Rick, премногу исфорсирано ми делува целото тоа. А баш чекав 2-3 месеци да се подсетам колку е badass! Кога Merle се курчи и Rick му мава заушка ми беше моментот.

Искрено просечна епизода. Но и покрај негативностите не ми беше досадна и се радувам што серијата продолжува. Со нетрпение ја очекувам следната епизода.
Во право си, недостасува похрабар сценарист...се се одвиваваше некако ефтино холивудски.
Ако вака продолжат наредните 3-4 епизоди, ќе има помасовни критики.

Мислам дека Рик во следната епизода ке се сретне со типот од прва сезона на почеток што ке го сретне (тој црнецот со син му) и ке му ја разбистри главата,пошо и он ја има изгубено жена му.Башка и епизодата се вика "Home".

XmgzWnr.gif

Still a better love story than Twilight.

Инаку време е да го прикажат тој од првата епизода,ваљда ќе му помогне на Рик да ја преброди кризава,сигурно го чуваат за некој важен момент и ќе се појави одеднаш.
Исто ко Дерил,мислам дека и на мачкине што се мотаат околу контењерине им е јасно дека кога гуврнерот ќе тргне накај затворот напизден по повеќе луѓе и повеќе оружје од Рик и групата,Дерил ќе се појави во последен момент да спаси се,таман кога ќе помисли дека не може поепик да стане. :D

Епизодава солидна но не се случи нешто wow за да добиеш ерекција...Дури и некако слаб mid season старт. И да, Дерил не требаше да си замине ама ете бидна, сепак очекувам дека ќе се врати.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Само на мене не ми се верува дека Лори не е мртва. Прво и прво само се чу истрел, но не се покажа дали навистина Карл ја застрела мајка му. Второ Рик најде зомби со подуен стомак, а нигде немаше остатоци од коски. Колку и да се цврсти човечките заби неможат да прегризаат коска, особено па фемур. Трето, језда Лори беше анорексична, ама па неможе цела да ја изеде едно зомби. Или е преобратена или е жива, ама да е скроз крај со Лори не верувам, колку и да ми беше одвратен лик. Така и за Керол направија, па знаев дека е жива и се потврди тоа.

Само на мене не ми се верува дека Лори не е мртва. Прво и прво само се чу истрел, но не се покажа дали навистина Карл ја застрела мајка му. Второ Рик најде зомби со подуен стомак, а нигде немаше остатоци од коски. Колку и да се цврсти човечките заби неможат да прегризаат коска, особено па фемур. Трето, језда Лори беше анорексична, ама па неможе цела да ја изеде едно зомби. Или е преобратена или е жива, ама да е скроз крај со Лори не верувам, колку и да ми беше одвратен лик. Така и за Керол направија, па знаев дека е жива и се потврди тоа.

PicardDoubleFacepalm-1.jpg

Рик му треба малце да шмркне коук да си ја избистри главата, многу напнат е. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom