The Vampire Diaries

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Daphuck?

Ај човечки срциња да држат... ама овошки бе! :pos:

Ваљда крвта добива подруг вкус ако жртвата е најадена со конкретната овошка. :pos::pos:Само Еленче ми квари теорија:pos:
Ај кога нема да те мрзи пиши. Баш ме интересира што им истекнало. :)

Еве шо најдов:

Праската на Стефан - Препознавање, љубезност и љубовни манири

Калинката на Елена - плодност , богатство и енергија на животот. Го претставува животот и смртта, но не постојана смрт туку смрт проследена со преродба и вечен живот.

воа ми има малце смисла, можеби у ваа сезона ќе стане вампирка :D :D

Крушата на Клаус: бесмртност, мудрост и елегантност, проблематичност и љубезни манири ( па и не баш )

Јаболкото на Дејмон: кинески симбол за мир познато како "забрането овошје".

мој заклучок: претставуваат вечност :D шо знам

Чисто се сомневам дека тие се некако поврзани на тој начин.. :unsure:

твое мислење? :)

Сакав да кажам дека значењeтo на секое овошје не се поврзува со ликовите,а за тоа што значат и како ќе се појават во серијата можеме само да погодуваме,мое мислење е дека овошјата нема ни да се појават во серијата,туку ние треба да читаме меѓу редови.

3208271015.jpg

Интересно :)

Постерот со Елена е најдобар :)

Сакав да кажам дека значењeтo на секое овошје не се поврзува со ликовите,а за тоа што значат и како ќе се појават во серијата можеме само да погодуваме,мое мислење е дека овошјата нема ни да се појават во серијата,туку ние треба да читаме меѓу редови.

а каде пишав јас дека овошјата ќе се појават во серијата?
јас ги поврзав со карактерот на ликовите според некои симболи и слично и еве побарај на гугл за калинка ќе видиш дека значи преродба или воскресение,и не е чудно што Елена држи калинка?

Уште три дена и конечно почнува :vozbud: едвај чекам. Ќе биде многу интересно. А ова со овошките ќе видиме што е ;) ... можеби станале вегетеријанци:pos:

Зашто ја нема Кетрин?
Гарант банана ќе беше нејзиното овошје:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom