The Traveler IQ Challenge

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
570
[преземено од насловната на Кајгана]

Одлична флеш игра за која е потребно знаење од географија. Обележете ги зададените градови на бланко мапата и потрудете се тоа да го направите во што пократок рок. Колку поблизу до вистинската локација, толку повеќе поени, кои се потребни за да се пласирате во наредното ниво.

Повелете, па кажувајте резултати :)
Мојот резултат е подоле.. на 9тиот дел ме подбраа со главни градови на земји во Африка.. се изгубив, па затоа ми фалеа поени за следното ниво :)

Attachments

• heh2.JPG
    heh2.JPG
    59 KB · Прегледи: 259
Ја не можам повеќе од трето ниво да дигнам :pos:

Иначе јако игричево :vozbud:

7 ниво тамам ми влага брат ми у соба. инаку би стигнал сигурно подалеко да не дава некој афрички градови. сеа ќе играм па
едит:8мо
едит2:9то
едит3:10то и некој у Африка главни градои и некој убутани едвај 5-6 знаев, нема шанси некој да го помине (барем ја така мислам)

Е догура до 10 ниво со 116 IQ. :)
Може и подобро да не серат со тие афричките и океанските градови.

членот на овој форум Ханзо го поминал 10то (барем така вели), откако беше заразен од мене со играва. тоа како што вели се должи на неговото долгогодишно играње ХОИ (хартс оф ајрон). еми Ханзо секоја ти чест, шупаку еден (рандом му било мајката).

Абе ХОИ ми помогна само со афричките и кинеските градови :pos2:
Инаку закон е игричкава, ја играв и таа со европа, и таа е добра, стигнав до претпоследно ниво

До 11-то ниво стигнав и не ми е јасно како можи да имам само 121 IQ. Или вие лажите или ова играта врска нема во пресметвањето.

Ама видете шо град ми даде на 11 ниво. Се знај дека е светски познат град.

Bitola.jpg

едит: Стигнав и до последното ниво IQ 128, ама ко ми даде едни држави прв пат шо ги слушам една не погодив.

Eпа супер според играва Скопје и Битола не се во иста држава:

arghhhh.JPG

Зараза, два пати пробав и интересно е, ама немам време... утре ќе продолжам.
Засега 8 ниво. Но, 10то не ми бега. :icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom