The Rolling Stones

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.485
Поени од реакции
35.411
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Легендарните Rolling Stones во саботата одржаа еден од најголемите рок концерти во историјата на плажата Copacabana во Рио де Жанеиро, каде се собраа околу милион љубители на нивната музика.
За време на бесплатниот концерт, Ролинг Стоунсите изведоа песни од целата нивна кариера - хитови од своите рани почетоци, па се до песни од најновиот албум "А Bigger Bang" кој беше награден со Grammy.
Според проценките на полицијата, на концертот присуствувале околу милион луѓе, додека илјадници се собрале по улиците. Голем број луѓе го гледале концертот и од многуте јахти и бродчиња во заливот, хотелските соби по должина на авенијата Атлантик и главните улици до легендарната плажа.

ana_stones_voved.jpg

Концертот во Рио е одржан како дел од светската турнеја под наслов "А Bigger Bang" која започна во САД. Рио де Жанеиро плати околу 750 000 долари за концертот да се одржи бесплатно, односно околу 16% од трошоците за него, додека останатиот дел од трошоците ги покрија телекомуникациските компании Motorola и Claro.

www.kajgana.com

Легенди. Немат грешка со нив, нормално.

gi vidov i ja dva pati u zivo......legendi se...
naj omileni pesni mi se sympathy for the devil,you cant get always what you want i cocaine eyes

Paint it Black....................... незнам песнава кога јаслушам, ништо не ми работи.. се ми пореметува дирек вбешика ме шиба.. зш појма неам

ne gi slusam mnogu zosto ne slusam toj tip muzika ali sekoja pesna sto sum ja slusnal do sega e super the legends

Стонси ти се нешто што не можеш да пораснеш и да пронајдеш симпатична меланхолија и чувство дека си го соборил светот,а да не ја слушнеш It's only rock'n'roll,Miss you,овие како Енџи итн итн.
Кај нив нема промашување,и да има,сеуште се спремни да дигнат сала во воздух.Дефинитивно поголема еуфорија можам да почувствувам на нивни концерт отколку на rave настан.Легендарни се.

Уште малку, и ќе ги видам во живо.. :)

се поштуе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom