The Ramones

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
Sheena is a punk-rocker :)

дефинитивно најпочитуваниот панк-рок бенд на сите времиња.
Бендот кој го основа стрит панк-рокот, го почитуваат сите скејтери, рокери а не познавам панкер што не ги слуша :)

па пишете доколку сте ги слушнале. Знам Џој Рамон умре пред неполни 3 години т.е. декември 2005 мислам. :(

ramones.jpg

[media]http://youtube.com/watch?v=QLWGSRQrbQs[/media]

[media]http://youtube.com/watch?v=hLahs7yCprQ[/media]

Рамонес завршија многу тажно. И двајцата умреа, Џони и Џои без да си прозборат еден на друг.

Се верува дека стилот на свирење на Џони ја дал основата за Трешот.

Не сум упатен со нашиве скејтери, ама имам осет дека младинава не си ја поштува музичката историја.

Ramones, nicht THE Ramones.

Нема вистински познавач на Рок енд Рол-от што макар еднаш у живот не ги слушнал класиците на Рамонс "Rockaway Beach, California Sun, Havana Affair, Pet Cemetary..."
Мене лично омилен албум ми е "It's alive" од 1977, со нивниот феноменален настап во Лондон. Нивниот последен албум "Adios Amigos" за мене е секако еден од 10-те најдобри во последната деценија на 20-тиот век.

Ramones-I don't want to grow up

Најдобри. Ги обожавам. Да почнам да зборвам не ќе можам да престанам. Едноставно ги турнаја и Coldplay и Izzy Stradlin и Doors и сите на мојата листа..

da da , ramones se legendi.apsolutno bend so mozebi najgolema pochit kako pochetok na pank rokot.epten dobar bend i imaat pesni shto do den denes se pocituvaat i slushaat.Blitzkrieg bop na primer teshko nekoj da ne ja znae.abe legendi nema shto tuka.ubavo ti teknalo shto si otvoril tema za niv.
Pozdrav !

За сите млади новајлии во панк-рокот, а и за сите кремци што глумат рокери. Што мислите од кај потекнува стилот на свиреѓе што го прават грин деј?

Сите што имаат 2%посто музичка интелигенција го знаат ова.
Панкот како па не би постоел да не биле РАМОНЕС-повеќе не ни треба да се каже!

хе,хе, бендот на сестра ми...Ден денес ја зезам како пее Шина е панк рокер...:)

Дефинитивно топ бенд,основата на панк-рокот лежи овде...Многу добри песни = Ramones

Разочаран сум максимално:(! Мислев дека темава ќе има многу повеќе мислења ама ништо од тоа.
Аман бе луѓе ајде ако не знаете прашајте нешто, тоа што го слушате денес не би звучело така да не бил бендов.
Тука не зборам само за пунк, рамонси влијаеле и на поп клтурата многу.

3 akordi=RAMONES. kakvi melodii so "prosta" muzika, revolucoija vo rokot.....

ima i alternativa, po stil na RAMONES i se vikat THE HANSON BROTHERS koj se ustavri NO MEANS NO kako side project kade svirat punkrock u ramons style so hockey image!ustavri koj gi znae legendarnite hanson brothers....ne treba objasnuvanje!

Легенди. Што друго да се каже? Омилена ми е I wanna be sedated :) Насловот си кажуе све :wink: Инаку треба да си симнам нешто повеќе од нив, само 7-8 песни имам :icon_conf

Легенди. Што друго да се каже? Омилена ми е I wanna be sedated :) Насловот си кажуе све :wink: Инаку треба да си симнам нешто повеќе од нив, само 7-8 песни имам :icon_conf
имам 18 албуми сакаш ftp да уклучам да ги симнеш?

Ќе си најдам сам, фала за понудата :)

Рамонес мајца, фризура ко Џони = еден копиљ, ама баш копиљ, на рок фест.

Имало бе и од младинава што поштува историја.

Него, кој има да каже збор два за Ди Ди Рамоун? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom