The Dark Knight Rises

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го изгледав филмот и можам да кажам дека е тешко американско-холивудско срање.Ефектите и продукцијата се одлично, но глумата е катастрофална со дијалози коишто ми личат како поезија да читаат.Многу вештачка глума напумпана со американски патриотизам кој фрчи на сите страни.
Многу мразам сцени во коишто со сила се пумпа некој вид со еротицизам како со таа глумицата којашто е очајна глумица, али има цицка јебига.Народ гледа цицка, а не таленат.
Филмот имаше добра поента на почетокот-Бејн си беше добриот во приказната и сакаше да ги убие бирократите, лоповите, милијардерите, ама како и секогаш тие победуваат на крај:D
Ова е типичен филм за деца да се палат на science fiction за друго не.
И, незнам како гледате филмови во коишто знаете што ќе се случи на крајот?
Не му доаѓа ова како автогол, ти зошто го гледаше ако го знаеше крајот?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Не му доаѓа ова како автогол, ти зошто го гледаше ако го знаеше крајот?
Јас уште од стартот знаев кој ќе победи и што ќе се случува, но повеќе го гледав од другари коишто ги фалеа ефектите и продукцијата.Јас изгубив желба да го гледам уште по 30 минути гледање.
Ај кажи како е можно да умре главен херој во филмот?Како е можно после пак да има продолжение и да се полни холивуд со пари?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас уште од стартот знаев кој ќе победи и што ќе се случува, но повеќе го гледав од другари коишто ги фалеа ефектите и продукцијата.Јас изгубив желба да го гледам уште по 30 минути гледање.
Ај кажи како е можно да умре главен херој во филмот?Како е можно после пак да има продолжение и да се полни холивуд со пари?
Не мора ништо да ти кажам јас, ти сам си кажа. Не критикуваш нас демек како сме можеле да го изгледаме до крај, а ти си го изгледал со сите нишани, небитно зошто и како. Ако нешто не ти се свиѓа, стануваш и си одиш.

Мора да бил добар чим по изгубената желба за гледање, си останал уште два саати и десет минути да го догледаш.(y)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Не мора ништо да ти кажам јас, ти сам си кажа. Не критикуваш нас демек како сме можеле да го изгледаме до крај, а ти си го изгледал со сите нишани, небитно зошто и како. Ако нешто не ти се свиѓа, стануваш и си одиш.

Мора да бил добар чим по изгубената желба за гледање, си останал уште два саати и десет минути да го догледаш.(y)
Девојко, напорна си многу:cool:
Знаеш како е кога холивуд медиумски преку пропаганда ќе ти наметне нешто и си викаш “чекај да видам што се случува во филмот штом толку сите зборуваат за него“, а на крај добиваш глупа неповрзана приказна со уште подебилни дијалози зачинети со смешен и дебилен еротицизам да се палат неуки девојчиња.Го изгледав филмот за да го дочекам тоа “ваyyyy“, али не го дочекав очигледно.

Мене уште не ми е јасно како во земјата на демократијата, еднаквоста сеуште дебели девојки не добиваат главна улога, туку некоја со кило шминка и 30 пластични операции од стилот на Анџелина Џоли, а?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Најдобар дел:

Бејн кога држи говор на Готам

Најлош дел:

Кога 3-4 илјади полицајци со пендраци прават јуриш на 500+ војници со автоматски пушки во одбранбена позиција.Тоа требаше само масакр да е.

Начинот на кој умре првиот помошник на Бејн тој со снајперот

Омилен лик :

Бејн зошто е првиот што победи до сега

Сепак не разбирам како може толку луѓе да разбрале толку лошо зошто Лигата и Бејн сакаат да го уништат Готам.Не сакаат да го уништат заради богаташите туку зошто популацијата на целиот град има станато корумпирана и неморална.

Истото сакаше и Џокер да го направи со бродовите кога им стави бомби и им даде детонатори на двата брода и услов едниот дека мора да го разнесе другиот во одреден временски период или двата ќе експлодираат притоа неговиот план никогаш не беше да ги разнесе бродовите туку да покаже дека сите се себични и би убиле и цел друг брод само за да го спасат својот гз.

Бејн пак му успеа во овој филм ја тргне полицијата од сликата и им рече слободни сте на сите во Готам и они својата слобода ја искористија да украдат се што може и да ги испоубијат сите богати од љубомора иако како што кажа Ра Гул кога они воделе војна на Готам истите тие богати и го спасиле градот од беа и мизерија.Со самиот чин Бејн докажа дека Готам е корумпиран во своето јадро и треба да биде уништен.

Скоро сите негативци се вртеа до сега да покажат дека Готам е град мртов од внатре.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Знаеш како е кога холивуд медиумски преку пропаганда ќе ти наметне нешто и си викаш “чекај да видам што се случува во филмот штом толку сите зборуваат за него“, а на крај добиваш глупа неповрзана приказна со уште подебилни дијалози зачинети со смешен и дебилен еротицизам да се палат неуки девојчиња.Го изгледав филмот за да го дочекам тоа “ваyyyy“, али не го дочекав очигледно.

Мене уште не ми е јасно како во земјата на демократијата, еднаквоста сеуште дебели девојки не добиваат главна улога, туку некоја со кило шминка и 30 пластични операции од стилот на Анџелина Џоли, а?
*cough*hipster*cough*

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Што да ти кажам - логиката ти вришти. Едно е да не ти се допаѓа филм и да го критикуваш, за тоа и служи темава, каде е забавата ако на сите им се допадне филмот? Ама моментот со како може да го гледате ова чудо до крај, а и јас го изгледав цел филм е прајслес.:pos:

Многу јак бе ова Холивуд, од дома ги извлекуваат луѓево за да го гледаат филмот, не дека они сакаат.

Вториов дел од твојов пост е комплетен оф топик од темата за филмот, што значи дека слабо бараташ со аргументи. А?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Најдобар дел:

Бејн кога држи говор на Готам

Најлош дел:

Кога 3-4 илјади полицајци со пендраци прават јуриш на 500+ војници со автоматски пушки во одбранбена позиција.Тоа требаше само масакр да е.

Начинот на кој умре првиот помошник на Бејн тој со снајперот

Омилен лик :

Бејн зошто е првиот што победи до сега

Сепак не разбирам како може толку луѓе да разбрале толку лошо зошто Лигата и Бејн сакаат да го уништат Готам.Не сакаат да го уништат заради богаташите туку зошто популацијата на целиот град има станато корумпирана и неморална.

Истото сакаше и Џокер да го направи со бродовите кога им стави бомби и им даде детонатори на двата брода и услов едниот дека мора да го разнесе другиот во одреден временски период или двата ќе експлодираат притоа неговиот план никогаш не беше да ги разнесе бродовите туку да покаже дека сите се себични и би убиле и цел друг брод само за да го спасат својот гз.

Бејн пак му успеа во овој филм ја тргне полицијата од сликата и им рече слободни сте на сите во Готам и они својата слобода ја искористија да украдат се што може и да ги испоубијат сите богати од љубомора иако како што кажа Ра Гул кога они воделе војна на Готам истите тие богати и го спасиле градот од беа и мизерија.Со самиот чин Бејн докажа дека Готам е корумпиран во своето јадро и треба да биде уништен.

Скоро сите негативци се вртеа до сега да покажат дека Готам е град мртов од внатре.
Најлош дел е кога му кршат кичма на Бетмен, а знаеме дека после кршење кичма на таков начин 99% се останува инвалид и парализиран во нозете, али тоа е Америка земја на чудата.Старецот за пола сат му ја среди кичмата.
Овој филм ти е еквивалент на Роки кога го тепаше Русинот во Москва и сите генерали станаа да му аплаудираат.Пукање на американски патриотизам, а тоа со полицијата кога трча на 500 наоружани криминалци е само порака до светот-глеј каква ни е полицијата и со каков морал.
Многу, многу глупости има во филмот, а најодвратна ми беше таа еротична интеракција меѓу главните ликови.Колку одвратно звучи.Фалело само уште пластиката Анџелина Џоли да ја стават во филмот за да биде комплетен.
--- надополнето: 7 август 2012 во 22:39 ---
Што да ти кажам - логиката ти вришти. Едно е да не ти се допаѓа филм и да го критикуваш, за тоа и служи темава, каде е забавата ако на сите им се допадне филмот? Ама моментот со како може да го гледате ова чудо до крај, а и јас го изгледав цел филм е прајслес.:pos:

Многу јак бе ова Холивуд, од дома ги извлекуваат луѓево за да го гледаат филмот, не дека они сакаат.

Вториов дел од твојов пост е комплетен оф топик од темата за филмот, што значи дека слабо бараташ со аргументи. А?
Колку е јак овој Холивуд доволно е да отвориш македонски, српски, бразилски, аргентински било какви веб портали, новини и слично за да видиш дека само за холивудски филмови и актери се пишува.Цел свет знае кога актерите од Холивуд серат, ждригаат, мочаат, се караат, разведуваат, тепаат.Тоа е индустриска машинерија, пари и моќ нивното да го наметнат секаде во светот колку и да е одвратно.
Дали аргентински филмови распродаваат цели кино сали низ светот, туку баш тоа го прават САМО холивудските филмови.
И, Прл Џем да си беа родени во Скопје единствен успех во кариера би им било свирка во Хавана и, али јебига се родиле во најмоќна и највлијателна капиталистичка држава.
Треба многу да учиш девојче, а тоа што јас сум го изгледал цел флм нема врска со моето конечно мислење за цел филм.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Колку е јак овој Холивуд доволно е да отвориш македонски, српски, бразилски, аргентински било какви веб портали, новини и слично за да видиш дека само за холивудски филмови и актери се пишува.Цел свет знае кога актерите од Холивуд серат, ждригаат, мочаат, се караат, разведуваат, тепаат.Тоа е индустриска машинерија, пари и моќ нивното да го наметнат секаде во светот колку и да е одвратно.
Дали аргентински филмови распродаваат цели кино сали низ светот, туку баш тоа го прават САМО холивудските филмови.
И, Прл Џем да си беа родени во Скопје единствен успех во кариера би им било свирка во Хавана и, али јебига се родиле во најмоќна и највлијателна капиталистичка држава.
Треба многу да учиш девојче, а тоа што јас сум го изгледал цел флм нема врска со моето конечно мислење за цел филм.
Пфф оф топик позади седум брда седум планини итн итн итн.
Ти викаш цитирам: И, незнам како гледате филмови во коишто знаете што ќе се случи на крајот?

Јас ти викам: Што си го гледал кога сè си знаеш? Со подпрашање, ако сè е пропаганда и луѓево лесно потпаѓале под неа, а про по тоа и маркетинг стратегијата за Бетмен, што мајка си барал да потпаѓаш под влијание? Па не е ни прв ни последен филм кој направил маркетинг стратегија, сега ќе се учиме како функционира тоа, макар што ти си тој кој го купува билетот. Пиштол на глава никој никому не ставил.

Темава е за Бетмен, чисто римајндер пошто гледам шеташ во круг со муабети обидувајќи се да се извадиш за киксот. Ептен лајк за едукативната насока со последната реченица. Ретко да се најдат вакви форумџии кои сè си знаат и бараат со податоци и факти. :pipi:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Филмот беше супер, и не само се*ете по темава. Морало на све да се најде маана.
Филмот имаше превисока оценка.

Според муабетиве делува како да му даваме 1/10, но напротив, ние му даваме 8/10 или 9/10 и кажуваме зашто е тоа така - предностите веќе 20 души ги кажаат.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.783
Поени од реакции
21.496

Бев да го гледам вчера филмов и морам да кажам дека е ремек дело . Дали е подобар од the dark knight и дали bane e подобар помоќен и пострашен негативец од joker како прашање би било сосема погрешно да се постави . Секој филм прикажа сосема различна димензија на она што е the bat и gotham . Фантастична приказна, фантастична глума, и екстремно добар OST придонесе овој филм да биде главен конкурент за оскар и топ 10 филмови некогаш направени .
Една забелешка за Joseph Gordon и неговата сличност со Heath Ledger ... сигурно е и причина да се додаде како Блек во The Dark Knight Rises .

Презадоволен сум од филмов и од мене има 10/10

п.с. ликот што им судеше се појави и во the dark knight ... scarecrow :P

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Гласот на Бејн, прајслес, пола од она што го прави Бејн му е гласот, барем јас така го проценив и ми се допадна многу.
Секако дека има недостатоци. 5-месечното владеење на Бејн во кој тој тотално се повлече. Додуша не очекуваше Бетмен да се врати, ама некако не го доловија најдобро. Исто и пресвртот при крај кога Бејн стана марионета на Талија. Цело време ја гради приказната за Бејн и на крај го исфрлуваат како обичен криминалец. Ме разочараа бидејќи претходно беше вистински ѕвер.
И патем до ликот што знаел како ќе завршел филмот, како можеш да знаеш кога самиот филм има двосмислен крај?

Најдобро потрошени 150 денари во мојот живот. Едноставно уживав во овој серијал и штета што завршува. Се надевам дека Нолан нема намера да се пензионира скоро :).

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Му го имаат сменето гласот на Бејн после завршетокот на снимањето. Се размислувало дали да се смени воопшто или пак кога збори сабтајтли да стават :). Фала богу што се одлучиле за првото зашто во оригиналната верзија ништо не го разбирам. Вака му дава некоја одредена мелодија на гласот кога збори. Многу ми се допадна.

D

dystopian

Гостин

Диши диши посрана посрана, диши диши посрана посрана! или диши диши од страна од страна, сеедно...

Сериозно, саундтраков е ептен епик...

Kajgana Shop

На врв Bottom