The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како можете да кажете дека Дел Потро потфрлил денеска на кондиција. Па со сите завои пилули и сл. мислам дека човеков изваде 120% од тоа што можеше, или заговор ќе терате дека глумел повреди?
Џокович денеска имаше многу подобра серва и 18 асови повеќе од Дел Потро и токму тоа е тоа што го одлучи мечот, далеку дека Новак бил каде каде подобар, гледавме израмнет меч.
Честитки до фановите на Новак, а од друга страна Дел Потро е јунак на цел турнир за мене, нема откажување, нема предавање, тоа е спортски. Браво јуначиштe!
Не му е прв пат на Дел По, до сега сите мечеви ги доби во 3 сета, повредата беше капак, но општо познато е дека кондициски многу паѓа и делува ко зомби на теренот, цели 3 години не добил меч во 5 сета, не е ова само од денес.
Изгуби сила и за сервис, апла се осеќаше неговата немоќ, многу беше тоа очигледно, незнам што ти е чудно ...

И да не го мачеше денес коленото, па и рамото, он кондициски секако паѓа во ваков меч, тоа не значи дека сигурно губи, зависи и од тоа кој е на другата страна, али за негова жал, тоа беше Новак, а Ноле у тој сегмент е брилијантен.

Interesno e sto Delpo bese dominanten vo dolgite razmeni, bar od ona sto go vidov, a ne go gledav samo tretiot set. Ovoj podatok ne mu odi vo prilog na Novak vo presret na golemoto finale, bidejki znaeme site kakov tenis preferira Marej. Ova zboram dokolku projde Marej sekako.
Ali pak od druga strana vo prilog mu odi toa sto nenormalno dobro servira, 22 asa mislam imase, neverojatno dobro rasporedeni vtori servisi, ili pak neverojatno dobro plasirani prvi servisi.

Eve gi pocnaa Marej i Janovic, da uzivame i vo ovoj mec.

Од човечки аспект дадов коментар, но од тениски да кажам дека не сум гледал досега некој на тениски натпревар да направи толку малку грешка во поените со долга размена, Ноле како пичка само префрлаше додека овј страшно удираше поготово на форхенд и не знам дали 2,3 пати погоди мрежа или надвор од терен. Секој човек освен напалените Нолевци би признале дека од секој можен аспект заслужи победа Делпо. Ноле цел меч го вадеше добриот сервис како никогаш досега 22 аса мислам имаше ако не грешам. Можеби никогаш не добил на 5 сета меч но од 203 цм чоек со стални повреди зад него мислам дека грев е да очекуваш повеќе од ова.

п.с Форхендот кога од нигде никаде извади 193 км/ч мора одма видео или гиф.:drk:

Janovic ne e svesen kolku kje go jade so ovie drop shotovi...

Ej Syn, zaboraiv da ti kazam, a sea statistikata se vazi taka? Vo 1/2 finaleto na RG ne se vazese neli? Istava situacija bese i denes, ama bukvalno istata so toa sto Delpo nemase brejk prednost vo 5-ot set. Ti i uste nekolku dusi tvrdevte deka Novak bil podobriot a sepak zagubil, eve ja istata situacija, i jas go tvrdam istoto. Dvojni arsini, dvojni arsini everywhere. :icon_lol:

Од човечки аспект дадов коментар, но од тениски да кажам дека не сум гледал досега некој на тениски натпревар да направи толку малку грешка во поените со долга размена, Ноле како пичка само префрлаше додека овј страшно удираше поготово на форхенд и не знам дали 2,3 пати погоди мрежа или надвор од терен. Секој човек освен напалените Нолевци би признале дека од секој можен аспект заслужи победа Делпо. Ноле цел меч го вадеше добриот сервис како никогаш досега 22 аса мислам имаше ако не грешам. Можеби никогаш не добил на 5 сета меч но од 203 цм чоек со стални повреди зад него мислам дека грев е да очекуваш повеќе од ова.

п.с Форхендот кога од нигде никаде извади 193 км/ч мора одма видео или гиф.:drk:

Не беше исти кур на мечот Ноле - Рафа, кога последните 2 сета Ноле му еба целосно мамата на Надал со напади, а на крај тепа индијанецот? Па толку лошо да ви паѓа секоја победа на Џоковиќ упм.

Не беше исти кур на мечот Ноле - Рафа, кога последните 2 сета Ноле му еба целосно мамата на Надал со напади, а на крај тепа индијанецот? Па толку лошо да ви паѓа секоја победа на Џоковиќ упм.
Сељо јас му честитав на Ноле победа, и не го нарекувај Рафа индијанец зашто во секој поглед е измислен за ружноќава ако веќе почнавме така. И Рафа сам со неверојатни поени кој само тој може да ги извади се врати во игра и тепа, додека овде дојде до израз уморот, и не ми паѓа лошо победа на Ноле туку пораз на Делпо и на секој друг што би изиграл вака против него на ваков меч!!!

Хаха, Ноле бил пичка, Дел По бил бољи ... све моеш да прочиташ по форумиве.
Дел По да беше бољи нит ќе дозволеше толку брејк шанси за противникот, нит ќе изгубеше, нит пак статистички ќе беше полош од противникот. Како тоа во сите параметри Ноле, кој патем кажано, победи, е подобар, а Дел По бил бољи.
Фактот што Дел По се носеше одлично со Ноле до последниот сет секако не го прави подобар, ако одиме по оваа логика и Ноле беше бољи од Надал на РГ, ама тогаш кога истово беше тврдено, вас тоа ви беше смешно. Се гледа дека некому му е криво што Ноле победи денес, до тој степен да за денес се каже дека Дел По бил бољи, ја нит за РГ нит за денес се согласувам со тоа, и тогаш ко и сега, победи подобриот, deal with it.

Уште фали да честитаме што Дел По бил бољи, зашто ? Зашто се носел со Ноле денес, иако мечот според начинот на кој се одвиваше, делуваше дека све буквално зависи од Џокович, човек кој апла беше поблиску до победата за разлика од Дел По, кој не ја ни намириса истата.

Скоро дупло повеќе винери за нели, пичкарскиот тенис на Ноле, Дел По бил бољи
Повеќе поени на мрежа за Ноле, Дел По бил бољи
За сервисот нема што да се коментира, но Дел По бил бољи
all in all повеќе освоени поени на Ноле, Дел По бил бољи
дупло поголем број на брејк можности, Дел По бил бољи

Да не продужуем, у сите можни статистички елементи подобар беше Новак, ја стварно не можам да ве разберам да го тврдите спротивното, поготово не зашто доаѓа од луѓе кои само пред некој месец се смееа на истиот муабет и будали ги правеа тие што го тераа.

Ej Syn, zaboraiv da ti kazam, a sea statistikata se vazi taka? Vo 1/2 finaleto na RG ne se vazese neli? Istava situacija bese i denes, ama bukvalno istata so toa sto Delpo nemase brejk prednost vo 5-ot set. Ti i uste nekolku dusi tvrdevte deka Novak bil podobriot a sepak zagubil, eve ja istata situacija, i jas go tvrdam istoto. Dvojni arsini, dvojni arsini everywhere. :icon_lol:
Буквално истата, како успеа да ги изедначиш само. Новак на РГ имаше брејк предност и неколку волеи прати во аут, кои и со замижани очи треба да ги погоди и загуби поен допирајќи мрежа замисли. И успеа тоа да го изедначиш со ова денес? Стварно?

Сељо јас му честитав на Ноле победа, и не го нарекувај Рафа индијанец зашто во секој поглед е измислен за ружноќава ако веќе почнавме така. И Рафа сам со неверојатни поени кој само тој може да ги извади се врати во игра и тепа, додека овде дојде до израз уморот, и не ми паѓа лошо победа на Ноле туку пораз на Делпо и на секој друг што би изиграл вака против него на ваков меч!!!

Аха да, Надал го бутна Ноле во мрежата, на поенот кој го реши мечот по мене. А пред тоа фати 2 топки кои не ги фаќаше никој друг.

П.С. Надал го нареков индијанец, бидејќи не знам каде имав слушнато дека имал некое индијанско потекло, не за дурго. (во секој случај не сум сигурен дали е точно)

Syn
Dogovori se samiot so sebe te molam, kazi sea koj koga bil bolje, jas nisto ne te razbrav.

@Junajted
Citas be ti sto pisav? Rekov istava situacija bese denes kako na RG protiv Nadal SO TOA STO VO 5-ot SET DELPO NEMASE BREJK PREDNOST. SLEP SI? Na RG Nadal dva pati imase brejk prednost vo 4-ot set, i denes Novak imase brejk prednost vo 4-ot set. Dosta slicna situacija, toa mi bese muabetot. Alo ne se palete, zasluzeno projde Novak dalje, samo jas go velicam rezultatov na Delpo zaso stvarno ne iznenadi site so vakviot otpor.

Многу добро што го начнуваш муабетов зашто сам на себе си контрираш, ја никаде не реков дека Ноле бил подобар у полуфиналето, туку дека многу малку фалеше да победи, оној смеч и мрежата кога ја удри, далеку поблиску беше до триумф отколку Дел По денес, јас тогаш добро памтам ти реков, статистиката некогаш и лаже, реков, статистички Надал доминираше но Ноле на крајот имаше све во свои раце и доколку победеше, пак статистички ќе беше послаб .
Но Ноле тогаш ја намириса победата, беше премногу блиску до неа, Дел По денес не, Дел По изгуби и во ниту еден момент не беше блиску да победи, со таа инфериорност во последниот сет и таа кондициска спремност, толку, нема што да бара против Новак. Има огромна разлика од мечот на Ноле со Надал и ова од денес, једина иста ствар е што и двата меча се играа во 5 сета, оној првиот беше неизвесен до сам крај, вториов скоро ич.

Али пак си стојам на тоа, никаква основа ви нема муабетот дека Дел По бил бољи, зашто нит победи, нит статистички бил бољи нит пак бил блиску до победа, једино што направи е што го намачи бајаги Ноле и се носеше одлично со него.

Така да, ти беше човекот кој се смееше и ги правеше будали тие што го тврдеа истото што сега ти го тврдиш. ;)
--- надополнето: 5 јули 2013 во 19:58 ---
Stefan-kobe
Еве ти цитат од мене

znaci muabetov ti e apla ala barsa, go dominira inter a go jadat u 2 meca se na se. Fakt e deka Nole, a ova na mnogu mesta e precizirano, zagubi koga utna nesto sto u naredni milion obidi ne bi go promasil, odnosno, ne bi ja napravil taa greska, znaci taa e taa nijansa, da, Nadal e podobar zasto otide dalje, soocen sum so toa, no muabetot so brojkite e totalno nebiten vo slucajov, zasto Nole nemase brojki na negova strana, osven onie najbitnite i se desi toa sto se desi. Jebiga.

Така да олабавено малку со тврдењата од погоре, ја не сум тука контрадикторниот, ти си, па ќе те молам да си се договориш со самиот себе, а уз пут кај и да е со дечкото што го правеше будала пред некоја недела за истиов муабет што сега го форсираш, кај и да е ќе те тагне у коментар. :cool:

Многу добро што го начнуваш муабетов зашто сам на себе си контрираш, ја никаде не реков дека Ноле бил подобар у полуфиналето, туку дека многу малку фалеше да победи, оној смеч и мрежата кога ја удри, далеку поблиску беше до триумф отколку Дел По денес, јас тогаш добро памтам ти реков, статистиката некогаш и лаже, реков, статистички Надал доминираше но Ноле на крајот имаше све во свои раце и доколку победеше, пак статистички ќе беше послаб .
Но Ноле тогаш ја намириса победата, беше премногу блиску до неа, Дел По денес не, Дел По изгуби и во ниту еден момент не беше блиску да победи, со таа инфериорност во последниот сет и таа кондициска спремност, толку, нема што да бара против Новак. Има огромна разлика од мечот на Ноле со Надал и ова од денес, једина иста ствар е што и двата меча се играа во 5 сета, оној првиот беше неизвесен до сам крај, вториов скоро ич.

Али пак си стојам на тоа, никаква основа ви нема муабетот дека Дел По бил бољи, зашто нит победи, нит статистички бил бољи нит пак бил блиску до победа, једино што направи е што го намачи бајаги Ноле и се носеше одлично со него.

Така да, ти беше човекот кој се смееше и ги правеше будали тие што го тврдеа истото што сега ти го тврдиш. ;)

Da ne ti gi vadam sega postovite od Rolan Garos koga me ubeduvase i ti a i nekoi drugi deka Novak bil bolje ali Nadal tepal. Jas togas fino lepo ti izvadiv statistika pred lice, Nadal povekje vineri, pomalce neiznudeni, podobro servirase, celo vreme bese podobar osven na krajot na cetvrtiot i pocetokot na petiot set. Epa mnogu slicna situacija bese i denes, kako Novak bil mnogu podobar? Jas ne vikam deka ne bese dobar, ama mnogu cudno izigra za negovi standardi, Delpo gi diktirase poenite a ovoj se branese. Ako ova go pravi so Marej ke izgubi, slusaj mi go zborot. Vinerite vo golem del gi ostvari posle dobar servis, a riternot na Delpo denes bese u fazon zasto si me majko rodila. Jas koga vikam deka Delpo bese bolje mislam na toj aspekt, na agresivnosta i odlucnosta vo bitnite poeni, ili dolgite poeni kako sakas. Novak e podobar teniser od Delpo globalno zemeno, a i zasluzeno pobedi denes, jas samo go glorificiram rezultatov na Delpo zatoa sto covekot izvadi 150% od sebe so ogled na povredata i protivnikot sto mu bese od drugata strana na mrezata.

Syn
Dogovori se samiot so sebe te molam, kazi sea koj koga bil bolje, jas nisto ne te razbrav.

@Junajted
Citas be ti sto pisav? Rekov istava situacija bese denes kako na RG protiv Nadal SO TOA STO VO 5-ot SET DELPO NEMASE BREJK PREDNOST. SLEP SI? Na RG Nadal dva pati imase brejk prednost vo 4-ot set, i denes Novak imase brejk prednost vo 4-ot set. Dosta slicna situacija, toa mi bese muabetot. Alo ne se palete, zasluzeno projde Novak dalje, samo jas go velicam rezultatov na Delpo zaso stvarno ne iznenadi site so vakviot otpor.

Син ти одговори подолу. И намали со вреѓањето експерту!

--- надополнето: 5 јули 2013 во 19:58 ---
Stefan-kobe
Еве ти цитат од мене

znaci muabetov ti e apla ala barsa, go dominira inter a go jadat u 2 meca se na se. Fakt e deka Nole, a ova na mnogu mesta e precizirano, zagubi koga utna nesto sto u naredni milion obidi ne bi go promasil, odnosno, ne bi ja napravil taa greska, znaci taa e taa nijansa, da, Nadal e podobar zasto otide dalje, soocen sum so toa, no muabetot so brojkite e totalno nebiten vo slucajov, zasto Nole nemase brojki na negova strana, osven onie najbitnite i se desi toa sto se desi. Jebiga.

Така да олабавено малку со тврдењата од погоре, ја не сум тука контрадикторниот, ти си, па ќе те молам да си се договориш со самиот себе, а уз пут кај и да е со дечкото што го правеше будала пред некоја недела за истиов муабет што сега го форсираш, кај и да е ќе те тагне у коментар. :cool:

Znaci ne me razbiras sto sakam da kazam. Eve ajde, Novak bese podobar i otide ponatamu, OK, vo red, ne go negiram toa, muabetot mi e deka NIKOJ ne ocekuvase volkav otpor na Delpo i toa na treva, zatoa vikam deka bolje izigra, so ogled na standardite sto gi imaat postaveno dvajcata na ovaa podloga. Dali me razbiras sega sto sakam da kazam?

Syn

@Junajted

Де бе смири живци малце. Искрено не ти ни го прочитав постот, имам некоја навика да рипам постови кои се пишени на латиница. (овој бидејќи видов @Junajted го прочитав).

Океј, да речеме дека имаше многу сличности. Исто така и Дел Потро играше поофанзивно од Ноле, како што играше Ноле поофанзивно од Надал. Ама јас го пишав постот, бидејќи дел од фановите на Надал сега пишуваат спротивни постови од тој меч, како Ноле поминал иако бил многу послаб, фактички незаслужено и слично. Поради тоа што Дел Потро повеќе пукаше и слично. Мада и Ноле имаше многу винери. Како и Надал на тој меч.

И сега Надал на тој меч оти имал повеќе винери тепал заслужено, а тука Ноле не тепал заслужено. Тоа ми е целиот муабет.

И да, како што кажаа погоре, сепак тој брејкот во последниот сет на Ноле на тој натпревар го прави далеку поблиску до победата на Делпо на овој меч. Да не заборавиме и дека спаси 2 меч топки во 4ти сет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom