Zboram celokupno, za celiot mec. Delpo igrase kako maz a Novak kako zena vo odredeni momenti. Na 6-4 vo cetvrtiot set namesto da napadne Novak on se branese i go prefrlase topceto preku mrezata cekajki greska na Delpo, koj izigra so muda, ne se otkaza vo nitu eden moment.
Zatoa go sakam Delpotro, ne e on kako Berdych i ostala bagra, da go gubi mecot vo soblekuvalna, on na nikoj od golemava 4ka ne se plasi, mu cue nego dali igracot od drugata strana na mrezata e broj 1 ili broj 200 na rang listata.
Па даде, целокупно, Ноле беше поблиску до победа, повеќе брејк можности имаше, имаше и 2 меч топки во четврти сет, тоа што изигирал лошо свесни сме сите, ама и Дел По во тој сегмент не отскокнуваше многу, у секој случај не беше подобар Дел По бидејќи не го издржа темпото, паднам а нели, треба да гледаме буквално Се, а со тоа и му создаде огромен простор на Ноле да слави. Тоа што Ноле не го реши мечот порано не го прави денес полош, но all in all го прави лош во очите на оние кои навиваа за него, мене ништо не ми значи тоа што денес беше подобар, кога ко што реков, беше фрустрирачки на моменти да се гледа со неговите нерезонски потези ко барање на челнџ во поен каде се игра неговата игра, или проклетата бекхенд паралела која запали само у 2 наврати асално, у прв сет кога направи брејк, и кога го реши мечот.
И статистички, Ноле беше подобар, не гледам основа во тоа да се каже дека Дел По бил бољи, да беше бољи ќе победеше верувај, и тоа у четири сета, не 5. Долго ќе го памти оној смеч у тајбрејкот во третиот сет, тука се деси еден од клучните преломи денес без разлика штопотоа Дел По освои сет, освои да но и ја изгуби цела сила што ја имаше за денес, стануваше само декор на теренот и беше одржуван во живот најмногу поради неизнудените грешки на Ноле, ко оној рибрејк што го направи Дел По у четвртиот сет, лагано, повеќе се одмори при тој гејм отколку од седењето на клупата.
Затоа и реков, има за што да жали Дел По, не зашто не го освои последниот сет, шансите за тоа и сам беше свесен, му беа минимални, чекор по чекор идеше надоле, дигресија голема имаше која кулминираше со неговиот женски сервис, ќе си жали што не го освои третиот сет, во таква ситуација беше спремен да слави во наредниот што следеше.