The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Во овие два натпревари што ги одигра Лопез не дозволи неговите противници да имаат дури една брејк топка.Феноменален сервер и има многу добар гејм план за на трева.Хас е исто добар играч на трева а и би требало да биде мал фаворит но со Лопез ќе се мачи,барем така очекувам јас.:)

Па да, можно е и тоа. Ако Хас дојде утре до победа според мене најверојатно ќе има 4 или 5 сета во мечот со Лопез и би било неизвесно, но сепак мислам дека Хас би победил. Но прво треба да се посвети на утрешниот меч, бидејќи како тргнал овогодинешниот Вимблдон може да се случат уште многу изненадувања. o_O
Навивам утре за Јанович, би сакала да победи и да стигне малку подалеку на турниров. На пример до полуфинале со Мареј и после Мареј да освои :P (y)

Има некој што погоди некое ливче тенис на турниров?

Има некој што погоди некое ливче тенис на турниров?

Јас друже... Секој ден до сега од кога почна, освен вчера со тоа што од вчера го чекам уште Ферер 29.5+ за 1.400... Ама се што фатив е ситно, плус не играм само по едно ливче... Немам направено нешто многу пари, првиот ден фатив 2.770, вториот 1086, третиот 1335... И ако го фатам и Ферер плус 1.400... Ама на доста ливчиња и ме заебувала само една, последен пример Блејк со Томич, Блејк да тепа за 2.200, завчера Иванович 9.5+ само она за 7.000 ја утепав од колнење и тоа знаев дека нема да победи она, ама не очекував да изгубо 6:3 во првиот сет... Т.е за она 1335 те излажав, толку ми носеше ама тоа ливче е само Јужни кога го фатив а другиве 4 предадоа... За 500 уплата 575 мислам земав...

Ќе си гледаме денес тенис само на централниот терен.
Сеа веќе врне таму.Мала пауза од 2 до 5 облачно ќе биде само.И после до полноќ истура.

Пилиќ: Поразите на Надал се сомнителни

Легендарниот тениски стручњак, Никола Пилиќ, за Новости изјави дека поразите на Рафаел Надал на Вимблдон, во последните две години, се многу сомнителни.
Пилиќ дополнил дека нема никави докази за евентуален допинг на шпанскиот тенисер, но вели дека „каде што има чад, таму има и оган“.
„Кога е во прашање Надал, имам многу сомнежи. Шпанецот две години по ред игра сјајно на Ролан Гарос, а потоа на турнирите во Хале и Вимблдон делува како дупната гума. Тоа не може да биде случајно“, рекол Пилиќ.
„Нема докази дека се допингува, но каде што има чад таму има и оган. Меѓутоа, јас не сум тој кој треба да суди и да открива. Постојат официјални лица во тенисот кои се грижат за тие работи“, додава Пилиќ.

http://www.hajdpark.mk/pilic-porazite-na-nadal-se-somnitelni/

Am i the only one here што мисли дека Гулбис го тепа Вердаско , а Стаковски го тепа Мелцер утре?

И само да не почне да досадува дождот ( me се моли) .

Има што да се гледа утре , доста дуели помеѓу изедначени тенисери во одлична форма.

И јас мислам ќе тепа Гулбис.
Истото го мислам и за Троицки :)
Ај некој поќе шо се разбира да кажи мислење за Троицки.

Не знам што е толку сомнително во поразите на Надал, мислам дека работите се јасни.
Ме интересира дали овој Браун, со суканициве ќе пројде даље..

Абе кај се кладите иначе? И некој нека пушти линк од некоја од кладилнициве коефициенти и сл. :)

Пилиќ: Поразите на Надал се сомнителни

Легендарниот тениски стручњак, Никола Пилиќ, за Новости изјави дека поразите на Рафаел Надал на Вимблдон, во последните две години, се многу сомнителни.
Пилиќ дополнил дека нема никави докази за евентуален допинг на шпанскиот тенисер, но вели дека „каде што има чад, таму има и оган“.
„Кога е во прашање Надал, имам многу сомнежи. Шпанецот две години по ред игра сјајно на Ролан Гарос, а потоа на турнирите во Хале и Вимблдон делува како дупната гума. Тоа не може да биде случајно“, рекол Пилиќ.
„Нема докази дека се допингува, но каде што има чад таму има и оган. Меѓутоа, јас не сум тој кој треба да суди и да открива. Постојат официјални лица во тенисот кои се грижат за тие работи“, додава Пилиќ.

http://www.hajdpark.mk/pilic-porazite-na-nadal-se-somnitelni/

Ако Србин го кажал ова,се е јасно ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom