The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Делпо имаше стегач на колено,покриен со завој за да е стегнато поубаво,немаше никаква ама баш никаква повреда Делпо денес.

Е... (ако игра Ноле:ROFLMAO: )

Штета за сјебаното колено на Дел Потро...

Примети ти денеска тој да имаше проблеми со коленото? И веруваш дека со повреда на коленото тој ќе догураше до 5 сета со Новак..

Na eikipa komentar "grdiov pacov Marej i publikata ke bidat porazeni vo nedela a za zal cekaa 70 godini i ke cekaat uste nivni teniser da osvoi bar dodeka da se penzionira Nole' :icon_lol:

Овој па од Карпош со дедо му у јна шо има служено :tapp: Дај кажи нешто што нема да има провокација , за некој поен , за некоја реакција .

Инаку не знам баш дали не беше епик денешниот меч . Имаше над 10 страшни поени , 2 одлични кам-бека на ДелПотро ( рибрејкот во 4тиот сет и добивањето на сетот при негатива од 6-4 ) . Биткава беше и те како епска , гледав со англиски коментатори , летаа епитети цело време за двајцата играчи.

Примети ти денеска тој да имаше проблеми со коленото? И веруваш дека со повреда на коленото тој ќе догураше до 5 сета со Новак..

Da sjebano mu bese, eve ja ke ti kazam. Ne sjebano do toj stepen za da ne moze da odi ali igrase so konstantni bolki. Ne znam kolku si imal povreda na koleno i dali znaes kako izgleda toa, ako si nemal daj boze da nemas nikogas, ama jas ke ti kazam deka mnogu sjebano cuvstvo e toa. Delpo garant zemal piluli pred pocetokot na mecot, tie drzat sto znam, okolu saat-dva da receme, a i so samoto igranje kolenoto se zagreva i ne se osekja pregolema bolka, bolka koja bi bila mnogu posilna koga Delpo bi bil oladen. Da go prasa covek Delpo kako se osekjal posle mecot ke vidis deka urlal vo hotelskata soba, garant vecerva nema da moze da spie od bolki. Ali covekot po niedna cena ne sakase da predade, vlogot bese pregolem, a toj bese vlez vo finale na Wimbledon, sansa koja mozebi nikogas povekje nema da mu se pruzi... On izjavi deka planiral da predade uste koga igrase so Zemlja, ali se resil da doigra, podocna so Ferer posle strasniot pad, ali na svoj rizik resil da doigra, kako sto napomenav pred malce, vlogot bese ogromen za nego.
Ja kapa mu siminjam na Delpo za mashkosta, mnogu polesno ke bese da se predadese i da se otkazese bez borba, ali za srekja na site ljubiteli na tenisot Delpo se borese do posledniot atom od svojata sila.

Делпо имаше стегач на колено,покриен со завој за да е стегнато поубаво,немаше никаква ама баш никаква повреда Делпо денес.

Зошто некој би стегал здраво колено?

Ги забележа паузите меѓу подолгите размени?
Качувањето во публика, долгите истрчувања на половина на Новак, стискањето на коленото, пиењето на апчињата...

Двата натпревари беа одлични денеска, ама епски е тежок збор :)
Конечно после толку години следење тенис, по втор пат мој миленик ќе се најде во финалето на Вимболдон (после Родик 2009). Исто мило е и за Лисицки, мојата фаворитка од женска страна :D
Очекувам финале во 5 сета, Мареј некако не ми е на нивото потребно за да го победи Ноле, ама на крилата на публиката во најмала рака очекувам да го изнамачи Ноле.

И пинг понг и куглање и крикет да играш ако имаш проблеми со колено и те како стегач е нормална работа... Која фама со тоа колено кога издржа пет часовен меч бе... Ноле си е Ноле на крајот среќа што тоа шпагите не го отераа кај што не треба... :D

И пинг понг и куглање и крикет да играш ако имаш проблеми со колено и те како стегач е нормална работа... Која фама со тоа колено кога издржа пет часовен меч бе... Ноле си е Ноле на крајот среќа што тоа шпагите не го отераа кај што не треба... :D

Тhank you very much...

Качувањето во публика, долгите истрчувања на половина на Новак, стискањето на коленото, пиењето на апчињата...

djokovic_diveforehand-e1329009744826.jpg

Друже Новак значи повреден е чим го носи овој small size?Цела 2011 година го носеше.

Тhank you very much...

Па веројатно разликуваш повреда и хронични проблеми со колено. На Новак не може ова никако да му ја намали победата... Никој будала ни под апчиња не може да игра како што тука некои зборат глупости ако има повреда, се знае се виде пример тој што го елиминираше Надал, поради повреда го предаде мечот.

Па веројатно разликуваш повреда и хронични проблеми со колено. На Новак не може ова никако да му ја намали победата... Никој будала ни под апчиња не може да игра како што тука некои зборат глупости ако има повреда, се знае се виде пример тој што го елиминираше Надал, поради повреда го предаде мечот.

Vo nikoj slucaj ne mu ja namaluva pobedata, ali gledano od aspekt na Delpo ova e neverojaten rezultat za nego. On se izbori za 5 seta i pokraj takva povreda i pokraj faktot sto od drugata strana na mrezata se naogjase svetskiot broj 1.

Здрав беше Дел Потро, се заебавал ко сакал да предај на два пати. Коленото го наврзал за покул да изгледа, за после појака женска да фати, а ги глумеше гримасите дека ко мал сакал да глуми во сапуница. А апчината не беа стварно апчина, беа бонитоп шечерчина, зависен бил од нив. Али и вака и така падна душманот.

Друже Новак значи повреден е чим го носи овој small size?Цела 2011 година го носеше.

Ако сакаш да вадиме работи од контекст, нема проблем... Еве ја разликата...

Дел Потро имаше бандажирано колено ...
Дел Потро има 203 цм, и повредено колено е уште поголем проблем за повисок човек...
Дел Потро беше многу блиску до предавање на претходниот меч со Ферер заради повреда на колено ...

Ако сакаш, ке ти побарам и видео во колку наврати не тргна денес Дел Потро да трча на некои топки кои отидоа како винери кај Ноле...

Новак оваа победа ја истурка на мускули, и на малку среќа, што од неколкуте смеча што ги акна Мартин во мрежа, што од неговата неможност да се движи во петтиот сет...

Тоа е одлика на големи победници, и кога не играш добро, да победиш...

Дел Потро излегуваше како победник во бекхенд размените, нешто што не се случило со Новак и некој друг тенисер, долго време...
Новак со Хас имаше само 3 неизнудени грешки... само во првиот сет имаше 12 чинам...
Колку само бекхенд паралели прати во метар аут...

Del Potro toa sto go napravi e za ogromna pocit.Posle takvo prekrsuvanje vo prviot gejm so Ferrer,go prekrsi nego kako brz voz.Dva dena potoa dojde vo situacija da bide blisku do pobeda no Novak se izvadi od nezgodnata pozicija.Potoa ne uspea da se vrati,no toa e toa..Mislam deka eden mesec ke odmara sega,i veruvam deka bese povreden."Tvrdoglavosta" moze da mu ja vlosi sostojbata.Konstantni problemi maci so ramoto,grbot i kolenoto.Golema prepreka mu pretstavuvaat ovie povredi za da ima konstantni uspesi..

Ovoj mec epski vo sekoj pogled.Izednacenost,fantasticni poeni,dobri servisi,vozbuda t.e ogromna vozbuda,vrakanje od mrtvite,poklon poeni od dvajcata vo nezgodni momenti itn.. Ne mozam da recam deka ovoj natprevar bese podobar od finaleto na Us Open so Fedex,no zalno e da reces deka natprevarov ne bese spektakularen!

Toj forhend sto go raspali od nigde nikade,od nikakva situacija bese nesto neopislivo.Vakva snaga i pred se udiranje so stil,udiranje so pamet a voedno ima golema realizacija na ovie udari ,tvrdam deka ne poseduva nieden teniser na turov vakvo "oruzje vo negoviot arsenal".

Janowicz plati danok na neiskustvo,iak mora da se rece deka posteno go namaci skotot :D..
So Kubot okolu 30 asa imase,denes 8-9.Mu falea tie lesni poeni..

Vo finale ocekuvano a i zazluzeno ke gi vrkstat kopjata Djokovic i Murray. (y)

Ne mozam samo da se odlucam koj ima podobar return ili servis na turnirov.. :-)
(So teski maki bi rekol deka Djokovic podobro servira,a Murray deka podobro returnira.
Sto mislite vie ? :D

Inaku diskusijata sto ja vodite za navodnoto foliranje,potsetete se na natprevarot od Davis kupot pomegu SAD i Srbija,koga igraa Djokovic i Querrey.Posle dva seta Novak ne mozese da odi bukvalno,pa povika medicinski tajm aut,gi dobi tie magicni apcinja(pain killers ili kako se vikaat) i go posramoti potoa Querrey.Ne veruvam deka izgubi poveke od tri gejma vo tie dva seta.Fakt e deka igracite voskresnuvaat potoa!
Znaci sakam da kazam deka so nekoja vakva slicna podgotovka moze da se sluzel Del Potro,pa zatoa veruvam deka ke zeme pogolem odmor sega.

Ваљда за украс му го преврзале...
ahhh ... :facepalm:
Pa i Nadal so prevrzano koleno igra, i ? Se oseti toa na RG ?
Trcase ko lud Del Po, kade toa mu pretstavuvase problem kolenoto ? Sve stigase ...
On kondiciski popusti, a ne kolenoto da mu popusti, lekovite si ja zavrsija rabotata, on ne mozese da trca, da servira, silata ja izgubi, a ne krivese so povredenata noga, veke videna rabota od Del Po, ili 3 godini, kolku sto nema pobeda u 5 seta, pricinata e kolenoto.

I vidi ja izjavata na Del Po po mecot, pa ke ti stane jasno kolku kolenoto mu pretstavuvalo problem ... da go izigra eden od najdobrite mecevi u kariera.
--- надополнето: 6 јули 2013 во 06:18 ---
Od koga go gledas Del Po, pa istoto i na US open go pravese protiv Novak, a ne igraa 5 seta, dusha nemase, istoto i so Fedeks go pravese, bukvalno ... istoto, i toa koga osvoi US open. Znaci glupo e da se baraat izgovori nekakvi u kolenoto so ogled deka toa voopsto ne se pocustvuva na teren, da mu pretstavuvase nekakov poseriozen problem, ke izgubese rutinski, u 3 seta, ili sega i kolenoto e pricina sto covekot servirase zenski servis u 5ti set ? :icon_lol:

Sooci se so faktot deka Del Po standard, kondiciski se gubi u mecot, kolenoto sekako e plus, ama vcera ne pretstavuvase pricina za porazot, mozese on do pobeda i so kolenoto da dojde ... dokolku bese u moznost da igra na nivo 5 seta, a ne 3 ipol ( klucno u celiov muabet ), problem koj ne mu e od sega, tuku go prati dosta dolgo vreme. A rekov, i vo vakva situacija mozese do pobeda, dokolku od druga strana ne bese Nole tuku nekoj koj takodze ima problemi so kondicijata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom