The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За мене Роџер е фаворит против Ноле, нормално ако игра како што знае. Има против игра Роџер за Новак, со неговите слајсеви, и денеска покажа Новак против Гришо дека не се снаоѓа многу на слајсевите на трева. Плус сигурно Роџер ќе игра колку што е можно пократки поени (т.е. често ќе напаѓа), бидејќо помали му се шансите ако се развие поенот.
Очекувам финале во најмалку 4 сета, и еден куп атрактивни поени.

Да напоменам дека уништената трева околу основната линија им прави проблеми на тенисерите.

Последно уредено од модератор:
Има, али според ова што го видовме до сега од Ноле, најверојатно нема да има на овој меч. Иначе неколку пати до сега Фед му поклонува мечеви на Ноле, далеку од тоа дека Ноле не е играчиште, ама што е многу многу е, поготово на USO.
На USO Новак две години по ред правеше пресврт заради неговата одлична игра во одлучувачките моменти, а не поради тоа што Федерер му го поклонил мечот.Сигурен сум дека доколку Ноле победи во недела тоа ќе биде поради неговата добра игра а не поради тоа што Федерер ќе му го поклони мечот.

2011 и те како му поклони меч, 5-3 и 40-15 во петтиот сет за Роџер и успеа од таа позиција да изгуби 7-5. Клучен беше оној ритерн на Ноле на 40-15, кога онака од шала ја удри топката колку да го заврши мечот и за негова среќа влезе тој ритерн, подоцна Федерер направи уште 3 грешки, го врати брејкот Ноле а подоцна го доби и мечот. Поголем поклон од тој меч немам видено.

Да напоменам дека уништената трева околу основната линијата им прави проблеми на тенисерите.
Pa toj del od terenot bas na Nole treba da mu odgovara, majstor e za dlaboki udari, ee pamtam Nadal pred 2-3 godini kako go gagjase, megju noze, so ritrn, ovoj se gubese odma i ziceri mestese, toa Nole mora da go iskoristi a sega za sega slabo tera, u sekoj slucaj kako stojat rabotite do sega, a i wimby e vo prasanje, klasata e vecna, taka da Federer za mene licno e golem favorit, golem !

So ogled deka go smetam za najdobar vo istorija, i so ogled na faktot deka kako staree taka prilikite za slam mu se Se poretki i poretki, spored logikata na nestata on ke vleze vo mecov ko da nema utre, stvarno sramota ke e da zeme da se rezili i da pokazuva ocaen tenis, toa apla ke bide frustriracko za negovite fanovi no ne veruvam deka toa ke bide slucaj, ne deka ke mi smeta :D, nejse, se nadevam na super tenis, ko sto dolikuva za edno finale pa neka pobedi podobriot ! Vaka ili onaka, dvjacata najdobri na wimby se u finale, za mene ocekuvano.

Ne deka Nole e vo podredena uloga, ama eve, 60-40 sansi mu davam na Federer, najmnogu poradi faktot sto Nole sega za sega ne me impresionirase, sto donekade moze i da e dobro bidejki i takov kakov sto e, a e mnogu los :), si stigna fino lepo do finale, a tamu e mestoto where amazing happens, ko u nba.

Pa toj del od terenot bas na Nole treba da mu odgovara, majstor e za dlaboki udari

Знам дека му одговара , но на моменти тие неправилно отскокнувања на топчето го излудуваа па Димитров поентираше , но со Федерер не би требало да има проблем бидејќи ретко практикува длабоки удари барем на овој Вимблдон.

2011 и те како му поклони меч, 5-3 и 40-15 во петтиот сет за Роџер и успеа од таа позиција да изгуби 7-5. Клучен беше оној ритерн на Ноле на 40-15, кога онака од шала ја удри топката колку да го заврши мечот и за негова среќа влезе тој ритерн, подоцна Федерер направи уште 3 грешки, го врати брејкот Ноле а подоцна го доби и мечот. Поголем поклон од тој меч немам видено.

Иначе и Федерер даде слична изјава,дури и многу полоша во врска тој поен и покажа дека не знае да поднесе баш добро пораз;
Kada neko pogodi takav forhend na meč lopti, je li u putanju sreća, rizik ili možda samopouzdanje?

“Samopouzdanje? Da li se šalite? Mislim, molim vas. Vidite, neki igrači odrastu igrajućo tako. Sećam se kada sam gubio juniorske mečeve – gube sa 5:2 u trećem setu, a onda počnu da ‘šamaraju’ loptice. Iz nekog razloga tad sve ulazi u teren jer je to način na koji su naučili da igraju kada su u zaostatku. Ja nikada nisam igrao na taj način. Verujem u moto da će se vredan rad isplatiti jer na početku karijere nisam možda uvek radio najviše što sam mogao. Zato je meni veoma teško da razumem kako neko može da odigra takav udarac na meč lopti. Ali možda on to radi već 20 godina, tako da je to za njega normalno. Morate njega da pitate”.[DOUBLEPOST=1404504191][/DOUBLEPOST]Според мене Новак го доби тој меч и ги спаси тие меч топки поради тоа што веруваше во своите можности и се обиде на најдобар начин да го врати сервисот на Федерер и поради тоа што е еден од најдобрите ретернери во светот,и сигурно не го мавнал ударот од шала или колку да го изгуби мечот бидејќи тоа беше полуфинале на Грен слем, а тука најдобрите играат најдобро што можат во тој момент за да го добијат секој меч.

Последно уредено:
2011 USO posle mechot Fed ja dade taa izjava deka dva takvi riterna eden po drug moze da se odigrat samo ako igrash na srekja i toa odma posle mechot koj shto beshe maksimalno frustriran , i mnogu anti Novakovci ja prifatija taa izjava za cetcrt Njutnov zakon . Mats Vilander pobrza da go demantira i izjavi deka i na dvata servisa Fed serviral epten na sigurno bez rizik i bukvalno kako porachani servisi za Novak.Kluchna beshe podrshkata shto mu ja dade publikata na Novak posle tie dva riterna i go digna pa pochna da igra na najvisoko nivo a Fed padna. Poklon e ako zgreshish zicer , a ne e poklon ako dobiesh ritern viner.
Mnogu pati sum pishal, pa ke povtoram, igrata protiv eden igrach ne znachi deka ke mozesh da ja igrash protiv drug igrach . Denes Fed protiv Raonich igrashe taka zatoa shto beshe Raonich , plitki riterni , kratki i po sredina forhendi i nesposoben igrach da mu vrati na agresiven udar agresiven pasing ili behend dijagonala, Fed si igrashe igrachka so nego . Od druga strana , Grigor beshe brzi Gonzalez , se stigashe , i aj shto vrakjashe tuku beshe agresivno i do sama osnovna linija ili toj slajs famozen koj slobodno mozam da kazam deka e najdobar vo svetot, do utre ke go igra i non stop ke pagja na 0.5-1 metar od base lineot. Neka beshe Grigor na mestoto na Raonich , pa dali ke beshe taa igra. Da nema vetar , i ako behendot na Novak e vo red , Fed nema shansi , tvrdam. Ke pristapat maksimalno agresivno i dvajcata, no za volja na vistinata Novak vo momentot i podobro se dvizi i podobro servira, kluchot ke e vo negoviot behend koj shto Fed ke se obide da go tormozi so slajsovi

На USO Новак две години по ред правеше пресврт заради неговата одлична игра во одлучувачките моменти, а не поради тоа што Федерер му го поклонил мечот.

Изгледа друг меч си гледал.

Ако го изгуби и ова финале повеќе за мајтапење ќе биде Ноле.Последните 5 грендслеми нема освоено ништо и покрај тоа што стига до завршниците.
Очекувам јако финале.Оваа година имавме прилика неколку пати да ги гледаме овие двајца и според мене ќе биде атрактивен меч во 5 сета за паметење.

Ако го изгуби и ова финале повеќе за мајтапење ќе биде Ноле.Последните 5 грендслеми нема освоено ништо и покрај тоа што стига до завршниците.
Очекувам јако финале.Оваа година имавме прилика неколку пати да ги гледаме овие двајца и според мене ќе биде атрактивен меч во 5 сета за паметење.
Некој што е за мајтапење е тој што го носиш на аватар, што губи редовно од нискорангирани тенисери.
А тоа дека и со пораз Новак ќе бил за терање сеир, малце си у криво, малце повеќе. Посебно ако загуби од еден Роџер Федерер.

Некој што е за мајтапење е тој што го носиш на аватар, што губи редовно од нискорангирани тенисери.
А тоа дека и со пораз Новак ќе бил за терање сеир, малце си у криво, малце повеќе. Посебно ако загуби од еден Роџер Федерер.

Само фановите на Ноле ќе ги памтат тие порази од нискорангирани тенисери.Ние ќе ги памтиме неговите триумфи во 2008 и 2010 кога ќе дојде крајот на неговата кариера.А тој еден Роџер Федерер викавте дека му е крајот пред 3 недели кога изгуби на РГ,па и лани на Вимблдон од Стаковски,а сега одеднаш и да изгубел од него е голем успех шо стигнал до финале Ноле.

Отпишување не, него се сомневавме во неговата констатност, бидејќи има 33 години, и формата не му е константна....

Сепак Вимболдон е нешто друго, овој турнир за него е без малце како РГ за Надал, затоа поинаку се гледа на работите.

Последно уредено:
Да, да само фановите на Ноле, сигурно :)) и цел свет шо си го реметеше после поразите од Браун во Хале, па и овој од Киргиос oваа година, а да не ги забораиме (додуша тоа малце потешко) поразите од Росол, Дарцис.. глеам и ти никако не моеш да ги преболиш тие порази на Надал, чим кажуеш на кого да се терало сеир на темата и некако траевте после поразот од Киргиос оваа година, а предтоа силни и убедени во нов грен слем освоен..
Доволно е самото име да се прочита во Роџер Федерер, посебно на Вимби, и толку, не треба повеќе да ти објаснувам зошто нема да биде трагедија и пораз од него.
И дај одлучете се веќе еднаш дали вреди Вимби на вас како фанови на Надал или не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom