Да напоменам дека уништената трева околу основната линијата им прави проблеми на тенисерите.
Pa toj del od terenot bas na Nole treba da mu odgovara, majstor e za dlaboki udari, ee pamtam Nadal pred 2-3 godini kako go gagjase, megju noze, so ritrn, ovoj se gubese odma i ziceri mestese, toa Nole mora da go iskoristi a sega za sega slabo tera, u sekoj slucaj kako stojat rabotite do sega, a i wimby e vo prasanje, klasata e vecna, taka da Federer za mene licno e golem favorit, golem !
So ogled deka go smetam za najdobar vo istorija, i so ogled na faktot deka kako staree taka prilikite za slam mu se Se poretki i poretki, spored logikata na nestata on ke vleze vo mecov ko da nema utre, stvarno sramota ke e da zeme da se rezili i da pokazuva ocaen tenis, toa apla ke bide frustriracko za negovite fanovi no ne veruvam deka toa ke bide slucaj, ne deka ke mi smeta

, nejse, se nadevam na super tenis, ko sto dolikuva za edno finale pa neka pobedi podobriot ! Vaka ili onaka, dvjacata najdobri na wimby se u finale, za mene ocekuvano.
Ne deka Nole e vo podredena uloga, ama eve, 60-40 sansi mu davam na Federer, najmnogu poradi faktot sto Nole sega za sega ne me impresionirase, sto donekade moze i da e dobro bidejki i takov kakov sto e, a e mnogu los

, si stigna fino lepo do finale, a tamu e mestoto where amazing happens, ko u nba.