Tha Titanium

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Коска е албумов али дечково некако чудно ми го изговара тоа хип хоп, повеќе као хиап хоп се слуша :)
Многу добра конструктивна забелешка, и јас го забележав тоа, не дека рапува со прилепски дијалект. Другото се е гола вода чим изговара хиап хоп. :nesum:

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Станува збор посебно за во некоја трака или општо во цел албум?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Коска е албумов али дечково некако чудно ми го изговара тоа хип хоп, повеќе као хиап хоп се слуша :)
јас па си реков до мене е работава ама и ит си забележал

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Не го кажав тоа за да ги омаловажам дечките или нешто такво само кажав онака како ми се слуша мене, што немора да значи дека е така. Можеби е дијалект, можеби нешто друго што знам мада и не е тоа толку битно, битното го кажав дека албумот е коска и дечкиве вредат и се стварно квалитет, и продуцентот и МЦто и само нека продолжат со ваквата работа. Подршка за нив и дефинитивно ќе догураат далеку ако се држат до овој стил што го негуваат.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Не го кажав тоа за да ги омаловажам дечките или нешто такво само кажав онака како ми се слуша мене, што немора да значи дека е така. Можеби е дијалект, можеби нешто друго што знам мада и не е тоа толку битно, битното го кажав дека албумот е коска и дечкиве вредат и се стварно квалитет, и продуцентот и МЦто и само нека продолжат со ваквата работа. Подршка за нив и дефинитивно ќе догураат далеку ако се држат до овој стил што го негуваат.
мило ми е брат што ти се допадна инаку јас сум емсито... а за тоа хиап-хоп :) па незнам брат можи таков ми е говорот мене ми се чини дека вика хип-хоп :) сепак фала уште еднаш за искрената критика и се надевам дека нема да разочараме со нашиот рап

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Дечки ова првиов албум "Вандализам" може да се симни од нет? Баш сакам да слушнам што имаат издадено, јас мислев само Гимназиско кремче им е пред Проект 22 :)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Дечки ова првиов албум "Вандализам" може да се симни од нет? Баш сакам да слушнам што имаат издадено, јас мислев само Гимназиско кремче им е пред Проект 22 :)
Од Нас до Вас free download link од ,,Вандализам,, :)

http://www19.zippyshare.com/v/81489669/file.html

Неколку зборови за ,,Вандализам,,

Снимен е на 15, 16 годишна возраст. Човекот каде што снимавме си беше народњак, али голем респект до него, пошо ни се најде МНОГУ :). Уметничкото име на El Borracho тогаш беше Ј.Ј. (Јавнијот Јунак), али тогаш ако не се лажам излезе Јован Јованов :) Лириката е на El B, дел од битовите се составувани од него, некои од нет, а јас во тој период седев со прсто внос и копав цуфки ... и ги рецитирав неговите текстови :D Потаки станав битмејкер и продуцент :)
Најчесто се срамиме да го спомниме ,,Вандализам,, бидејќи небевме способни и немавме доволно знаење за да го направиме да звучи како што сакаме, али се решивме да го ставиме на нет сепак, бидејќи можи да се забележи огромна разлика во двата проекти. Иако периодот од две и половина години е мал, сепак е доста значаен бидејќи во ,,Вандализам,, може да се осети онаа незрелост и детинство, додека во ,,Проект 22,, вејќем се наидува на зрели личности, со цврсти ставови и различни сваќања за работите што ги опкужуваат. Исто така не е и толку лошо да се слушне од каде си почнал и до каде си стасал :)

Се надевам дека ќе ве бендиса и ќе ве засмее кога го преслушувате како што мене ме смее :) Како и да звучи, како и да биде прифатен, сепак и ,,Вандализам,, е направен од срце и е полн со искреност и љубов кон хип хоп културата.
голем поздрав
Peace

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Најчесто се срамиме да го спомниме ,,Вандализам,, бидејќи небевме способни и немавме доволно знаење за да го направиме да звучи како што сакаме, али се решивме да го ставиме на нет сепак, бидејќи можи да се забележи огромна разлика во двата проекти. Иако периодот од две и половина години е мал, сепак е доста значаен бидејќи во ,,Вандализам,, може да се осети онаа незрелост и детинство, додека во ,,Проект 22,, вејќем се наидува на зрели личности, со цврсти ставови и различни сваќања за работите што ги опкужуваат. Исто така не е и толку лошо да се слушне од каде си почнал и до каде си стасал :)

Се надевам дека ќе ве бендиса и ќе ве засмее кога го преслушувате како што мене ме смее :) Како и да звучи, како и да биде прифатен, сепак и ,,Вандализам,, е направен од срце и е полн со искреност и љубов кон хип хоп културата.
голем поздрав
Peace
Фала за линкот брат го симнувам баш сега "Вандализам". Интересно е да се слушни разликата како било и како е сега :) А за ова што го оставив погоре во цитатот сакам да кажам нешто. Го преслушав Проект 22 денот кога излезе онака набрзинка и си реков мајката, добри се дечкиве ги бива. После неколку преслушувања сфатив всушност колку е стварно јак албумот. Битовите добри си ги направил ми се допаѓа тоа, ама текстовите се стварно лудило. Просто да не ти се верува што излегува од устата на 18 годишник. Знаев дека Перо го бивало отсекогаш за рап, ама тој не рапер туку рапериште ти станал :)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Од Нас до Вас free download link од ,,Вандализам,, :)

http://www19.zippyshare.com/v/81489669/file.html

Неколку зборови за ,,Вандализам,,

Снимен е на 15, 16 годишна возраст. Човекот каде што снимавме си беше народњак, али голем респект до него, пошо ни се најде МНОГУ :). Уметничкото име на El Borracho тогаш беше Ј.Ј. (Јавнијот Јунак), али тогаш ако не се лажам излезе Јован Јованов :) Лириката е на El B, дел од битовите се составувани од него, некои од нет, а јас во тој период седев со прсто внос и копав цуфки ... и ги рецитирав неговите текстови :D Потаки станав битмејкер и продуцент :)

голем поздрав
Peace
Ме подразмисли сега да го побарам Структурата на културата од Реалити, да го клам на нет. Иако е 4-5 години стар. :)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Фала за линкот брат го симнувам баш сега "Вандализам". Интересно е да се слушни разликата како било и како е сега :) А за ова што го оставив погоре во цитатот сакам да кажам нешто. Го преслушав Проект 22 денот кога излезе онака набрзинка и си реков мајката, добри се дечкиве ги бива. После неколку преслушувања сфатив всушност колку е стварно јак албумот. Битовите добри си ги направил ми се допаѓа тоа, ама текстовите се стварно лудило. Просто да не ти се верува што излегува од устата на 18 годишник. Знаев дека Перо го бивало отсекогаш за рап, ама тој не рапер туку рапериште ти станал :)
Искрен да бидам и јас сум исто толку многу фасциниран кога го слушам Куз како и ти. Не да го кревам во воздух само ради што работиме заедно, али ако треба да направам споредба во lyrical skills со некој друг МС, би го ставил рамо до рамо со Едо Маајка, пошто само Едо ме има толку многу фасцинирано со лириката како Куз :) ,,За Мојот Живот,, = Едо Мајка Мaкедонскио :) Можи го рангирам превисоко, али од тоа што го слушам во МК, не велам дека нема квлитет, има извонредни МСа, ама како Куз ... 1 на 2 милиони :) И јас сум среќникот што добива да работи со него и да ја има честа да му прави битови него :) Кратко кажано ,,дркам на него,, :D:D:D

--- надополнето ---

Ме подразмисли сега да го побарам Структурата на културата од Реалити, да го клам на нет. Иако е 4-5 години стар. :)
Ако го ставиш, фрли download link наваму :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Најомилени ми се овие

и така натака :pipi:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Мириса на Прилеп според мене е најдобрата песна во албумот =)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Официјална прва трака на ICE-D од микстејпот FREEZEVILLE кој што ќе биде наменет за странскиот пазар :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
вечер промоција во кафе вирус во 21:00 часот
закаснато малку ама јбг :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
вечер промоција во кафе вирус во 21:00 часот
закаснато малку ама јбг :)
Промоцијата помина прелудо, го кренаја цел кафич на нозе, се поделија цд-ња и беџови бесплатни на сите присутни...

Се на се, предобра забава направија.

Kajgana Shop

На врв Bottom