ТЕХНИЧКА ГРЕШКА!

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
Acid najverojatno se sheta niz Shkupi so navednata glava pa gleda samo vo zemjata pred nego.Tamu seushte ne pocnale da crtaat znaminja po asfalt sigurno koga ke pocnat i toj ke gi vidi.

astrion напиша:
Jas nemam nisto protiv nekoj Albanec koj si raboti posteno,gi pocituva zakonite,neka se skoluva na albanski nikoj nema pravo da im uskratuva nisto se slagam so toa ne sum nacionalist ama toa so se sluci na SK Ilinden bese cisto dokazuvanje deka Albancite se semokjni mozat se vo drzavata,sega i Skenderbeg ke ni go stavat utre i UCK spomenik-neli e toa vekje nacionalizam,utre ke ni predlozat deka mora i albanskiot da go znaeme ,pa dobro se zaprasuvam dali e toa demokratija?Da mi kazuva malcinstvoto sto da pravam,da ja menuvaat istorijata kako sto mi odgovara,pa za toa li glasav za SDSM,nekoj treba da snosi odgovornost,jas ne sum za vojna jas sakam site da vozime dobri koli i da zimame 500 evra plati ama kako sto gledam nekoi albanci veke imaat po 10 miliona evra veke pa nemaat so da rabotat bidejki veke se imaat i ajde ke se borime za albanskata kauza,ke gi podmituvaat mediumite,ke finansiraat nekoi institucii za da se premolcat nekoi raboti,jas taka raymisluvam ako nekoj e protiv neka dokaze so fakti deka ne e taka

Ете, вака сакам да пишуваш. Се согласувам.
Единствено не се согласував со пцовките. Си можел да се изразуваш и на друг начин. :wink:

ABC напиша:
Acid najverojatno se sheta niz Shkupi so navednata glava pa gleda samo vo zemjata pred nego.Tamu seushte ne pocnale da crtaat znaminja po asfalt sigurno koga ke pocnat i toj ke gi vidi.
ABC, кога ќе имаш малку слободно време, кога ќе ги откриеш сите заговори на Евреите и кога ќе ја изградиш нуклеарката... Ќе ми објасниш (покажеш) каде всушност се албанските знамиња во Скопје?

Acid напиша:
ABC, кога ќе имаш малку слободно време, кога ќе ги откриеш сите заговори на Евреите и кога ќе ја изградиш нуклеарката... Ќе ми објасниш (покажеш) каде всушност се албанските знамиња во Скопје?

Абееее...:pop: ја ќе ти покажам ...зошто ептен се приметливи! Ама коа ќе ги видиш да дојдеш на форумов и да се откажеш од секое право на дискутирање за Албанците натаму?!:icon_mad:

Dani^^^ напиша:
Али покрај тој огромниот орел албански да стаеа едно сонце колку да знаеме дека се свесни дека живеат во Македонија а не во -од цел свет заборавената-Албанија!

Ако прочиташе се што напишав, ќе видеше дека и јас ова го реков, само не баш со такви зборови. :)

Dani^^^ напиша:
Абееее...:pop: ја ќе ти покажам ...зошто ептен се приметливи! Ама коа ќе ги видиш да дојдеш на форумов и да се откажеш од секое право на дискутирање за Албанците натаму?!:icon_mad:
Важи бе Дани, ама пред да ми покажеш, дај некој HINT... Каде се?

Znaci treba ushte mnogu da rabotam za da dojdam vo prilika i da ti gi pokazuvam znaminjata niz Skopje.Samo shto Skopje ne e tolku malo kolku shto go poznavash iako si roden vo nego,Skopje e malku pogolemo otkolku shto Acid go znae do ovoj moment.:)

astrion напиша:
Jas nemam nisto protiv nekoj Albanec koj si raboti posteno,gi pocituva zakonite,neka se skoluva na albanski nikoj nema pravo da im uskratuva nisto se slagam so toa ne sum nacionalist ama toa so se sluci na SK Ilinden bese cisto dokazuvanje deka Albancite se semokjni mozat se vo drzavata,sega i Skenderbeg ke ni go stavat utre i UCK spomenik-neli e toa vekje nacionalizam,utre ke ni predlozat deka mora i albanskiot da go znaeme ,pa dobro se zaprasuvam dali e toa demokratija?Da mi kazuva malcinstvoto sto da pravam,da ja menuvaat istorijata kako sto mi odgovara,pa za toa li glasav za SDSM,nekoj treba da snosi odgovornost,jas ne sum za vojna jas sakam site da vozime dobri koli i da zimame 500 evra plati ama kako sto gledam nekoi albanci veke imaat po 10 miliona evra veke pa nemaat so da rabotat bidejki veke se imaat i ajde ke se borime za albanskata kauza,ke gi podmituvaat mediumite,ke finansiraat nekoi institucii za da se premolcat nekoi raboti,jas taka raymisluvam ako nekoj e protiv neka dokaze so fakti deka ne e taka
ß

ова некако ми е познато:raz:
:pos:
покајте се побрзо....

Lavot напиша:
како излегоја сите поголеми католици и од Папата...цццц
Ако им дадеме знамиња побрзо во Нато ќе влеземе нели?
Кажи ми ти Јинг во која држава во светот, со државни пари се финансира прослава на туѓ државен празник...
Замисли си ти, во Франција да се прославува Англиското знаме?
Или обратно....
Секоја држава си ги прославува своите државни празници...а не туѓите
А кај нас нема пари за прослави за годишнини на ВМРО, нема пари за прослави за помени на Македонски Херои, а има пари за прослава на албанско знаме (кој покрај другото е Национален празник на Р.Албанија)
Замислете си вие во Албанија со државни пари да се празнува Илинден...и сред Тирана да се развее Македонско знаме....
А за момчето од Струмица, наполно го подржувам со една мала забелешка...не се брат Скопјаните- педери...сите сме и во скопје, и во Битола, и во Струмица и кај мене во Прилеп...педерчиња колку сакаш на кои најголемата желба им е да заминат во јабана....
Ама како и да е...
Мајка Македонија други ќе роди, ќе ја ослободат...
(од Македонска народна песна)

Прво, не е ни битно влегувањето во НАТО и ЕУ колку што е битно ние внатре да ја сузбиеме етничката нетолеранција која вирее и од Албанска и од Македонска страна.

Финансирањето на прославата на празници како и за Македонци, така и за Албанци и Турци и Власи, мислам треба да има исти критериуми, ако не исти барем слични. Во стилот, не мора да е проблем секоја етничка заедница да си има некој поголем празник кој ќе го прославува под покровителство на државата.

За тоа се задолжени собранието и министерството за култура.

ABC напиша:
Vo sushtina ne e do "moronskiot" praznik koj se proslavuvashe i vo Albanija no voopshto ne beshe tolku glamurozen.A koga veke sme za "sozivot" pod prisila togash tie shto forsiraat sozivotot treba da gi reshat prvo osnovnite parametri koj ke go gradat toj sozivot pa potoa da ni go "pikaat" sozivotot vo nashiot zivot.Ako ne se kaznat organizatorite na praznikot spored goleminata na samo ednonacinalnoto stransko zname vo mojata drzava jas ne sum spremen da gi platam davackite koj mi se odredeni kako davacki za podobar socijalen zivot i finansiranje na zdravstvo,odbrana pa i red i mir.Daj bidete realni i sami prosudete dali vo nekoja sosedna drzava mu pikaat bandera vo oko na narodot a mu vikaat deka bilo samo slamka.Pa moronite na vlast site ne uveruvaa deka Makedonskoto zname ke se "mafta" nasekade i vo sekoja prilika koga ke se razviori albanskoto shto nikogash nema da bide povisko od Makedonskoto.E sega istiot toj MORON vikan Jani Makraduli treba da mi se izvini mene a i na celiot Makedonski narod dokolku ne saka da go plukame po forumi i na ulica za "smiruvackite" uveruvanja vo vremeto koga se noseshe zakonot za znaminja.

Прво, не е лошо да престанеш со навреди.

Второ, нели и јас зборувам за поставување параметри?

Sakam samo da ve potsetam deka za vreme na bombardiranjeto na Srbija mada site znaevme deka Milosevic e katalizator na vojni,bidejki se mesase sekade kade ima srbi,pravese razdor ama pak koga gi bombardiraa site srbi slozno izlegoa vo protest,koga bese kongresot na DPMNE na plostadot koga Ljubco rece deka Solun e nas- utre dva miliona Grci izlegoa vo protest vo Solun a nie sme liberali neli dozvoluvame se i sesto,zatoa ne se plasete tolku ne e nisto strasno ako bez nasilstvo izlezeme na plostad i go dokazeme naseto prisustvo i negoduvanje ,ne se plasete nema da ima vojna,a vo evropa tesko da vlezeme so takva ekonomija,toa e zalazuvanje demek treba da sedime mirni i da gi slusame batkite oni kako sto ke recat,pa zosto vo Francija ne napravat ramkoven dogovor so muslimanite koga palea koli ili na nas ke ni promoviraat kvazi resenija,tie se tie raboti sone se logicni ,ako ima zakon neka e za site a ne samo za sitni ribi taka u evropa -SUMNJAM

Хинтот беше за Албанците

А јинг требаше барем малку да се потрудиш да одговориш на прашањата...ако веќе сакаш да одговараш
а прашањата се:
Кажи ми ти Јинг во која држава во светот, со државни пари се финансира прослава на туѓ државен празник...
Замисли си ти, во Франција да се прославува Англиското знаме?
Или обратно....
Секоја држава си ги прославува своите државни празници...а не туѓите
А кај нас нема пари за прослави за годишнини на ВМРО, нема пари за прослави за помени на Македонски Херои, а има пари за прослава на албанско знаме (кој покрај другото е Национален празник на Р.Албанија)
Замислете си вие во Албанија со државни пари да се празнува Илинден...и сред Тирана да се развее Македонско знаме....

Navredi?Pa zarem ova vi lici na navredi?Jas bi rekol deka ova e "atak" po licnata bezbednost otkako toj iskaza navredi kon mene i mojot narod i so pravo ocekuvam da mi se izvini.Znaci toj zapocna so navredi so toa shto rece deka nie sme bile mnogu "nestrplivi" i trebalo da pocekame za da vidime kako ke se odviva noviot zakon.Jas toa go smetam kako navreda vrz mene dragi moj Acide.

Back
На врв Bottom