ТЕХНИЧКА ГРЕШКА!

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
ABC напиша:
Navredi?Pa zarem ova vi lici na navredi?Jas bi rekol deka ova e "atak" po licnata bezbednost otkako toj iskaza navredi kon mene i mojot narod i so pravo ocekuvam da mi se izvini.Znaci toj zapocna so navredi so toa shto rece deka nie sme bile mnogu "nestrplivi" i trebalo da pocekame za da vidime kako ke se odviva noviot zakon.Jas toa go smetam kako navreda vrz mene dragi moj Acide.
Да не се збуни нешто? Не се препознавам во напишаново, а гледам си го споменал мојот ник.

yin yang напиша:
Прво, не е лошо да престанеш со навреди.

Второ, нели и јас зборувам за поставување параметри?

Toa beshe samo odgovor na pogore citiranoto na YIN YANG,se izvinuvam za nenamernata greshka.

Lavot напиша:
Хинтот беше за Албанците

А јинг требаше барем малку да се потрудиш да одговориш на прашањата...ако веќе сакаш да одговараш
а прашањата се:
Кажи ми ти Јинг во која држава во светот, со државни пари се финансира прослава на туѓ државен празник...
Замисли си ти, во Франција да се прославува Англиското знаме?
Или обратно....
Секоја држава си ги прославува своите државни празници...а не туѓите
А кај нас нема пари за прослави за годишнини на ВМРО, нема пари за прослави за помени на Македонски Херои, а има пари за прослава на албанско знаме (кој покрај другото е Национален празник на Р.Албанија)
Замислете си вие во Албанија со државни пари да се празнува Илинден...и сред Тирана да се развее Македонско знаме....

Не се прославува туѓ државен празник, туку празник на етничка заедница, која е ДЕЛ од државава. На тоа треба така да се научиме да гледаме. Тие сепак се колку? 25-30%?

Значи, се финансира, како празник на ЕТНИЧКАТА заедница.

Во сите мултиетнички држави се прават прослави, на празници на етничка заедница, на државна сметка (пример, денот на Фламанското знаме во Белгија).

Ние СМЕ мултиетничка држава.

ABC напиша:
Navredi?Pa zarem ova vi lici na navredi?Jas bi rekol deka ova e "atak" po licnata bezbednost otkako toj iskaza navredi kon mene i mojot narod i so pravo ocekuvam da mi se izvini.Znaci toj zapocna so navredi so toa shto rece deka nie sme bile mnogu "nestrplivi" i trebalo da pocekame za da vidime kako ke se odviva noviot zakon.Jas toa go smetam kako navreda vrz mene dragi moj Acide.

Која „лична безбедност„? со што ти беше „загрозена личната безбедност„? Со тоа што пееа и играа на плоштад?

пак си мешаш баби и жаби....
Прво Фламанците немаат друга држава....
второ 28 ноември е државен празник на Р.Албанија кој се вика Ден на Албанското знаме...и е најголем празник во Албанија, како нашиот Илинден...
Мултиетничка држава е термин измислен за вакви квази-држави како нас...а кажи ми ти една држава во светот која не е "Мултиетничка"
и пак ќе те прашам кога во Албанија ќе се празнува Илинден со ДРЖАВНИ ПАРИ
и зошто има пари за такви прослави, а нема за Македонските празници...
Поздрав

Da i Zoran se shetashe po crkvite niz Bitola predstavuvajki se kako vladika,pa sega go krknaa zatvor za predizvikuvanje opshta opasnost i pottiknuvanje na verska,rasna ili nacionalna netrpelivost.Znaci Albancite shto ja organiziraa proslavata treba da bidat sudeni spored istiot zakon bez da se pravi presedan so "tehnicka greshka".

.

Во сите мултиетнички држави се прават прослави, на празници на етничка заедница, на државна сметка (пример, денот на Фламанското знаме во Белгија).

Daleku sme nie od Belgija tamu ako proslavuvaat,togas proslavuvaat cisto od tradicija a ne so nekoja pozadina Velika Siptarija,deka Shkupi bil albanski i tetovo i kosovo,ilirida,Chemerija vo Grcija ,so tie idei nema idnina,Ali Ahmeti e prototip na Milosevich a toa doveduva do vojna i unazaduvanje,so se mesa Ahmeti u idninata na Kosovo koj faktor e toj da odreduva idnina na stranska teritorija ili toa im premina vo navika,ako u grcija ziveat makedonci ne znaci deka treba da gi potiknuvame na nezavisnost bidejki taka ne se pravi stabilizacija vo regionot mada se znae sto ni napravija sosedite vo 1913 ama jebi ga bilo pa proslo,znaci se zalagam za gragjanska drzava a ne za nacionalna.

Lavot напиша:
пак си мешаш баби и жаби....
Прво Фламанците немаат друга држава....
второ 28 ноември е државен празник на Р.Албанија кој се вика Ден на Албанското знаме...и е најголем празник во Албанија, како нашиот Илинден...
Мултиетничка држава е термин измислен за вакви квази-држави како нас...а кажи ми ти една држава во светот која не е "Мултиетничка"
и пак ќе те прашам кога во Албанија ќе се празнува Илинден со ДРЖАВНИ ПАРИ
и зошто има пари за такви прослави, а нема за Македонските празници...
Поздрав

Прво ГЕЛАДАЈ НА ПРАЗНИКОТ КАКО ПРАЗНИК НА ЕТНИЧКА ЗАЕДНИЦА.

Ако тргнеме акко ти, би требало сега Фламанците да си направат држава? Па што ќе им е ним да зависат од Белгијци т.е. Французи?

Тука сме се нашле, и ние и Албанците и мораме да се научиме да живееме заедно.

Второ, ако Албанија е пример (малку тапа пример) за тоа каков е соживотот кај нив, ние треба по тој пример да одиме? Јас мислам, з ана сите да ни биде добро треба да следиме примери на замји кои како МУЛТИЕТНИЧКИ станале „некој и нешто„.

Илинден (пример) се слави на државна сметка.

ABC напиша:
Da i Zoran se shetashe po crkvite niz Bitola predstavuvajki se kako vladika,pa sega go krknaa zatvor za predizvikuvanje opshta opasnost i pottiknuvanje na verska,rasna ili nacionalna netrpelivost.Znaci Albancite shto ja organiziraa proslavata treba da bidat sudeni spored istiot zakon bez da se pravi presedan so "tehnicka greshka".

Зоран не ни ја признава црквата. Албанците кои живеат во Македонија немаат дакви изливи. Не ги ставај во ист кош, те молам.

So neistaknuvanje na Makedonsko zname Albancite ne ni ja priznavaat nitu drzavata pa kamo li crkvata.

astrion напиша:
.Daleku sme nie od Belgija tamu ako proslavuvaat,togas proslavuvaat cisto od tradicija a ne so nekoja pozadina Velika Siptarija

Сме далеку, точно, а јас толку многу сакам да не сме далеку. И овој е патот по кој треба да одиме за да стигнеме, до некое ниво на „нормално постоење“.

Ако едно-две влегуваме во вооружени конфликти само ќе назадуваме. Најповеќе се буни оној кому се забранува.

Ако имаш две врати една отворена и друга затворена поинтересна ќе ти биде затоврената, исто е и со задничкото живеење овде. Ако им браниме, ова па, она ќе прават за инает, и нам да ни брани некој, ќе правиме за инает.

И не знам зошто постојано се гледа на секоја приговор за слобода, кои Албанците ќе го кажат, како на објава на желба за „Голема Албанија„?

Технички, има и Македонци кои ден денес викаат „Солун е наш„, или паѓаат во „несвест“ на картата од Голема Македонија, па ниту Солун стана наш, ниту пак ќе има Голема Македонија.

Јинг а кај живееш ти?
Во земја Дембелија изгледа, каде се е убаво и кокичиња растат и сонцето грее и баба ми се смее...
Албанците немале такви изливи?!?!
Празник на Етничка заедница?
Знаеш ти што е "Етничка заедница"
Последно читав, дека има обид за Фламанска држава-допрва ќе читаме:)
А кои се тие "мултиетнички земји кои станале некој и нешто"
Кажи ми те молам една од нив?
Само немој да ми речеш Швајцарија оти ќе пукнам од смеење...

ABC напиша:
So neistaknuvanje na Makedonsko zname Albancite ne ni ja priznavaat nitu drzavata pa kamo li crkvata.

Море, инаетчијо. Нели и јас реков дека ми пречи што не беше истакнато Македонското знаме?

Ај оди уште еднаш прочитај што се напишав, да не морам на секое да се повторувам.

Lavot напиша:
Јинг а кај живееш ти?
Во земја Дембелија изгледа, каде се е убаво и кокичиња растат и сонцето грее и баба ми се смее...
Албанците немале такви изливи?!?!
Празник на Етничка заедница?
Знаеш ти што е "Етничка заедница"
Последно читав, дека има обид за Фламанска држава-допрва ќе читаме:)
А кои се тие "мултиетнички земји кои станале некој и нешто"
Кажи ми те молам една од нив?
Само немој да ми речеш Швајцарија оти ќе пукнам од смеење...

Онаа која астрион ја нарече „далеку од нас„.

Добро? Зошто не читаш се со ред?

И да.. што и фали на Швајцарија? Можеме да сакаме да бидеме Швајцарија, а можеме да сакаме да бидеме Израел.

Што повеќе ви се допаѓа?

Back
На врв Bottom