ТЕХНИЧКА ГРЕШКА!

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
Струмичанец, што имаш направено ти за Македонија? Колку луѓе си убил или претепал до сега?

astrion напиша:
Pa ke ti se povrakja kaj zensko moze da ponese razgovor za tolku osetliva tema kako sto e drzavata

Да де, а „маж„ како тебе може.

Не ми одговори, дома со тепање се справувате еден со друг?

Acid напиша:
Струмичанец, што имаш направено ти за Македонија? Колку луѓе си убил или претепал до сега?
Abe tipce povekje za Skopje koga ke go granatirale Albancite ili neznamsto ke si prasam kurot so ke dojdam kako rzervist ima sami da go branite pederi skopski ,ima so gzoite da go branite,inaku doma ziveam sam pa nema koj da mi pravi problemi imav macka ama se kaci na masata i ja ubiv pozdrav do ying yang

astrion напиша:
Abe tipce povekje za Skopje koga ke go granatirale Albancite ili neznamsto ke si prasam kurot so ke dojdam kako rzervist ima sami da go branite pederi skopski ,ima so gzoite da go branite,inaku doma ziveam sam pa nema koj da mi pravi problemi imav macka ama se kaci na masata i ja ubiv pozdrav do ying yang
Ти ќе да си озрачен со радијација... Имаш жолт картон за навредите, следниот пат одиш на бан.

Не можам да ти докажам некои работи зошто си природно туп и ограничен, не се ни замарам, само те опоменувам. :icon_roll

Acid напиша:
Ти ќе да си озрачен со радијација... Имаш жолт картон за навредите, следниот пат одиш на бан.

Не можам да ти докажам некои работи зошто си природно туп и ограничен, не се ни замарам, само те опоменувам. :icon_roll

Ti ako si pameten nema da koristis malogragjanski frazi i da padnes na moe nivo a i ne si kompetenten da kazuvas koj e tup a koj e glup ,inaku bombi ne me plasat a ne banovi,jas si go kazuvam samo mojot stav za Makedonija so cel da deluvam suptilno na zaspaniot makedonski patriotizam a ti ako si administrator ne znaci deka ke mi go uskratis pravoto na revolt,a se pravis promoter na demokratija deka Albancite imale pravo i znameto od 50 metra da go zakacat.

astrion напиша:
inaku doma ziveam sam pa nema koj da mi pravi problemi imav macka ama se kaci na masata i ja ubiv pozdrav do ying yang

Сигурно не живееш сам од раѓање? Како беше кога не живееше сам?

astrion напиша:
Ti ako si pameten nema da koristis malogragjanski frazi i da padnes na moe nivo a i ne si kompetenten da kazuvas koj e tup a koj e glup
Очигледно морам, инаку не би ме разбрал. Не сме на исто интелектуално ниво за да конверзираме. :-)
astrion напиша:
,inaku bombi ne me plasat a ne banovi,jas si go kazuvam samo mojot stav za Makedonija so cel da deluvam suptilno na zaspaniot makedonski patriotizam a ti ako si administrator ne znaci deka ke mi go uskratis pravoto na revolt
Немам намера да те плашам, те потсетувам на правилата (кои најверојатно не си ги прочитал) и те опоменувам дека ќе „пиеш“ бан ако продолжиш со навредите. Неможам да ти го „ускратам“ правото на револт, ама можам да ти го скратам „правото“ на пристап на форумов.

astrion напиша:
,a se pravis promoter na demokratija deka Albancite imale pravo i znameto od 50 metra da go zakacat.
Рече некој дека имале право? Реков јас такво нешто?

Напротив, ти улета со бомбастични изјави од типот:
astrion напиша:
Vo Strumica na vremeto imase edna familija Albanci ama sekoj den kotek i si zaminaa so ke pravat jadnite a vie dremete bidete civilizirani moze eden den i ke ve ebat u gzot pederski.
Од таму и жолтиот картон. Не си дете, размислувај. Никој не ти забранува да пишуваш со аргументи (па дури и без), пристојно и без навреди. Уште еден испад и знаеш што следува.

yin yang-Сигурно не живееш сам од раѓање? Како беше кога не живееше саm?

Pa najverojatno koga sum bil mal i sum gledal crtan film tatko mi ne mi stavase 50 metra zname na televizor za da nemoze da gledam ,treba malce respekt da imaat Albancite zatoa sto se im dadovme i seuste sakaat a toa se gleda deka ne e vekje za sozitelstvo tuku cist nacionalizam ama veke nie se naviknavme najverojatno na toa pa sega i normalno ni e toa,ima popametni raboti od orelot za gradenje doverba i sozitelstvo,ako tolku si go saka znameto ne mora pred oci da mi go stava neka si go istetovira na celoto stvarno nemam protiv ,so sum dolzen jas koga ke odam u Skopje da gledam albanski znaminja po celo Skopje,a najmalku znaminja na bedni kriminalni drzavi ,jas odam u SK da uzivam ne da mi se rasipe denot,ako sakam takvi raboti ke odam u Chechenija ne u Skopje.

Види, си го славеа празинкот. Тоа не можеш да им забраниш, законот вели имаат право да истакнат обележја на заедницата од која потекнуваат, и тоа не можеш да им забраниш.

Мене прво ми пречи што немаше македонско знаме на прославата, како државно знаме по устав. А и малку ”боде очи„ ова што знамето беше преку цела стоковна, ама нема закон за тоа колкаво треба да биде. Веројатно (се надевам) на тоа алудираше Макрадули ”Да видиме како ќе биде со законот за знамињата„. Јас сум на пример за тоа, да има под мора (без приговори) да стои и македонско, и можеби, да се има некакво правило за тоа каде и со колкава големина треба да се знамињата на таквите прослави (едно правило за сите знамиња).

astrion напиша:
so sum dolzen jas koga ke odam u Skopje da gledam siptarski znaminja po celo Skopje,a najmalku znaminja na bedni kriminalni drzavi ,jas odam u SK da uzivam ne da mi se rasipe denot,ako sakam takvi raboti ke odam u Chechenija ne u Skopje.
Во Скопје сум роден и уште живеам во него. До сега имам 2-пати видено албанско знаме. Еднаш на свадба, а еднаш на некој протест. Што тропаш? Скоро секоја недела поминувам и во Чаир и на Битпазар. Албанско знаме сеуште немам забележано. Ти кај ги виде албанските знамиња по цело Скопје? На Google Earth?

Vo sushtina ne e do "moronskiot" praznik koj se proslavuvashe i vo Albanija no voopshto ne beshe tolku glamurozen.A koga veke sme za "sozivot" pod prisila togash tie shto forsiraat sozivotot treba da gi reshat prvo osnovnite parametri koj ke go gradat toj sozivot pa potoa da ni go "pikaat" sozivotot vo nashiot zivot.Ako ne se kaznat organizatorite na praznikot spored goleminata na samo ednonacinalnoto stransko zname vo mojata drzava jas ne sum spremen da gi platam davackite koj mi se odredeni kako davacki za podobar socijalen zivot i finansiranje na zdravstvo,odbrana pa i red i mir.Daj bidete realni i sami prosudete dali vo nekoja sosedna drzava mu pikaat bandera vo oko na narodot a mu vikaat deka bilo samo slamka.Pa moronite na vlast site ne uveruvaa deka Makedonskoto zname ke se "mafta" nasekade i vo sekoja prilika koga ke se razviori albanskoto shto nikogash nema da bide povisko od Makedonskoto.E sega istiot toj MORON vikan Jani Makraduli treba da mi se izvini mene a i na celiot Makedonski narod dokolku ne saka da go plukame po forumi i na ulica za "smiruvackite" uveruvanja vo vremeto koga se noseshe zakonot za znaminja.

yin yang напиша:
Види, си го славеа празинкот. Тоа не можеш да им забраниш, законот вели имаат право да истакнат обележја на заедницата од која потекнуваат, и тоа не можеш да им забраниш.

Мене прво ми пречи што немаше македонско знаме на прославата, како државно знаме по устав. А и малку ”боде очи„ ова што знамето беше преку цела стоковна, ама нема закон за тоа колкаво треба да биде. Веројатно (се надевам) на тоа алудираше Макрадули ”Да видиме како ќе биде со законот за знамињата„. Јас сум на пример за тоа, да има под мора (без приговори) да стои и македонско, и можеби, да се има некакво правило за тоа каде и со колкава големина треба да се знамињата на таквите прослави (едно правило за сите знамиња).
како излегоја сите поголеми католици и од Папата...цццц
Ако им дадеме знамиња побрзо во Нато ќе влеземе нели?
Кажи ми ти Јинг во која држава во светот, со државни пари се финансира прослава на туѓ државен празник...
Замисли си ти, во Франција да се прославува Англиското знаме?
Или обратно....
Секоја држава си ги прославува своите државни празници...а не туѓите
А кај нас нема пари за прослави за годишнини на ВМРО, нема пари за прослави за помени на Македонски Херои, а има пари за прослава на албанско знаме (кој покрај другото е Национален празник на Р.Албанија)
Замислете си вие во Албанија со државни пари да се празнува Илинден...и сред Тирана да се развее Македонско знаме....
А за момчето од Струмица, наполно го подржувам со една мала забелешка...не се брат Скопјаните- педери...сите сме и во скопје, и во Битола, и во Струмица и кај мене во Прилеп...педерчиња колку сакаш на кои најголемата желба им е да заминат во јабана....
Ама како и да е...
Мајка Македонија други ќе роди, ќе ја ослободат...
(од Македонска народна песна)

yin yang напиша:
Ако за тебе е нивен национален празник „моронски„, па кој ќе им забрани твојот национален празник да им биде „моронски”?

Абе што ви е вас проблемот? Вас не ве боли таквоето што го нема македонското, ами што било албанското. Само „да ги нема„, „метастази„ биле... проблем се нетолерантни луѓе кои веднаш викаат „ура ура, ајде да се тепаме„, а не е проблемот прославата.

Славиме и ние, нека слават и тие.

Абе аман до кога со овие посрани филозофии-ние сме либерални и ќе дозволиме се на секого па дури и тој да ни се качи на глава зошто нели ние сме напредни и само така ќе влезе у ЕУ!?Секој ден ги слушам СДСМ на ТВ како дробат за ова и тука ли треба да ве слушам?!
Кој им брани на браќата бре да слават?!Али покрај тој огромниот орел албански да стаеа едно сонце колку да знаеме дека се свесни дека живеат во Македонија а не во -од цел свет заборавената-Албанија!
А Acid прошетај убаво низ Чаир и убаво види нагоре каде се обесени преку цела година тие знамиња пошто незнам како случајно не си ги видел кога се таму цело време! Барем за тоа нема муабет!
Убаво кажа astrion не збориме за тепање зошто џабе ќе ги тепаш ги утепал нив горниов него да се најдеа 10 души барем со знамето наше да поминат од таму ...ама нема такви...
Али нека ви биде на вас Красничи и Али Ахмети херој пошто нели зошто да не?И они се луѓе -па ќе видиме до кај ќе догураме.Само да не се жали никој кога вашите деца ќе учат на албански зошто едноставно така ќе мора и нивната посрана историја ќе мора детално да ја проучува секој!
А за тоа какви луѓе се?!Влезете у ГУЦ средното и прошетајте - па вратете се со импресии како јас и ќе збориме...ајт:icon_mad:

Океј е, ме мрзи да пишувам. Ја одустајем. Ова е вечна дискусија.

Acid напиша:
Во Скопје сум роден и уште живеам во него. До сега имам 2-пати видено албанско знаме. Еднаш на свадба, а еднаш на некој протест. Што тропаш? Скоро секоја недела поминувам и во Чаир и на Битпазар. Албанско знаме сеуште немам забележано. Ти кај ги виде албанските знамиња по цело Скопје? На Google Earth?

Jas nemam nisto protiv nekoj Albanec koj si raboti posteno,gi pocituva zakonite,neka se skoluva na albanski nikoj nema pravo da im uskratuva nisto se slagam so toa ne sum nacionalist ama toa so se sluci na SK Ilinden bese cisto dokazuvanje deka Albancite se semokjni mozat se vo drzavata,sega i Skenderbeg ke ni go stavat utre i UCK spomenik-neli e toa vekje nacionalizam,utre ke ni predlozat deka mora i albanskiot da go znaeme ,pa dobro se zaprasuvam dali e toa demokratija?Da mi kazuva malcinstvoto sto da pravam,da ja menuvaat istorijata kako sto mi odgovara,pa za toa li glasav za SDSM,nekoj treba da snosi odgovornost,jas ne sum za vojna jas sakam site da vozime dobri koli i da zimame 500 evra plati ama kako sto gledam nekoi albanci veke imaat po 10 miliona evra veke pa nemaat so da rabotat bidejki veke se imaat i ajde ke se borime za albanskata kauza,ke gi podmituvaat mediumite,ke finansiraat nekoi institucii za da se premolcat nekoi raboti,jas taka raymisluvam ako nekoj e protiv neka dokaze so fakti deka ne e taka

ß

Back
На врв Bottom