Teтово

• Креатор на темата Креатор на темата JoCkI
  • Време на започнување Време на започнување
Најлесен начин да го намалиш загадувањето за 43% беше затворање на Југохром.
150.000 жители загадуваат речиси колку Југохром сам.

Следно е да се гонат тие што палат ѓубрива, ама колку што имам прочитано кога граѓаните пријавуваат никој не излегува на лице место, сомнително нели.

Најлесен начин да го намалиш загадувањето за 43% беше затворање на Југохром.
150.000 жители загадуваат речиси колку Југохром сам.

Следно е да се гонат тие што палат ѓубрива, ама колку што имам прочитано кога граѓаните пријавуваат никој не излегува на лице место, сомнително нели.

Ама незнам дали несваќаш или несакаш да ја видиш реалната состојба, а таа е дека пиковите не се ни најмалку намалени со пред и после југохром. Падот на процентот е поради ветерот кој го расчисти воздухот на 3-4 дена и падна плус снег. За време на снегот додека паѓаше беше околу 40 што е катастрофално. Тој податок не е толку меродавен затоа што не се истите временски прилики и затоа неможе да се земе тој процент за показател дали е намалено или зголемено. Додека имаме пикови од 800 пм загадувањето не е намалено ни 1%. Сонеработењето на југохром не треба да помине ни 200. Еве земи периоди од југохром кога работел нон стоп и тогаш процентот не е ист. И друго да беше проблемот југохром кога се расчисти воздухот загадувањето не ни требаше драстично да се зголеми. И имаме среќа што се стопли времето али нека падне магла се кладам дека пак ќе оди на 900пм. А оној од еко герила на алсат кога го гледав дури тврдеше дека со 80% југохром учествувал во загаденоста.
Значи логички и 100 пати сум пишал југохром работеше цела година по 24 часа без престан, доколку е до него по логика треба да е и константно загадувањето а не во различни периоди различни вредности. Значи проста логика и не е некоја филозофија и тешко да се согледа доколку намерите се искрени и со цел да се решат ама вистински да се решат.

Само мене друго ме плаши што мислам дека ни протести нема да помогнат а тоа е нашата свест која штосамите не сме свесни и не се превзема ништо. Се ложат палети некои си неквалитетни кој не се правени како оригиналните и содржат пластика како што се збори и се поевтини за 100 денари. Најпрвин треба да се забрани тие да се продаваат. Потоа струјата да се намали за да се вратат пак да се греат на струја, бидејќи за 50% повеќе е греењето на дрва и најголем загадувачи според мене се возилата кој никаков стандард за еко немаат и ни нафрлаа од запад нивното ѓубре. Убаво викаа пре неколку години дека сето ѓубре западот го чисти и ни го праќа кај нас.

Како и да е негледам јас излез од кризава ни пак верувам дека протестите нешто ќе сменат кога самите ние не сме свесни.

Одлично и ја сакам да верувам во податоците на државните институции. Која дрога треба да ја земам прво?
Некој би рекол, дека УЧК министерот на тоа министерство (кој патем треба прв оставка да си даде после состојбата во која се наоѓа животната средина), би бил еден од првите кои би сакале конечно да се истреби каурското влијание од тетовско.

На страна фактот, што според податоциве, овој јануари кога е за 43 посто помало загадувањето у Тетово, пак е за околу 100 единици полошо од скопскиот просек у прошлиот позагаден јануари.
Али ок, треба да се радувате. Сега имате само од време на време 800, а не цело време. Не е тоа ништо. Битно Југохром не работи. Нема потреба више за протести сеа се дише ОК (y)

Bas bi sakal da ti stavam bullshitometer.

Последно уредено:
Џабе и со инка да ставаш.
2-3 дена поголемо загадување и им паднаа процентите од 43 на 39,да не остане вака цел месец ќе мислат после дека Југохром позитивно влијаел врз загадувањето:icon_lol:

Дајте некој друг моабет, ми здосади више да слушам и читам само за загадувањево.

Ај да организираме фудбал на пример сега имате и во Непроштено Арена ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom