Teтово

• Креатор на темата Креатор на темата JoCkI
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ќе навратам, и така ми се игра ПЕС. А кај се наоѓа?

Kaj
Ај ќе навратам, и така ми се игра ПЕС. А кај се наоѓа?

Kaj Арби влези у споредната улица накај кладилниците, и право ќе идеш до крај, и нема да го промашиш, до Супер Сингл кај што беше порано....

PES?
Ако идам низ или у Тетово, ќе глеам да поминам у играчницава.
Не за друго, него за да ве здрвам сите таму, што мислите дека знаете да играте PES.
Може?

Nesto slusav deka Ecolog go zemal trgovskiot vo centar.Spored informacite sve ke se rusi ,i ke se izgradi eden nov super moderen trgovski centar.I denes bev na parkingot pod trgovskiot ,bese sve renovirano super izgledase.

942089_520784621311517_1790218928_n.jpg

Филмски фестивал во Тетово
4D21100719EA214F981424B42BA72AC5.jpg

Центарот за балканска соработка ЛОЈА од Тетово од среда до сабота по вторпат ќе го организира филмскиот фестивал Watchout. Карактеристика на фестивалот е што проекциите се на отворено во дворот на Музејот на тетовскиот крај - Музејот на КПМ во Тетово. Целта на фестивалот е изградба и подобрување на културната инфраструктура во градот.

-На годинашниот фестивал аплицираа автори со вкупно 60 филмови од 27 земји од 5 континенти. Филмовите се поделени во три категории - кратки играни, документарни и експериментални и анимирани филмови. Според тричленото стручно жири за најдобар документарен филм е прогласен филмот “Revolutionary memories od Bahman who loved Leila”, од авторката Фархаз Шарифи од Иран, најдобар филм во категоријата експериментални и анимирани филмови прогласен е “Sisters” на авторката Леа Видаковиќ од Белгија и во категоријата на кратки играни филмови за најдобар е прогласен филмот “Chloe” на Марк - Оливер Комо од Канада“ - рече организаторот на Watchout Александар Стојановски.

Кај да барам рачен вилушкар во Тетово?

Кафирите ставиле!

Протести ќе има?
Палење црква?
Тепање кафирчиња?

(или тоа се редовни активности)

Освен тоа бомбата е пронајдена близу џамија.

Ти падна во вода ломотењето против муслиманите и албанците, како тие ги измачуваат христијаните.
Исламофоб и албанофоб најголем си!

Да те прашам, уште ги бојкотираш гумите за џвакање Орбит? :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom