Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Од каде да знам дека си ми конкуренција не ги видовме твоите:pos:

Јас знам. Ќе ти ја пратам сметката од психијатарот, ме издепримира. Да не одиме оф топик, стави ги сликиве во темата за цицки, па да се префрлиме таму со муабет, на соодветна тема.

Јас ја ставив за тетовазата ама ти кога ја виде помисли дека ти сум конкуренција, од тетожата за цицките се запнавте.:pos:

Другарче, поговорката Господ да те чува од женска беља не е за џабе кажана. Колку повеќе се контраш уште полошо станува. Повлечи се машки и полесно ќе поминеш. Вака само ни даваш идеи до утре сабајле уста да не затвориме :)

31548_1325579901034_1895041_n-jpg.68360
Maшала добра цицка држиш :icon_lol:
Уште пирс ти фали на брадавици :pos:

Многу сакам да ја истетовирам ама незнам што значат симболиве, да не случајно ја има некој сретнато негде?

Attachments

• 264436_10200378024511314_122682043_n.jpg
    264436_10200378024511314_122682043_n.jpg
    54,5 KB · Прегледи: 138
Многу сакам да ја истетовирам ама незнам што значат симболиве, да не случајно ја има некој сретнато негде?

Моја препорака е ако сакаш ваква тетоважа да ја направиш некаде во азија каде што ке може точно да ти ја напишат - канји симболите во секоја земја во азија имаат различни значење,кој поради дијалекти а некои пак поради спротивните верувања на едни народи од други.
Ова ти го пишувам затоа зошто јас се истетовирав во Сингапур и на мојата тетоважа добив само два симболи кои неможев да ги најдам никаде на интернет како целосен збор.На интернет има неколку сврзани зборови но јас не би рискирал да експериментирам дали тоа точно значи како што е преведено - едноставно преголем ризик.
Да е хороскопски знак на кинески или некое едноставно зборче како љубов или болка ај се согласувам може и ке го најдеш - но пак проблемот е што ке означуваат симболите кога ке ги наредиш еден до друг.
Чисто препорака ;)

Има многу артисти од азија кои посетуваат конвенции по европа,па дури и во соседните земји,кај нас сеуште не гостувал ваков артист кој би можел да ти направи ваква тетоважа со 100 % сигурност за значењето на симболите.Следи ги конвенциите во соседните земји,ке најдеш артист за тоа не е проблем!

Сакам ова да го истетовирам any ideas where ? :)

images

Сакам ова да го истетовирам any ideas where ? :)

images

Зависи од големината - според големината и местото,ако е помала на поскриено место ако е поголема на поотворено :)

еве неколку кои ми се допаѓаат, инаку немам досега направено ако правам здравје од наредна година може да направам некоја али да не е многу на видливо место
http://tattoo-addiction.skyrock.com/3075514731-Legio-Patria-Nostra.html
landing-eagle-tattoo-design.jpg

сакам нешто на раката да тетовирам само да размислам за текстот како на лазар ангелов на бицепсот што му е доста интересно ми изгледа
http://jefffsbeardboard.yuku.com/topic/20156

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom