Тетоважи и пирсови - се` за нив од здравствен аспект!

• Креатор на темата Креатор на темата Ivy_K
  • Време на започнување Време на започнување
Pa ako mislis na toa deka moze se da se sluci ke ja izgubis hrabrosta da stavish a i moznosta da probas..

ајде пак ти јас ти кажувам за добро :helou::helou:

како сакаш , но по дома , парк , влез и на улица не се прави сериозна ствар!!!:wink:

а за храброст или можност ке си ја имаш али и битнот дел Сигурност!!! :wink:

ако имаш компликација имаш кај кој тоа да се обратиш а вака уште толку некој да те лаже и да те унакази...

Читкај те по нет барем какви се последици има и пробајте да сватите( вие малолетните особено) дека со овие ствари нема играчка и треба навистина сериозно да се сватат. Ипак се работи за крв, има и сида, хепатитисот е најприсутен кога се во прашање иглите....

Деца не си играјте со оган...јас еднаш сам се бушев на веѓа и ради таа глупост сега имам лузна...зато ке одиш ке си платиш,ке те испирсаат,ке си ги користиш сите третмани и со здравје да си ги носиш.

ајде еве видете проста гнојаница која води кон внатрешно гоноење

fvv77l.jpg

2gt81nn.jpg

овие гнојчиња можат да пораснат или да се затворат целосно покрај целата веѓа, и да почнат внатре....

Zlobnica ептен ке ги уплашиш а јас намерно бирав некои сликички што не се олку страшни:):):)

иначе тој пирсинг го имаше едно девојче кое јас го знамм па ми go сподели искуството а сега се и е ок(после интензивно лечење на местото ) само кажа дека никогаш повеќе не би презела нешто вакво на своја рака :)

jas se pirsav na pupak kaj malo pred 5 godini i nikogas ne sum imala nikavi problemi kako na pr. gnoenja i sl. a mnogu pati sum menjala pirsovi taka da ako sakate da se pirsate idete kaj nego :)

да пазете после и какви пиросви мењате:)

Летното време на плажа се дешава од сонцето да кородира металот па да има проблеми :) Значи пазете и од каде ги купувате пирсчињата:)

heeh interesna tema,jas sama se imam pirsano i sum imala sreka ,samo ednas mn gadno se zeznav koa pirsot go izvadiv uste po nepolni 12 casa , go menjavav neso... :/ustata mi potece i bolese mn mn mn .zatoa ne go vadete pirsot barem nedela dena od koga ke go staite ;)inace prasanje do iva :sum imala nekolku pati na razlicni mesta na usta pirs ali sum gi nosela po mesec dva i posle ke mi zdosadat gi vadam i neam dupce.ama od ovoj posledniov so go nosam vise god dena ,nikako dupceto da mi se zatvori i me nervira.ima spas ?

Ива, гледам ептен си искусна во овие работи..
Си иам клаено пирс на стомак од пред скоро пред 9тина месеци..Се е ок, само кожинката на шо се држи пирсот постепено ми ослабва, ми се намалва, дури ми е страв дека ќе ми се скини.
Иначе, носам висечки пирс, а иам и обичен, ама поцакано ми е со висечкиот.
Можно е да се скини кожинчето?

пирсот (после пирсање се вади после 20 дена) не смее да се вади и да се мења!

Ова е 1 правило за пирсовите околу негата после!!!!!!

последица е токму ова незацелена дупка. гноеви....

Каде точно ти бил пирсот на уста??
Иначе со мачкање на местото со Гентамицин се заздравува:salut:

иначе после некое време да нормално е да се потзатенчи местото , особено кога се носат тешки пирсови ( висечи) :):) и јас ги сакам највеќе
:):) ама поради ова не ги носам стално :):)

Сеа друга работа е и како се пирсало местото пошто некои пирсери не зафакаат точно од кожичката па ете и се тенчат побрзо а и од самиот пупак....
има некои кај кои е сеуште внатре топчето од раѓање па пирсерите пирсаат многу горе и бидејки е ризично обично таа дупка е потенка :pipi:

++ совет еве ти , :wink: не носи нон стоп таков пирс! носи си од обичните значи само оние со мало топченце а ако сакаш да се дотераш
:):):):)

стави таков
:):)

поздрав до сите!!!

пирсот (после пирсање се вади после 20 дена) не смее да се вади и да се мења!

Ова е 1 правило за пирсовите околу негата после!!!!!!

последица е токму ова незацелена дупка. гноеви....

Од ко го кладов пирсот, го извадов после месец, месец и пол, и ништо не ми беше. И нон стоп имав обичен пирс. Сега, последните недели почнав да клавам такви висечки пирсчиња.

Каде точно ти бил пирсот на уста??

Збораме за пирс на стомак..Се збуни?..:)

Иначе со мачкање на местото со Гентамицин се заздравува:salut:

иначе после некое време да нормално е да се потзатенчи местото , особено кога се носат тешки пирсови ( висечи) :):) и јас ги сакам највеќе
:):) ама поради ова не ги носам стално :):)

Сеа друга работа е и како се пирсало местото пошто некои пирсери не зафакаат точно од кожичката па ете и се тенчат побрзо а и од самиот пупак....
има некои кај кои е сеуште внатре топчето од раѓање па пирсерите пирсаат многу горе и бидејки е ризично обично таа дупка е потенка :pipi:

++ совет еве ти , :wink: не носи нон стоп таков пирс! носи си од обичните значи само оние со мало топченце а ако сакаш да се дотераш

стави таков

поздрав до сите!!!

Го мачкав и со Гентамицин и со други средства дур беше во фаза на заздравување. Пак ќе речам, никогаш не сум имала проблеми со гноење и такви работи..Зато се зачудив оти почна да ми се танчи местото.
Ете, и сестра ми има пирс, а та уште на почетокот почна да носи висечки пирсој па не и е истанчено кожинчето.

стави таков

поздрав до сите!!!

Фала за советот. Ќе го применам:smir:

Еј ме исплашивте со сликиве.. Не се пирсам на уста и на веѓа сеа :nesum:

Ива да те прашам..
Пошо ја ептен сакам да се тетовирам на долниот дел од стомакот како шо е до коската таму на крај - знам дека боли не збори жити се :pos2: Него.. 15 иам а незнам колку ми се дочекува искрено.. Али ипак.. Кога е најдобро таму да стаам тетоважа? Зошто вака знам дека може ептен да се растегне зашо ипак мала сум иам време за растење.. Ама 16-17 е Ок за таму да се стај нешто? Или рано е уште?

ааа мунтиииииииииииииии :pos2:

по ред:):):):)

значи јас зборев за пирсот на стомак :) нормално е да се истенчи по малце , сега ви викам за овие ствари е и до организмот понекогаш , одбивање метали ова она... и до самото времетраење на носењето ....

Значи ти неможеш да очелуваш дека 1 год. и после 6 г ке е иста дупката, растеш , здебелување , слбаеење , пирсови со рзлична дебелина на шипката....:):)

има поише аспекти....

Тое е за писров на стомак!:)

е сеа за тој на устата...
види ако не со кремата а ако не помини на дерматолог....

а за тетоважи:) мора да имаш 18 или со дозвола од родител ако идеш у профи студио...

е сеа од здраствен аспект не би требало да има проблеми од 17... БАр!

зашто со спортување , растење , може да дојде до мењање на кожата ова она ,заебанции па не за др тетоважата нема да испадне ок....

Значи нај ок е бар да е тоа после 17 ....

и секако со правилен афтеркер особено во 20 дена:)

Иначе болката мислам дека пишав у предходните ствари:):):):)
не е јака се осека 5 мин но се зависи и до психата, а и до желбата!

Потребно е тој ден да си добро наспиена , јадена , да не се мсили на тоа (писхолошки) како на нешто болно или ајде се лугево умираат таму :pos2:

а ако толку ве интересира дај ајде кажи која тетоважа па да ти кажам дали има болни моменти :):):)

Нешто како ова.. :pipi:
Тоест по можност исто како ова :pipi:
Едит - Ама сум скромна нели :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom