Тетоважи и пирсови - се` за нив од здравствен аспект!

• Креатор на темата Креатор на темата Ivy_K
  • Време на започнување Време на започнување
hah nemora de nesto posebno da se desi ne e preporaclivo se menja telto , na pr ne si ist kako na 15-16 i na 20

svakjas.....

U toj smislol milsev sekako ako se meja i naglo tezinata od 120 do nekoi 60-70 kg, treba da imaat u predvid ovie a i onie koi mn vezbaat u teretana....

No sepak :) zavisi i sekako najmnogu d toa kade ( na koe ) mesto e tetovazata:)

Не сум толкав бе..:pos: А у теретана не спијам 24 саата. :)

Иначе на рамо ми е

Не сум толкав бе..:pos: А у теретана не спијам 24 саата. :)

Иначе на рамо ми е

супер , немаш никаков проблем тогаш ,ako е во процес на задравување само редовно мачкај со Јекодерм :)

поздрав!!:)

И ја планирам да ставам тетоваза на десната плешка.. некаде измеѓу плешката и р'бетот.. ама имам 17 години и 5 месеца :) ке ми стават ли.. да не бараат некои се дозволи од родител и такви глупости...? и дали би можело да има некои проблеми?

Нема да имаш проблеми:) За болка не се секирај и јас имам на тие места (дури и подоле) :):)

Иначе еве помини кај Ице (Savage Needle) Sr и распасај се;)

Поз ,што Ви треба тука сум ;)мило ми е ако темава помага :)

Да да кај него ке идам.. само не знам дали ке се нафати затоа шо неам 18 години.. и тоа ме кочи да одам да се тетовирам.. иначе од дамна сум си решена :).. нејкам ко ке одам таму да ми казе '' девојче мало си немаш 18 '' :)

ах мислам дека ке средите ;) + Ице е супер за тетовирање! Да не сме оф топик ако нешто треба пиши пп :):)

поз:):)

која големина (отприлика) тетоважа може да се добие до 100 евра во боја?

фала однапред

Тетоважа на заби е најнова мода во Велика Британија пишува лондонскиот весник Тајмс. Основач на новиот стил е американскиот дентист Стив Хевард, кој ја создал технологијата, која овозмужува на забните коронки да се нанесуваат натписи .
Многубројни приврзаници бараат на забите да имаат портрети на британските кралеви, принцезата Дијана,дури и Бекам.
Хевард прима нарачки и по пошта - за што неопходно е да му се испрати мидел од гипс од забот што треба да се украси како и текстот,или сликата.За 80 долари добивате готова коронка која се става над забот.
1.jpg

4.jpg

5.jpg

3.jpg

6.jpg

9.jpg

14.jpg

јас ке ставам тетоважа сега ко ке си одам у струмица , сеа имам 2 варијанти и неможам да се одлучам каде да ја ставам :) ај хелп ...

Јас сакам исто како другар ми иста тетоважа и на исто место ичката го тетовираше него :)

320342_base.jpg

јас имам пријател дине од струмица , тој добро тетовира , па незнам дали да одам кај ичка или кај дине , ИВА ШКОРПИЈА што велиш ???

Јас имам headless cross баш под десната слабина (20 cm десно од пупак :)), има едно 3 ипол години, па баш сакам да ја средам, пошо почна да избледува по малце, башка тоа што ме тетовираше другар почетник, на кој му бев 6ти или 7ми клиенат, али нема везе ме среди топ, е сеа шо ја запоставив малце , па затоа се јавија овие бедови...башка сакам и да си лупнам

design1.jpg

па ми треба совет или препорачка за некој профи артиста од Скопје, не мора подалеку, btw извинете што ме мрзеше да ги читам постовите од претходните страни, гарант има некој, ако па не е дозволено рекламирање и слично, нека ми пише пм :) ае позз

Ааааааааа ке ве карам не ми ставајте тука сликици од тетоважи или новости тука убаво пишува се за тетоважите и пирсовите али од здраствен аспект!

И јас знам за тие новости кои не се ни таттоо и за скарфејс и за тетовирање на очи( има на google видедете):helou::helou::smir:

Иначе манс се зависи и како ти е правена тетоважата односно со каква боја ( огранска ,дисперзија...) за тоа да може да се повтоори или да се направи кавер.

ако си нешто заинтересиран пиши ми на лп со се сликичка:):):)

Истово дечки ако имате било какви прашања освен овдека од темава има и лп

само темава нека е за она за што е наменета.

Кај Ичка или кај Дино ( се знам со двајцата) може да се тетовирате секако :pipi: за мотиви барајте ме по пп или на темата за таттоо сликичи во мода и убавина тука само за проблемчиња околу заздравување , прашања , совети:smir:

Мене лично многу ми се гадни. :) иначе што сум читал по списанија знам дека ја загадуваат крвта ја троваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom