Тетоважа, трајна или привремена?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385
Конечно буквата е покриена...јеееаааа.
Еве сличе од првата:
tattoo1.jpg

И еве од втората (ова е непосредно после тетовирањето:wink:):
tattoo2.jpg
.

значи и дефинитивно ќе си ставам
После нова година ќе си ја правам само немам одлучено каде у кое студио?
Дај нека каже некој што има ставено како е задоволен и што препорачува
позз

за другарот погоре россонеро ако веке си решил да ставаш стави некоја добра тетоважа

Attachments

• 02072008240.jpg
    02072008240.jpg
    153,8 KB · Прегледи: 3
Воџа, фала ти за советот...ама тоа што сакав тетовирав (костури не сакам на мене:toe:). Сега засега ќе останам на овие две.....да видиме до кога.

Воџа, фала ти за советот...ама тоа што сакав тетовирав (костури не сакам на мене:toe:). Сега засега ќе останам на овие две.....да видиме до кога.
Не брат ме свати погрешно не е за костурите стави тетоважа во боја немора да е костур да биде добра капираш тоа ке ти стое цел живот иначе твојата спрема мојата да не правиме муабет :))

..Кога би ставала *мора тоа да го биде еден дан * би ставала трајна. Но ќе се помачам за да најдам или пак своја тетоважа која ќе има огромно значење за да не се каам еден ден што сум се тетовирала :pipi: зашто има луѓе кои само онака ќе се тетовираат трајно а теттоважата никакво значење и по некое време ќе посака нова па се кае.

Трајна е најдобар избор за оние што се љубители на тетоважите. Јас имам на глуждот на ногата и многу е мала ама секогаш кога ќе ја погледнам на неа гледам не како на некој тренд туку како на нешто што го сакам , нешто што ми значи нешто што ми се допаѓа како ми стои. Многу ме болеше додека ми ја правеа , ама многу треба да се пази и кај кого се изработуваат трајни тетоважи, затоа што една моја другарка ,,закачи,, таква инфекција што буквално беше со ,,едната нога во гроб,,
Така да кој сака што сака нека прави, на кој му е ќејф нека си прави тетоважа, ама секогаш нека се грижи за себеси(правење и одржување потоа), не е тоа мала работа и сепак сноси одредени консеквенци (пр. можности од инфекции, исфрлање на бојата од страна на организмот доколку се создадат антигени т.е. некои тела не можат да поднесат одредени бои и нормално ризикот- ,,не ми се свиѓа веќе не ми е закон тетоважата,, итн.)

..Кога би ставала *мора тоа да го биде еден дан * би ставала трајна. Но ќе се помачам за да најдам или пак своја тетоважа која ќе има огромно значење за да не се каам еден ден што сум се тетовирала :pipi: зашто има луѓе кои само онака ќе се тетовираат трајно а теттоважата никакво значење и по некое време ќе посака нова па се кае.
ne sum protiv tetovazite no sepak stvarno koga ke resis odberi nesto eskluzivno i sto ke ti odgovara na tvojata licnos i sto dostoinstveno ke go nosis i nema da ja kries

трајна нормално....шо има да се залажвам...ако е за привремена ке земам ке си клавам од оние шо има кај проматарите по 20 денари и ке си лепам на мене....иначе бев некни по не знам кој пат да видам да одберам ама не знам за шо да се одлучам...не клавав ради една личност ми велеше дека е грдо...се надевам нема да се каам...ама кефот е голем....

Веќе ако бирам привремена, а најдобро никаква :wink:.

bi gi tetoviral iminjata na moite deca so staroslovenski bukvi......trajno

Ја чекам уште 9 месеци да напуним 18 и си тетовирам Амбиграм :pipi:

Трајна дефинитивно. Имам една малечка. Слатка е, ама не испадна баш како што сакав. Се истетовирав пред некое лето кога бев на одмор (надвор од Македонија). :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom