Не сум бил, ко што ни ти не си бил (веројатно) а викаш дека живеат мудри луѓе во Јемен, колевката на мирот. Збориш за подрачје во кое живеат школски примери на религиско испрани мозоци. Територија кај што убиваат деца ради тоа што ги учат дека они се правите муслимани а не Шиитите и обратно, има крвна одмазда и голем дел од луѓето живеат у тој измислен свет, свет паралелен на тој во кој живеат лгбт либералите.
Се согласувам со Бен Френклин.
А за последниот дел, ме заебаваш сеа? Па у постот у кој тебе ти одговорив пишав:
Никогаш не сум рекол дека живеат мудри луѓе во Јемен, ниту сум го нарекол Јемен колевка на мирот, за кого верувам дека е колевка на мирот исто колку што и Грција е колевка на демократијата, и исто колку што и САД се земја на слободните.
Се согласувам со тебе околу тоа дека има испрани мозоци, факт е дека ги има насекаде, еве ти го Манчестер од вчера, понеделник, 22 мај 2017, како најтазе пример.
Но за разлика од тебе, јас не ги делам земјите на повеќе цивилизирани и помалку цивилизирани, туку на повеќе безбедни и помалку безбедни за живеење.
А кога сме конкретно кај Јемен, таа држава е помалку безбедна за живеење поради бомбардирањата кои Саудиска Арабија ги врши врз територијата на Јемен, а ги врши со американско оружје и американска муниција, кои сега сигурно ќе се зголемат после зделката за набавка на американско оружје и муниција вредни 110 милијарди долари која плавиот Трамп ја потпиша минатиов викенд со Саудијците.
Саудиска Арабија е еден од главните спонзори на светскиот тероризам, а САД штотуку и` дадоа тазе инјекција за да продолжи да го спонзорира светскиот тероризам, а западната јавност некако како да ги занемари овие факти - со исклучок на фактот дека плавиот Трамп направи добра бизнис зделка за американската воена индустрија.
Е па токму поради ваквото согласување со Бенџамин Френклин, се случи ова што се случи вчера во Манчестер.
Tocno nitu pak jas...posto nivnite kursumi,raketi i bombi se kodirani da odbegunvaat civilni zrtvi! Kalasnikovite so gi koristat dhihadizste se od amerikansko poteklo...i toa odkodirani! Koj muabet covece....ccc!
Eve ti kao expert za vojni dejstivia ....ke te zamolam da gi elaborirash tvoite viduvanja za vojnata vo jemen!
Ahammm ....znaci li toa deka Makedonija treba politicki ili voeno da napadne edna od dvete zavojuvani strani za da ne dojde na nasa teritorija?
Ne mi odgovori tuka.
Аха, значи Русите ептен добро ги бива за заташкување на геноцид, не сум знаел досега, ти благодарам за информацијата.
За војната во Јемен прашај ги медиумите, да видиме тие колку знаат и што ќе ти кажат, тоа ми беше целта на критиката која ја упатувам кон нив.
Македонија треба да внимава на тоа какви луѓе прима од блискиот исток, особено ако доаѓаат од кризните подрачја или од држави и/или региони кои се граничат со кризните подрачја.
Го доби одговорот во погорниот пост
#2786.
Ти ја нарекуваш локална племенска верска војна, но еве како што гледаш, тие кои одлучуваат да не ја следат, додека да се освестат, ќе ја дочекаат и на своја територија таквата војна еден ден.