Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, до кога со овие споредби?

Значи, тебе озбилно ти е повеќе „гајле“ за во факинг Ј Е М Е Н, него за напади во Франција, Англија, Турција?

Требало да ми биде подеднакво гајле за ебаниот Јемен, дувло на сунити и шиити, извор на испрани исламски мозоци кои се спремни да утепаат све ради религијата, исто ко за напад во цивилизиран свет?

Нека си ебат мајката и нека извршат целосен геноцид и во Сирија и во Јемен и во сите на нив слични машини за правење џихадисти.

Таму никад во поблиската историја не било мирно, се тепаат племенски од памтивек, мислат дека луѓето шо не се нивна религија треба да не постојат итн. За ралзика од таму во Европа се живееше мирно и цивилизирано, све дур баш тие од Сирија и Јемен не се преселија и накотија низ Европа. Колку и да звучи нехуманистички затоа, живот на нормален човек од Белгија вреди повеќе од живот на инцестоидно копиле од Јемен кое мисли дека ќе го чекаат 77 девици ако се разнесе.
Живот на квази либерал од Белгија вреди исто колку и живот на инцесоидно копиле од Јемен. Поточно не вреди.
Правиме муабет за нормалните луѓе сега. Земаш за пример нормален човек од Белгија со ненормален од Јемен. Што правиме ако и во Јемен има луѓе што не го одобруваат тоа што се случува, а ќе умрат заради некои куртони што решиле да се саморазнесат?

Јас знам барем 2 руски медиуми - РТР и Russia Today, кои известуваат за геноцидите на блискиот исток, Ал Џезира Балканс баш и не е некој веродостоен медиум, но сепак и тие одвреме навреме известуваат за геноцидите на блискиот исток, а истото можам да го кажам и за телевизија 24 - која претежно ги ре-емитува документарните емисии од RT со превод, но останува фактот дека емитуваат по нешто за геноцидите на блискиот исток.

Не фаќам кинески или јапонски телевизии, но затоа фаќам германски, француски и британски телевизии, и можам да ти кажам дека речиси никогаш не сум видел да емитуваат по некоја документарна емисија за геноцидите кои се случуваат на блискиот исток и на други места, а се директно или индиректно предизвикани од страна на западот.
Aha...ok I sea geografski gledano koj e poblisku do jemen Rusija ili Anglija? Dali na RT davaat vesti za protesti u skotska ili Irska? Glupa ti e sporedbata...Mediumite rabotat za pogolema gledanost sekoj spored podracjeto i politikata koja ja podruzuvaat. Ako tebe i na rusite vi se gledaat dokumentarci za vojni i genocidi ...neznaci deka site treba da go emituvaat edosntavno nemozes da sudis spored tvoite veruvanja sto treba da e udarna vest. U jemen sekoja den ima protesti death to America death to UK....takvi li vesti treba da prenesuvaat?

PS: Razlicen narod,razlicna kultura i intelektualnost=razlicni vesti!

Aha...ok I sea geografski gledano koj e poblisku do jemen Rusija ili Anglija? Dali na RT davaat vesti za protesti u skotska ili Irska? Glupa ti e sporedbata...Mediumite rabotat za pogolema gledanost sekoj spored podracjeto i politikata koja ja podruzuvaat. Ako tebe i na rusite vi se gledaat dokumentarci za vojni i genocidi ...neznaci deka site treba da go emituvaat edosntavno nemozes da sudis spored tvoite veruvanja sto treba da e udarna vest. U jemen sekoja den ima protesti death to America death to UK....takvi li vesti treba da prenesuvaat?

PS: Razlicen narod,razlicna kultura i intelektualnost=razlicni vesti!

Ти си го видел во Јемен тоа Death to America, death to UK, или онака го тропна бидејќи прво ти дојде на памет ?

Јас помнам дека пред некоја година во Велика Британија имаше протести UK Police go to hell, а тие кои протестираа не делуваа како секојдневни секуларни Британци.

Инаку да, Russia Today имаат известувано и за протести и во Шкотска и во Ирска и за други држави.

Патем, токму една британска поговорка гласи If you don't do politics, politics will do you.

Или со други зборови кажано, ако не се позанимаваш со проблемите кои му се случуваат на целиот свет, а не само кај тебе по дома, тогаш немој да се изненадиш кога и ти ќе се соочуваш со истите тие проблеми.

А ако гледаш на светските проблеми низ географска призма, тогаш сосема разбирливо е зошто се случи ова што се случи вчера во Манчестер, ако и мнозинството Британци гледаат на светските проблеми низ истата географска призма низ која гледаш и ти.

Живот на квази либерал од Белгија вреди исто колку и живот на инцесоидно копиле од Јемен. Поточно не вреди.
Правиме муабет за нормалните луѓе сега. Земаш за пример нормален човек од Белгија со ненормален од Јемен. Што правиме ако и во Јемен има луѓе што не го одобруваат тоа што се случува, а ќе умрат заради некои куртони што решиле да се саморазнесат?

Веројатноста во Јемен да има разумни луѓе е иста ко веројатноста да Теншин Хан победи 3 суперсајонци.

За ралзика од тоа, во Белгија или која и да е европска земја сем 2-3, веројатноста да има нормален народ е огромна, исто ко што е огромна веројатноста да тој што не го одобрува племенството во Јемен да биде каменуван.

Мноогу ми е јако вака бе кога цепите двојно, критикувајќи либертаријански идиоти, а се понашате ко нив.

Значи сеа, болдираново:
Кога ќе пише некој либерал-идиот за овие шо се разнесуваат: Не се сите муслимани исти, не ги ставајте во ист кош, има такви што не ги поддржуваат тие што се разнесуваат
им одговарате со: Сите се исти
А сеа за ебениот Јемен, ја употребуваш/те нивната фраза, да те цитирам:
Што правиме ако и во Јемен има луѓе што не го одобруваат тоа што се случува, а ќе умрат заради некои куртони што решиле да се саморазнесат?

Па звучиш полибертаријански него аџендер од Холандија и Доналд Трамп у Садуска Арабија заедно.

Инаку да, Russia Today имаат известувано и за протести и во Шкотска и во Ирска и за други држави.

Патем, токму една британска поговорка гласи If you don't do politics, politics will do you.

Или со други зборови кажано, ако не се позанимаваш со проблемите кои му се случуваат на целиот свет, а не само кај тебе по дома, тогаш немој да се изненадиш кога и ти ќе се соочуваш со истите тие проблеми.

А ако гледаш на светските проблеми низ географска призма, тогаш сосема разбирливо е зошто се случи ова што се случи вчера во Манчестер, ако и мнозинството Британци гледаат на светските проблеми низ истата географска призма низ која гледаш и ти.
Cekaj sea cekaj...Sea iznesuvas lieberalni stavovi velish deka site treba da se zamarame za jemen i nivnata verska vojna....a vo prethodnite postovi ja osuduvas amerika za mesanje u jemen ...me bunis ...neznam kako da ti repliciram sea? Setas so stavovite levo desno.... ne si nekako usoglasen sam so sebe!

Ти си го видел во Јемен тоа Death to America, death to UK, или онака го тропна бидејќи прво ти дојде на памет ?
Da da eve....Trop trop...!
http://www.latimes.com/world/middle...rael-say-houthis-in-yemen-20150220-story.html

Веројатноста во Јемен да има разумни луѓе е иста ко веројатноста да Теншин Хан победи 3 суперсајонци.

...

Мноогу ми е јако вака бе кога цепите двојно, критикувајќи либертаријански идиоти, а се понашате ко нив.

...

Инаку ти беше таму, им правеше попис за да знаеш колку разумни луѓе има во Јемен, Сирија, Ирак или други држави, или онака од капа ги вадиш бројките ?

Не знам за либералите, знам дека Бенџамин Френклин - еден од основачите на САД, своевремено рекол дека подобро е 100 криминалци да бидат ослободени отколку 1 невин да биде затворен.

Денес како да важи истото правило, со разликата што Белгија, Франција, Германија, Велика Британија и не знам кои други, примаат злосторници на нивна територија, додека невините ги оставаат на милост и немилост на џелатите на блискиот исток.

Па сега направи си ти математика во колку безбедно општество живееш.

Cekaj sea cekaj...Sea iznesuvas lieberalni stavovi velish deka site treba da se zamarame za jemen i nivnata verska vojna....a vo prethodnite postovi ja osuduvas amerika za mesanje u jemen ...me bunis ...neznam kako da ti repliciram sea? Setas so stavovite levo desno.... ne si nekako usoglasen sam so sebe!

Da da eve....Trop trop...!
http://www.latimes.com/world/middle...rael-say-houthis-in-yemen-20150220-story.html

Еј ќути добро е, всушност си знаел што збориш, значи сеуште има надеж за твојот интелектуален капацитет.

Јас сум одлично усогласен со самиот себеси, ти си тој кој некако не успеваш да разликуваш помеѓу воено профитерство и медиумско лицемерие.

Додека ти и останатите од западот ги жалите тие кои вчера загинале во терористички напад во Манчестер, никој од западот не спомнува за геноцидот кој се случува на блискиот исток и низ други земји во светот - а добар дел од таквиот геноцид се прави со оружје продадено од западот, а тоа е типично лицемерие.

Јас не велам дека целиот свет треба да се посвети 24/7 на геноцидите кои се случуваат низ светот, но сепак треба да обрне внимание, но за жал западната јавност не е многу заинтересирана за тоа.

Лично не очекував моите негативни критики кон западната јавност да привлечат внимание на темава, но мило ми е бидејќи моите очекувања беа погрешни.

Па не знам, и на мене ми е малку тешко да одговорам на тоа прашање.

За Авганистан се правдаа кога го нападнаа и го окупираа бидејќи Осама бин Ладен се криел таму, за 10 години подоцна да го убијат во Пакистан, но сепак САД и НАТО сеуште се присутни во Авганистан.

За Ирак се правдаа кога го нападнаа и го окупираа бидејќи наводно Садам Хусеин имал оружје за масовно уништување, по што Садам заврши на бесилка, ама ни трага ни глас нема до денешен ден од тоа оружје за масовно уништување.

За Сирија се правдаат дека Башар ал Асад треба да си оди од власт бидејќи е диктатор, а планираат да го заменат со исламисти кои однапред им се закануваат на христијаните, Евреите и останатите немуслимански малцинства низ Сирија дека откако ќе дојдат на власт, во новата Сирија нема да има место за немуслимани, поради што или ќе преминат во ислам или ќе си заминат од Сирија, или ќе бидат истребени.

Убаво што Russia Today известува за терористичкиот напад во Манчестер, јас убаво реков дека ни тие не се цвеќиња за мирисање. Но дефинитивно многу почесто известуваат за терористичките напади низ светот, отколку што тоа го прават останатите западни медиуми.

Авганистан беше долги години во војна пред да дојдат Американците.
Ирак не беше, меѓутоа Ирак е и тоа како длабоко поделена земја, така да граѓанска војна во таа земја не беше далеку од реалноста. Што и всушност се случи по повлекувањето на Американците.
Со Сирија е донекаде слична ситуацијата, иако војнава им е главно предизвикана од надворешен фактор. Слично и со Јемен.
Поентата е дека не се работи за исламски радикализам, иако тој секогаш наоѓа плодна почва во вакви конфликти, проблемот е што овие земји и многу други не се природно создадени па вакви конфликти не треба да бидат изненадување. Без разлика дали се помогнати или не од надворешен фактор.
Страшното е што допрва ќе има војни на Блискиот исток.
Бидејќи се работи за војна, бомбашките напади се секојдневие. Оттука бесцелно е секојдневно полнење на почетната страна на некој медиум за секој нов бомбашки напад. Тоа е едната причина.[DOUBLEPOST=1495551995][/DOUBLEPOST]
Аха, не е многу стабилен во ставовите. :)
Делува како човек што постојано сака да биди во право, па се врти секако.

Авганистан беше долги години во војна пред да дојдат Американците.
Ирак не беше, меѓутоа Ирак е и тоа како длабоко поделена земја, така да граѓанска војна во таа земја не беше далеку од реалноста. Што и всушност се случи по повлекувањето на Американците.
Со Сирија е донекаде слична ситуацијата, иако војнава им е главно предизвикана од надворешен фактор. Слично и со Јемен.
Поентата е дека не се работи за исламски радикализам, иако тој секогаш наоѓа плодна почва во вакви конфликти, проблемот е што овие земји и многу други не се природно создадени па вакви конфликти не треба да бидат изненадување. Без разлика дали се помогнати или не од надворешен фактор.
Страшното е што допрва ќе има војни на Блискиот исток.
Бидејќи се работи за војна, бомбашките напади се секојдневие. Оттука бесцелно е секојдневно полнење на почетната страна на некој медиум за секој нов бомбашки напад. Тоа е едната причина.

Па не мора секој ден, еднаш неделно нека известуваат за развојот на настаните во кризните подрачја, или еднаш во 2 недели или еднаш месечно.

На мене поентата ми беше дека западната јавност е игнорантна и лицемерна во однос кон патешествијата низ кои поминуваат народите кои живеат јужно од Дунав, источно од Босфор и јужно од Ел Пасо.

Да не ги спомнувам сега и Мексиканците, на кои со години им се случува војната помеѓу нарко картелите, кои секоја година испоубиваат десетици илјадници луѓе - претежно со американско оружје прошверцувано од страна на американските власти, за што во САД избувна скандал и во 2012 година Барак Хусеин Обама за прв пат се повика на своето право како претседател на САД да одбие да одговори позитивно на повикот да сведочи пред американскиот Конгрес.

Затоа само ќе го повторам тоа што го спомнав претходно:

Бог да ги прости невините загинати низ целиот свет, а на светските медиуми и на светската јавност да им пцовиса и да им 'рѓоса најмилото, најсаканото и најскапоценото поради нивната пристрасност во известувањето.

Еј ќути добро е, всушност си знаел што збориш, значи сеуште има надеж за твојот интелектуален капацитет.
Ok de ne se ljutam...tvoja glupost i misla si e!
Јас сум одлично усогласен со самиот себеси, ти си тој кој некако не успеваш да разликуваш помеѓу воено профитерство и медиумско лицемерие.
Додека ти и останатите од западот ги жалите тие кои вчера загинале во терористички напад во Манчестер, никој од западот не спомнува за геноцидот кој се случува на блискиот исток и низ други земји во светот - а добар дел од таквиот геноцид се прави со оружје продадено од западот, а тоа е типично лицемерие.
Ok .. priznavam jas licno ne se razibram vo voeno profitertsvo....nego or ruskono oruzje ne ginat denes luge vo sirija neli? Kade e istocno licemerie tuka? Nema neli posto nema na vesti! Ima tamu eden los cicko... pravi hasan sece na tie "losite" novinari!
Јас не велам дека целиот свет треба да се посвети 24/7 на геноцидите кои се случуваат низ светот, но сепак треба да обрне внимание, но за жал западната јавност не е многу заинтересирана за тоа.
Emi so velis ti? Ne te razbiram pak ....sekoja den na vesti da ima zeni deca mrtvi vojni nasilstva...demek da ima balans vo vestite. Koja bi bila celta za zapadot da se zaintersira za lokalno plemenska verska vojna?

За ралзика од тоа, во Белгија или која и да е европска земја сем 2-3, веројатноста да има нормален народ е огромна, исто ко што е огромна веројатноста да тој што не го одобрува племенството во Јемен да биде каменуван.

Значи сеа, болдираново:
Кога ќе пише некој либерал-идиот за овие шо се разнесуваат: Не се сите муслимани исти, не ги ставајте во ист кош, има такви што не ги поддржуваат тие што се разнесуваат
им одговарате со: Сите се исти
А сеа за ебениот Јемен, ја употребуваш/те нивната фраза, да те цитирам:
Што правиме ако и во Јемен има луѓе што не го одобруваат тоа што се случува, а ќе умрат заради некои куртони што решиле да се саморазнесат?

Па звучиш полибертаријански него аџендер од Холандија и Доналд Трамп у Садуска Арабија заедно.

Нити мислам дека сите луѓе се исти, нити сметам дека сите раси се еднакви. Далеку од тоа. Мене единствено ми е жал за добрите и недолжни луѓе кои страдаат насекаде низ светот. Не мислам дека сите муслимани се исти. Ама исто така не мислам дека треба да се примаат муслимани во Европа. Впрочем еден куп од терористиве се муслимани. Да не речам сите. Црнците и не се баш најпаметна раса. Треба да им се помогни, да добиваат нормални услови за живот итн. Ама никако не ги сакам во свој двор нити пак сакам да се мешаат. Мигранти не би примал ама не значи дека меѓу нив нема добри и поштени луѓе. Знам дека звучи контрадикторно ама јас не ги почнав срањата таму. Кога би било до мене би ги потепал сите радикали таму па нормалните на раат да си живеат. Али не е до мене.
Немам баш време сега а и бегаме од темата. Ќе продолжиме подоцна можеби во друга тема :coffee:

Ok de ne se ljutam...tvoja glupost i misla si e!

Ok .. priznavam jas licno ne se razibram vo voeno profitertsvo....nego or ruskono oruzje ne ginat denes luge vo sirija neli? Kade e istocno licemerie tuka? Nema neli posto nema na vesti! Ima tamu eden los cicko... pravi hasan sece na tie "losite" novinari!

Emi so velis ti? Ne te razbiram pak ....sekoja den na vesti da ima zeni deca mrtvi vojni nasilstva...demek da ima balans vo vestite. Koja bi bila celta za zapadot da se zaintersira za lokalno plemenska verska vojna?

Не сум слушнал досега ниту од источните, ниту од западните медиуми за геноцид на блискиот исток кој бил предизвикан со руско оружје.

Но затоа од друга страна, помнам дека таканаречените бунтовници кои САД ги поддржуваат во Сирија, кога очекуваа да победат во 2012 и во 2013 година, секаде каде што поминаа, а каде што имаше немуслимански малцинства, им се закануваа на немуслиманските малцинства со смрт откако ќе победат во граѓанската војна во Сирија доколку не преминат во ислам или доколку не си заминат од Сирија.

Досега не сум слушнал за сириската војска да упатувала такви закани или да вршела некаков геноцид врз немуслиманските малцинства во Сирија, освен ако западот своеволно одлучил да ги заташка таквите злосторства, а тешко ми е да верувам во тоа, плавиот Трамп лансираше проектили против сириска воена база само поради тоа што виде неколку фотографии, а бидејќи граѓанската војна во Сирија беснее веќе 7-ма година по ред, тешко е досега да бил добро прикриен некој друг непознат геноцид спроведуван од страна на сириската војска.

Ти ја нарекуваш локална племенска верска војна, но еве како што гледаш, тие кои одлучуваат да не ја следат, додека да се освестат, ќе ја дочекаат и на своја територија таквата војна еден ден.

Британците и Французите молчеа и ги оставија Адолф Хитлер и нацистите да си тераат по нивно, се додека Франција не беше поразена во 1940 година и се додека Британците не го осетија блицот на германската воена авијација врз Лондон и останатите британски градови.

If you don't do politics, politics will do you.

Инаку ти беше таму, им правеше попис за да знаеш колку разумни луѓе има во Јемен, Сирија, Ирак или други држави, или онака од капа ги вадиш бројките ?

Не знам за либералите, знам дека Бенџамин Френклин - еден од основачите на САД, своевремено рекол дека подобро е 100 криминалци да бидат ослободени отколку 1 невин да биде затворен.

Денес како да важи истото правило, со разликата што Белгија, Франција, Германија, Велика Британија и не знам кои други, примаат злосторници на нивна територија, додека невините ги оставаат на милост и немилост на џелатите на блискиот исток.

Па сега направи си ти математика во колку безбедно општество живееш.

Не сум бил, ко што ни ти не си бил (веројатно) а викаш дека живеат мудри луѓе во Јемен, колевката на мирот. Збориш за подрачје во кое живеат школски примери на религиско испрани мозоци. Територија кај што убиваат деца ради тоа што ги учат дека они се правите муслимани а не Шиитите и обратно, има крвна одмазда и голем дел од луѓето живеат у тој измислен свет, свет паралелен на тој во кој живеат лгбт либералите.

Се согласувам со Бен Френклин.

А за последниот дел, ме заебаваш сеа? Па у постот у кој тебе ти одговорив пишав:

За ралзика од таму во Европа се живееше мирно и цивилизирано, све дур баш тие од Сирија и Јемен не се преселија и накотија низ Европа. .

Не сум слушнал досега ниту од источните, ниту од западните медиуми за геноцид на блискиот исток кој бил предизвикан со руско оружје..
Tocno nitu pak jas...posto nivnite kursumi,raketi i bombi se kodirani da odbegunvaat civilni zrtvi! Kalasnikovite so gi koristat dhihadizste se od amerikansko poteklo...i toa odkodirani! Koj muabet covece....ccc!
Ти ја нарекуваш локална племенска верска војна, но еве како што гледаш, тие кои одлучуваат да не ја следат, додека да се освестат, ќе ја дочекаат и на своја територија таквата војна еден ден.
Eve ti kao expert za vojni dejstivia ....ke te zamolam da gi elaborirash tvoite viduvanja za vojnata vo jemen!

Британците и Французите молчеа и ги оставија Адолф Хитлер и нацистите да си тераат по нивно, се додека Франција не беше поразена во 1940 година и се додека Британците не го осетија блицот на германската воена авијација врз Лондон и останатите британски градови.
If you don't do politics, politics will do you.

Ahammm ....znaci li toa deka Makedonija treba politicki ili voeno da napadne edna od dvete zavojuvani strani za da ne dojde na nasa teritorija?

Ne mi odgovori tuka.

Не сум бил, ко што ни ти не си бил (веројатно) а викаш дека живеат мудри луѓе во Јемен, колевката на мирот. Збориш за подрачје во кое живеат школски примери на религиско испрани мозоци. Територија кај што убиваат деца ради тоа што ги учат дека они се правите муслимани а не Шиитите и обратно, има крвна одмазда и голем дел од луѓето живеат у тој измислен свет, свет паралелен на тој во кој живеат лгбт либералите.

Се согласувам со Бен Френклин.

А за последниот дел, ме заебаваш сеа? Па у постот у кој тебе ти одговорив пишав:

Никогаш не сум рекол дека живеат мудри луѓе во Јемен, ниту сум го нарекол Јемен колевка на мирот, за кого верувам дека е колевка на мирот исто колку што и Грција е колевка на демократијата, и исто колку што и САД се земја на слободните.

Се согласувам со тебе околу тоа дека има испрани мозоци, факт е дека ги има насекаде, еве ти го Манчестер од вчера, понеделник, 22 мај 2017, како најтазе пример.

Но за разлика од тебе, јас не ги делам земјите на повеќе цивилизирани и помалку цивилизирани, туку на повеќе безбедни и помалку безбедни за живеење.

А кога сме конкретно кај Јемен, таа држава е помалку безбедна за живеење поради бомбардирањата кои Саудиска Арабија ги врши врз територијата на Јемен, а ги врши со американско оружје и американска муниција, кои сега сигурно ќе се зголемат после зделката за набавка на американско оружје и муниција вредни 110 милијарди долари која плавиот Трамп ја потпиша минатиов викенд со Саудијците.

Саудиска Арабија е еден од главните спонзори на светскиот тероризам, а САД штотуку и` дадоа тазе инјекција за да продолжи да го спонзорира светскиот тероризам, а западната јавност некако како да ги занемари овие факти - со исклучок на фактот дека плавиот Трамп направи добра бизнис зделка за американската воена индустрија.

Е па токму поради ваквото согласување со Бенџамин Френклин, се случи ова што се случи вчера во Манчестер.

Tocno nitu pak jas...posto nivnite kursumi,raketi i bombi se kodirani da odbegunvaat civilni zrtvi! Kalasnikovite so gi koristat dhihadizste se od amerikansko poteklo...i toa odkodirani! Koj muabet covece....ccc!

Eve ti kao expert za vojni dejstivia ....ke te zamolam da gi elaborirash tvoite viduvanja za vojnata vo jemen!

Ahammm ....znaci li toa deka Makedonija treba politicki ili voeno da napadne edna od dvete zavojuvani strani za da ne dojde na nasa teritorija?

Ne mi odgovori tuka.

Аха, значи Русите ептен добро ги бива за заташкување на геноцид, не сум знаел досега, ти благодарам за информацијата.

За војната во Јемен прашај ги медиумите, да видиме тие колку знаат и што ќе ти кажат, тоа ми беше целта на критиката која ја упатувам кон нив.

Македонија треба да внимава на тоа какви луѓе прима од блискиот исток, особено ако доаѓаат од кризните подрачја или од држави и/или региони кои се граничат со кризните подрачја.

Го доби одговорот во погорниот пост #2786.

Последно уредено:
А кога сме конкретно кај Јемен, таа држава е помалку безбедна за живеење поради бомбардирањата кои Саудиска Арабија ги врши врз територијата на Јемен, а ги врши со американско оружје и американска муниција, кои сега сигурно ќе се зголемат после зделката за набавка на американско оружје и муниција вредни 110 милијарди долари која плавиот Трамп ја потпиша минатиов викенд со Саудијците.

Саудиска Арабија е еден од главните спонзори на светскиот тероризам, а САД штотуку и` дадоа тазе инјекција за да продолжи да го спонзорира светскиот тероризам, а западната јавност некако како да ги занемари овие факти - со исклучок на фактот дека плавиот Трамп направи добра бизнис зделка за американската воена индустрија.

Е па токму поради ваквото согласување со Бенџамин Френклин, се случи ова што се случи вчера во Манчестер.

Demek Jemen e nebezbeden otkako pocnaa bombardianjata od SA...Pred toa bese oaza na harmonija i mir pomegu razlicni verski grupaci...! Vtorata recenica izgleda kako cista lubomora :) Sloboden pazar i trgovija bre...sekoj moze da kupi amerikansko rusko ili kinesko oruzje...so ista cel! Demek ako amerive ne im dada oruzje nemaa od kade da kupat... muabet ccc ne mi se veruva! Razbiram deka si anti zapadno orientiran ama muabetov ti e detska gradnika...!
Аха, значи Русите ептен добро ги бива за заташкување на геноците, не сум знаел досега, ти благодарам за информацијата.
Ne rusite se nevini oni vodat vojna samo koga se primorani...ete u sirija gi branat rusite ....go zazedoa krim od kletite ukrainci...u avaganistan vodea vojna da gi oslobodat ruskite gragani na avganistan. ...druze duskiujta ja svede na tulumba vs ekler...nemozam vise naporen si i pisis gluposti ...aj dosta e pozdrav!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom