Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Ke ti vgradat cip vo rakata i ke ti go aktiviraat.Na toj nacin do krajot na zivotot ke imas ogranicena sloboda.
Извини вака, шо прашувам, ова сериозно го мислиш?

Пошто мене ми изгледа на некоја заебанција...или на зејтгејтс го слушна?

Извини вака, шо прашувам, ова сериозно го мислиш?

Пошто мене ми изгледа на некоја заебанција...или на зејтгејтс го слушна?

Vremeto sto pretstoi ke kaze dali toa ke bide uspesna realizacija bidejki e zacrtano vo planot.Celta e samite luge da gi pobaraat tie cipovi a ne so sila nekoj da im gi vgraduva.

Што се тие? Луѓето што го контролираат светов?
Каде е планот?
Ако го контролираат светот, тогаш како излегле тие информаии и планови?

Skica u autocad sakas ili u coreldraw , i navedi dali da bide u boja .
Aloooooooooooooooooooo osvestiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eve ti mala pomos od mene

i izgledaj go celo a ne samo da prasues od kade ova od kade ona , imas internet

Тие теории на заговор ги прават раја која сака да профитира од параноиците со алуминиум на главата(за мисли да не им читаат) коинциденс теори не постои имаме причинско последичен однос...ал каеда уште 98 е против САД(кенија бомбата) Сега им ги урнаа кулите а тоа е маестрално терористичко дело,но за последица го имаше нападот врз авганистан.

И да би додал СЛЕДУВА ОДМАЗДА од АЛ КАЕДА која ќе биде уште по маестрална...познати се по долго и прецизно планирање,башка кеш имаат...нека му ја мислат Америтенаредниве 10 години ќе има помаестрално дело на ал каеда.

Инаку војните СЕ ТРОШОК за економијата т.е колку поголем процент од БДП се алоцира за воени добра-толку помалку има за цивилни добра.

Чистиот профит не е од водење на војна...туку од извозот...видете само грција и турција колку Ф-16ки имаат,израел Ф-15..тоа скапотија е инаку чудо бре америте веќе почнаа да шиткаат оружје и на соседите на израел-оти знаат дека сега земјите во развој ќе се вооружуваат со Руско оружје...инаку интересен е податокот за извозот на оружје на Израел кој достигна 6 милијарди долари,а тоа е многу за споредба САД има двојно повеќе,русија тро помалку ама забележлива е зголемена побарувачка на руско оружје,а полека и дел од европскиот пазар веќе израел го зазема..
Викаш ал каеда ги сруши кулите 2001?
Браво , машала машала многу се јаки бе.

Skica u autocad sakas ili u coreldraw , i navedi dali da bide u boja .
Aloooooooooooooooooooo osvestiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eve ti mala pomos od mene

i izgledaj go celo a ne samo da prasues od kade ova od kade ona , imas internet
:pos2:
А бе освести се ти, и остај ги тие со фолја на главата, луѓето мислат дека со нас владеат вонземјани...
Видеото мислам дека треба да оди во темата 2012....а и нема некаква врска....ништо не ДОКАЖУВА! Се е само претпоставка и теорија...

Не бе, САД сами си ги урнаа, правејќи си огромна штета, што подоцна како што гледаме, почнуваат да го губат влијанието...

теорија си е теорија:toe: е сеа конспираси теории излегоа за многу работи-луѓето ги бива за во Холивуд:toe:

Со сила неможеш на човек да му дадеш , можеш само да му земеш
free_your_mind_3.gif

Со сила неможеш на човек да му дадеш , можеш само да му земеш
free_your_mind_3.gif

А бе друже, би ти верувал на се што ми кажуваш, само ако со тоа ми прикажиш и докази. И барем малку логика.
Сите конспираси теории се ништо друго освен претпоставки и теории.

Пошто ние сме Македонци и се знаеме, за нас се е теорија на заговор и секогаш некој нешто однапред планирал, секогаш некој сака нас да не заебе. Такви сме.
Инаку неможам да дадам бланко мислење, ова или она. Зависи од настанот и од интересите на една од страните кои многу пати се јасно видили, воочливи и за обичниот граѓанин и невешто прикриени. Меѓутоа, далеку сум од следбеник на Zeitgeist и нивните теории дека се, ама баш се е теорија на заговор. Има нешто и во тоа, не велам не, ама они претеруваат.

Пошто ние сме Македонци и се знаеме, за нас се е теорија на заговор и секогаш некој нешто однапред планирал, секогаш некој сака нас да не заебе. Такви сме.
Инаку неможам да дадам бланко мислење, ова или она. Зависи од настанот и од интересите на една од страните кои многу пати се јасно видили, воочливи и за обичниот граѓанин и невешто прикриени. Меѓутоа, далеку сум од следбеник на Zeitgeist и нивните теории дека се, ама баш се е теорија на заговор. Има нешто и во тоа, не велам не, ама они претеруваат.
Добро е кога постои рационално мислење како ова.:wink:

нема да навлезам у конкретни теории ама можам да кажам дека скоро 90 % од теориите основани врз база на докази кои ние не можеме да ги искусиме, видиме или допреме се теории на заговор, денес таква е политиката на светот, сакаат да веруваш во нешто што не е точно само да си ги задоволат своите интереси. Вистината е толку поинаква што можеби и некогаш би дошло до панични ситуации кај нас граѓаните. Како на Пр. Јас мислам дека првото слетување на месечината е завера, тоа го направија бидејки баш тие сакаа да бидат оние кои први ке “слетаат“ на месечината а не русите.

Холограм беше всушност,а и дабл плит експерименто така вели....:pos2:

По ѓаволите абе интерференција у 7 и 8 мо се учи:toe:

План од кого?

Абе...гледаш дека се е БОЗА!

План хах ротшилд ахаааа контролааа(АМИ ХААРП Ами БЛУ РЕЈ:tapp::tapp:)....:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom