VoniVaraS
Искусен :)
- Член од
- 20 април 2009
- Мислења
- 543
- Поени од реакции
- 328
Неточно...среден век немало кој да го докаже спротивното т.е лагата,а денес има...ете видовме BULLSHIT & PARANOIA:pos2: Теории.
Денеска има разлика тоа под точка 2 што го пиша=СССР комунизам како и Религиозна затуцаност т.е инквизицијата кај арапите.
Разликата е во тоа што имаме СИСТЕМ составен од потсистеми кои имаат одредена работа и истата ја вршат.
Што се однесува до власта...Едноставно се мења...а зошто???
Затоа што не го исполнила тоа што го ветила па има кој да ја казни т.е електоратот..затоа има разлика.
И ова во Пракса е докажано се разбира исклучоците со експанзивна монетарна политика.
Денес никој не ви брани да купите акции,да основате фирма,да РАБОТИТЕ!!!
Медиумите се посебна категорија и нивното изедначување со Догма е смешно.
Ако во Р.Македонија Медиумите се гзолижиачи тоа не значи дека исто е и Во САД,во Англија...германија и.т.н
И за оние што кукаат воена индустрија па па па воена индустрија...треба да им биде јасно дека нивните автомобили,компјутери,мобилни..се баш од ТИЕ ФИРМИ!!!
Исто така истите фирми помогнаа во лансирањето на сателити преку кои НИЕ комуницираме,истите фирми финансираат,истражуваат т.е 80% од сите истражувања се финансирани од нив.
Затоа и реков појма немаат туку шлапаат како тие срања ги лоботомираат.
Овие денешниве лудаци....со филмој обама измама..дејвид ајк што шлапа дека има РЕПТИЛИ ЕЕЕЈЈ РЕПТИЛИ меѓу нас..башка што порано тврдел дека е Исусова реинкарнација...ЛУД..исто како тоа старчето на видеото и останатите...ТУУУУ ама јако е да отворим ноќен клуб КОНСПИРАСИ:pos2: ја би одел само колку да се газам од смеа на лоуајкју бастардите!!!!:pos2:
Нема конспираси теорија-тоа се бљувотини на Идиоти а видовме и какви љуѓе ги следат...и фрлаат пара.
Ете тоа е разликата од средниот век до денес што ДЕНЕС може да се ДОКАЖЕ(освен кај лоуајКУЈУУ:pos2::pos2:
ТАТ на пример и низа локални ујдурми,уроти организиран криминал....НО тие се ситна риба спрема она што го сервисираат болниве..налик владата сама си ги урна кулите(што е иживљавање врз фамилиите на починатите),па ЧИПОВИ,па не бевме на Месечината...и ај после речи дека човек кој верува во такви работи не е резил за Човештвото....
Колку си само ти влезен во бубањот на англо-американската пропаганда, то е невидена работа.
Искрено тебе не ти помага ни хај-ај-кју (ако имаш) кога мозокот ти е испран.
Од еден документарец ќе парафразирам.
Американски “новинар“ на руски интелектуалец му вика. „Добро бе како се осеќавте кога за време на режимот бевте во информативен мрак. Кога на телевизија ви се сервираше само пропаганда на власта“ (делумно познато и на нас кога имаше само МТВ 1 односно ТВ Скопје)
Русинот одговара.
„Види вака ние бевме во ПРЕДНОСТ тогаш од вас (во УСА). Ние НЕ и верувавме на телевизијата за разлика од вас што сеушто слепо и верувате“.
Ако ми кажеш дека CNN и BBC не се пропагандна машинерија во служба на Англо-Американската доктрина за светска доминација, односно ако за тебе се “објективни“ телевизии, нема муабет со тебе бидејќи целосно си “заслепен“.
Кај нас новинарите е општо познат факт дека се далеку од објективност и независност ама многу далеку е од вистина и објективноста на CNN и BBC кога треба да протуркаат некоја очигледна лага и измама како најдобра опција за “спасување“ на светот.
На Американците 60 г. им го перат мозокот и за нив може се да е прифатливо ама греота е кога човек од страна ќе влезе во бубањ и ќе заврши со испран мозок.
Ќе наведам само неколку примери на докажани ЛАГИ протуркани на голема врата преку CNN и BBC за оправдување на нелегалните воени акции од страна САД и Англија.
1. Ирак има оружје за масовно уништување. :pos2:
Додуша англискиот министер за одбрана отпосле призна дека малку претерале со извештаите ама брзо се заборави тоа. Не беше битна вест.

Па ни малите деца не поверуваа дека поради тоа се изврши инвазија врз Ирак. Да инвазија врз суверена држава, без одобрување во советот за безбедност при ОН. Ама за Американците тоа е “ослободителна“ воена интервенција.

2. Авганистан го нападнаа за да го најдат Осама?:pos2:
3. Бомбардирањето на Србија беше за ослободување на Србите така? Не се бомбардираа цивилни цели? Телевизијата беше стратешки воен објект?
4. Во Македонија конфликтот од 2001 беше за “човекови“ права, така?
Чукни си ја главата

Да не се разбереме погрешно дека јас тука нешто подржувам (оправдувам) тероризам или диктатура, далеку од тоа. Него само посочувам на пропагандните лаги сервирани за да се оправда нелегитимноста. Најверојатно си го добија заслуженото и Садам и Милошевич ама дали беше исправен начинот. Дали мораше да се кршат резолуции на ОН? Дали беа неопходни невини цивилни жртви?
Како за крај ќе го посочам последниот пример на “контраверзна“ вест (настан) каде убаво се виде разликата на примање (на веста) и расудување според понудените “факти“ помеѓу опен-мајнд и ставените во рамка луѓе.
Веста за “нештото“ што експлодира (се сруши) во Скопје.
Првите информации беа дека нешто летало се срушило и експлодирало.
Некои си рекоа дека НЛО

Тие со НЛО очигледно малку претараа :wink: , мене ракета не ми беше логична бидејќи ние немаме такви ракети земја воздух (ЈНА си ги однесе кога се повлече од чојлија) а беспилотни летала имаме и ние а и НАТО па логиката натака ми идеше.
Ти и таквите како тебе “урамени“ отфрливте се и баравте “логика“ во плинска боца, бољер :pos2: или неисправен вентил на боца од хидрогенски апарат.

Која е логиката овие три работи да прелетаат 3 км. :pos2:
Ок на крај и официјално се испостави дека и јас сум бил во грешка (издала ме логика :pos2

Уствари најверојатно ти уште не веруваш дека се работи за ракета. :pos2:
Јас никогаш ама баш никогаш не верувам на ниеден медиум од прва. Секоја информација пожелно е да се провери од повеќе извори по можност со различни гледања на настаните и состојбите па да се донесе сопствен логичен заклучок.
Дали некои делувања (најчесто воени) на големите сили ќе дефинираат како конспириси или спроведување на реал-политика во нивна корист е небитно. Стои фактот дека пробуваат да не ЛАЖАТ.