Телото старее, а духот?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Mlad si dodeka se osekas pomlad od kolku sto si .Jas so 50 se osekam kako 35-40 sto ne e taka loso?

Заеби ти ако на 50 се осеќаш ко 35-40 ако изгледаш ко 65-70. Кој те прашва како се осеќаш тук те гледа како изгледаш. Духовна младост можеш и да изглумиш пред некое мало кревко девојче на које му го фрли окцето али за брчките ти треба скалпел, за белата коса к-на а за реумата, бешиката и склерозата апои.

Za duhot zboruvame neli? Od koga toa brckite i belata kosa(mojata e crna)se duhot na licnosta? A za da glumis pred nekoe malo krevko devojce na moi godini treba da si pedofil a ne sum.:salut:

Mlad si dodeka se osekas pomlad od kolku sto si .Jas so 50 se osekam kako 35-40 sto ne e taka loso?

Za duhot zboruvame neli? Od koga toa brckite i belata kosa(mojata e crna)se duhot na licnosta? A za da glumis pred nekoe malo krevko devojce na moi godini treba da si pedofil a ne sum.:salut:
Чиче духот е една ствар, а староста е друга ствар... Ти колку и да си млад во духот, кога годините ти се малку поголеми тогаш и духот ти е стар... Ај баба ми сега има 80 години, а дух од 30-40 и да ја сметам со Хали Бери?? Нема шанси... Колку старееш толку и духот старее... Имам жив пример видено човек од 30, а мозокот му е застанат на 10 години... Не се надевам дека и тебе ти е... Веќе кога си наполнил 50 години, духот и на 20 да ти е, ти пак спаѓаш во онаа класа на постари луѓе...:zver:

Во ред е да се осеќаш како помлад али кога тоа излегува во јавност не е баш во ред посебно кога се осечаш 20 години помлад.

На 50 години младо кревко е од 20-25.....
Шо му е на луѓето ко ќе се помени младо одма мислите му одат на 6-7 годишни. Јас на пример никогаш не би помислил на тоа.

Знам само дека мајкл џексон не старее а за духот не знам :pos2:

Телото старее а духот ветреее :toe:

и телото и духот доколку ги негуваме,тоест работиме на нив,ке можеме да ги сочуваме помлади од што се.сепак,мислам дека кај духот можеме повеке да допринесеме доколку сме ведри,даваме љубов,се смееме и размислуваме позитивно.

Зависи до човекот, не значи дека ако телото старее и духот исто така старее, мене многу ми се свиѓаат на пример стари луѓе со млад дух познавам едни такви и многу си ги сакам секогаш успеваат да ме расположат и насмеат :smir:

Не, духот не старее... но за жал некои млади имаат стар дух иако не се стари...

Мене ме учеа да не верувам во духови.

Затоа и многу ретко користам огледало.:baeh:

јас воопшто не се осеќам ко 23 години, се осеќам ко да имам 17-18 години, а исто и моите другарки, еве другарка ми имат 23 години,мажена е и чека дете, ама пак исто се зафркаваме како од секогаш
затоа неможам да се замислам да се омажам, барем сега не, дека уште се чувствувам како дете и убаво ми е:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom